Astra Zeneca - problemi sa vakcinom

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Pre nekoliko nedelja na nekoliko je dana obustavljena vakcinacija ovom vakcinom, kasnije je produzena, ali je juce bio opet jedan smrtni slucaj zbog tromboze tako da je sada definitivno odluceno da se daje samo osobama straijim od 55 godina.

Trombozu sa smrtnim ishodom dobijaju uglavnom mladje zene.

Ja sam je primio.. Morao sam doduse zbog posla, moj je izbor bio na tome pre mesec i po dana. 500 registrovanih slucaja tromba u 20 miliona primljenih vakcina AstraZenice, to je 0.002% pa..

Iskreno mene licno zabole K za koronu, vakcine itd, ocekujem a i vec je u toku ta famozna selekcija ko sta moze, i gde moze. Necu da se opterecujem time kasnije i da me ometa u poslu.

Ja sam je primio.. Morao sam doduse zbog posla, moj je izbor bio na tome pre mesec i po dana. 500 registrovanih slucaja tromba u 20 miliona primljenih vakcina AstraZenice, to je 0.002% pa..

Iskreno mene licno zabole K za koronu, vakcine itd, ocekujem a i vec je u toku ta famozna selekcija ko sta moze, i gde moze. Necu da se opterecujem time kasnije i da me ometa u poslu.
Bitniji ti posao od zivota i nije samo zivot nego i obraz da ga prozivis slobodno kad ti ga je bog dao

Pre nekoliko nedelja na nekoliko je dana obustavljena vakcinacija ovom vakcinom, kasnije je produzena, ali je juce bio opet jedan smrtni slucaj zbog tromboze tako da je sada definitivno odluceno da se daje samo osobama straijim od 55 godina.

Trombozu sa smrtnim ishodom dobijaju uglavnom mladje zene.

Изгледа да има везе са пилулама за контрацепцију.

Bitniji ti posao od zivota i nije samo zivot nego i obraz da ga prozivis slobodno kad ti ga je bog dao

Isti mi je kur**. Mogu da pametujem na forumu ili ovako, mogu i suprotno, kako god obrnem, bitnije mi je da uspem u zivotu u onome sto sam zacrtao. Nije mi ga Bog dao, ali to je tema za drugu diskusiju u koju nikad ne zalazim jer je gubljenje vremena.

Da vidimo šta kaže:

"The Committee’s experts looked in extreme detail at records of DIC and CVST reported from Member States, 9 of which resulted in death. Most of these occurred in people under 55 and the majority were women. Because these events are rare, and COVID-19 itself often causes blood clotting disorders in patients, it is difficult to estimate a background rate for these events in people who have not had the vaccine. However, based on pre-COVID figures it was calculated that less than 1 reported case of DIC might have been expected by 16 March among people under 50 within 14 days of receiving the vaccine, whereas 5 cases had been reported. Similarly, on average 1.35 cases of CVST might have been expected among this age group whereas by the same cut-off date there had been 12. A similar imbalance was not visible in the older population given the vaccine.

The Committee was of the opinion that the vaccine’s proven efficacy in preventing hospitalisation and death from COVID-19 outweighs the extremely small likelihood of developing DIC or CVST. However, in the light of its findings, patients should be aware of the remote possibility of such syndromes, and if symptoms suggestive of clotting problems occur patients should seek immediate medical attention and inform healthcare professionals of their recent vaccination. Steps are already being taken to update the product information for the vaccine to include more information on these risks."

Izvor: https://www.ema.europa.eu/en/news/c...-risks-despite-possible-link-rare-blood-clots

Dakle, niko ništa ne negira niti krije. Kao i kod svakog leka, postoji rizik, ali benefiti daleko premašuju potencijalne rizike.

