Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

1082521_528272657226251_1266302885_o.jpg

sve razmishljam sa koje destinacije je to snimljeno..nije ti daleko skuptjina (sem ako nije zum)...mozda iz Svetogorske ili Djoke Vashingtona....

slicke su p r e l e p e :heart:

јест, баш су добре... а Han, како би сликао по дану? тј, кад је небо светлије?
ако се заврне бленда, ил навуче нд филтер, онда ретко која муња има довољно светла да пробије до сензора, те по некој логици мора да се крати експозиција, што, пропорционално смањује шансу да се углави муња ил гром у кадар...
Скорије нас је nebo_ch почастио с неким бесним сликама громова у сумрак, али је поменуо и неки дивљи број експозиција, кратких... па ко велим, да нема неки други начин?

А који гром да се пробије кроз толицну бленду?
Мене је моје акање с њима научило да је око 7,1-8-10 оптимум да се не изгори а да опет релативно довољно светла падне на сензор у тих 20-30 секунди...
Што је бленда затворенија, то су громови слабије видљиви...

То је оно....
чак и raw иома своја ограничења, а на том F-у, експозиција у сумрак не може да траје дуже од секунде до пар....
А филтери опет, опстипирају краткотрајно светло да остави траг на сензору...

:)
Хвала и хвала обома...
Што се тиче тих окидача. сећам се да сам нешто читао неких година о њима, те како ме од онда сећање служи, већи је акценат био бачен на сами уређај место на софтвер.. а већина тема је била управо о блицу у правом тренутку, у дугој експозицији у мраку...
Но, нису ми непознати ни окидачи на промену инетнзитета светла, окидачи на звук... технички, окидачи који дају команду апарату могу да се прилагоде било ком типу сензора, те све зависи од стручности, маште и финансија, те мени остаје само да маштам о нечему таквом уз поподневно зевање кроз прозор...

Back