Fascinantno mi da se od vakcine očekuje da bude lek sa 0% rizika, a sa aspirinom, koji ima spisak mogućih nuspojava veličine tepiha, niko nema problem kad ga zaboli glava ili mišići posle treninga.
Nema problem ni da kupi neispitanu biljnu tinkturu od opskurnog prodavca podno Tornika, iako su biljke najpotentniji eventualni alergeni i otrovi.
Nemamo problem kad žene uzimaju pilule za kontracepciju, koje takođe povećavaju rizik od ugruška, ali vakcina je zlo.

:roll:

https://www.fda.gov/emergency-prepa...virus-disease-2019-covid-19/covid-19-vaccines

Ovde imate sve sto treba. 3 odobrene vakcine u USA koje su prosle testove. Fajzer, Moderna i Janssen (Johnson and Johnson)

Sve ostale nisu prosle testove ukljucujuci i Astru.

Astra nije uspela da pruzi dokaze FDA o istrazivanjima na velikim broju ljudi koja dokazuju da stiti od korone.

Pri tom su optuzeni i za podmetanje starih podataka.

A FDA je sa druge strane svojim istrazivanjima (nije to neki Pera iz Alimsa nego ozbiljna organizacija) dosla do toga da Astra ne stiti od juznoafrickog soja, a samim tim potencijalno ni od drugih novih sojeva.

Ovo bi trebalo vise da vas zabrine od nekih nuspojava.

Sa druge strane kome nije do korone nego samo da dobije pecat da moze u EU. Ovo je bolje sigurno od kineza i rusa.

Evo ko će da ih juri :mrgreen:

1_Grim-Reaper.jpg

https://www.fda.gov/emergency-prepa...virus-disease-2019-covid-19/covid-19-vaccines

Ovde imate sve sto treba. 3 odobrene vakcine u USA koje su prosle testove. Fajzer, Moderna i Janssen (Johnson and Johnson)

Sve ostale nisu prosle testove ukljucujuci i Astru.

Astra nije uspela da pruzi dokaze FDA o istrazivanjima na velikim broju ljudi koja dokazuju da stiti od korone.

Pri tom su optuzeni i za podmetanje starih podataka.

A FDA je sa druge strane svojim istrazivanjima (nije to neki Pera iz Alimsa nego ozbiljna organizacija) dosla do toga da Astra ne stiti od juznoafrickog soja, a samim tim potencijalno ni od drugih novih sojeva.

Ovo bi trebalo vise da vas zabrine od nekih nuspojava.

Sa druge strane kome nije do korone nego samo da dobije pecat da moze u EU. Ovo je bolje sigurno od kineza i rusa.
Astra se pokazala jako efektivnom u UK, tamo je uglavnom i
uspricavana, ali skoro pa iskljucivo kod starijih ljudi.

Inace i ja najvise imam poverenja u FDA.

Tako su i mog oca u EU zvali na obaveznu vakcinaciju kad je napunio 60. Nije dugo poživeo čovek se raspadao od svih mogućih bolesti a pre toga bio tri puta u životu kod doktora. Posle mesec dana je počelo sa autoimunim reakcijama.

To je inače američki način slanja u penziju.
Tako je, moj ujak, kao i njegov pašenog su ostali na Floridi, da tamo uživaju u penzionerskim danima. Nisu smeli da prime tu OPROŠTAJNU VAKCINU i da se vrate ovamo u Srbiju, i ako su ovde već sve bili skockali i pripremili za penzionerske dane . Banda je to !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mrzim bandu koja me je bombardovala a da joj ništa nažao učinio nisam!

Tako su i mog oca u EU zvali na obaveznu vakcinaciju kad je napunio 60. Nije dugo poživeo čovek se raspadao od svih mogućih bolesti a pre toga bio tri puta u životu kod doktora. Posle mesec dana je počelo sa autoimunim reakcijama.

To je inače američki način slanja u penziju.
Obavezna vakcinacija u EU uopste ne postoji, u nekim zemljama
potoje obavezne vakcine za malu decu, ali ti kazes da je otac imao 60
godina. Koju je to vakcinu dobio na silu?

Back