asteroid ide ka zemlji.

Jedno se zaboravlja,da nuklearna bomba razornu snagu pokazuje isključivo u atmosveri gde upravo explozivno širenje atmosfere usled izuzetne velike temperature čini bombu razornim.U svemiru u vakumu,nuklearna bomba za asteroid je kao petarda.Pukne i to je to.

Odavno nisam procitao vecu glupost.
To o cemu ti pricas je udarni talas koji nastaje POSLE nuklearne eksplozije.
Taj talas nema nikakve veze sa samom razornoscu nuklearne bombe, koja je i bez toga ogromna, jer je, ako si uopste ucio u skoli rezultat nekontrolisane lancane rekacije kojom se u veoma malo vremena oslobadja veoma velika kolicina energije.
A sto ta energija pokrece udarni talas je nesto sasvim drugo, .......
Nuklearna bomba bi lagano razvalila asteroid, a prica o petardi je za malu decu.

da li ti znas sta je metor? Meteor ima isti sastav kao i asteroid jel je uglavnom nastao od njega, tj predstavlja jedan njegov malo delic...

i za tvoje informaciju objekat koji je napravio Barringer crater nije bio 20m velik vec vise od 50m, a posto se velicina objekta mnozi sa nekih 30, taj od 7m bi ti napravio rupu u zemlji siroku oko 100m pa se ti smej...

http://www.lpl.arizona.edu/tekton/crater_c.html

evo ti pa racunaj sam....

Poslednja izmena:
Ajde sad smanjite malo obojica. Precizno gledano, asteroid jeste manje nebesko telo nepravilnog oblika koje se krece oko Sunca ili druge zvezde, odnosno planete.

Meteoritima nazivamo asteroide koji su pali na Zemlju, odnosno planetu ili sagoreli u njenoj atmosferi.

meteor, zvezda padalica - nebeska pojava izazvana prolaskom meteorita kroz atmosferu u vidu svetlog traga cija boja i duzina trajanja zavise od hemijskog sastava meteorita.

Metorska kisa - nebeska pojava izazvana prolaskom Zemlje kroz pojas stinog materijala koji obicno izbacuje kometa prilikom prolaska kroz Suncev sistem. Poznati meteorski rojevi su: Persidi, Leonidi, Orionidi itd....

Dakle, ne mesajte babe i zabe. Nema podele nebeskog kamenja po velicini, bar ne striktno i zvanicno napravljene od strane MAO.

Asteroid:
1. (Astronomy & Space / Celestial Objects) Also called minor planet, planetoid, any of numerous small celestial bodies that move around the sun mainly between the orbits of Mars and Jupiter. Their diameters range from 930 kilometres (Ceres) to less than one kilometrer

2.Any of numerous small, often irregularly shaped rocky bodies that orbit the Sun primarily in the asteroid belt, a region between the orbits of Mars and Jupiter. Asteroids are intermediate in size between planets and meteoroids; the largest asteroid in the asteroid belt is Ceres, approximately 1,000 km (620 mi) in diameter, while the lower limit is variously given in the tens or hundreds of meters. While more than 1,800 asteroids have been cataloged, and as many as a million or more smaller ones may exist, their total mass has been estimated to be less than three percent of the Moon's. Asteroids are thought to be left over from the early formation of the solar system, when planetesimals in a protoplanetary disk were scattered after coming under Jupiter's gravitational influence. The continuing collision of planetesimals that remained between Jupiter and Mars caused many of them to fragment, creating the asteroids that exist today. Also called minor planet, planetoid.

Meteroit:
A meteorite is a natural object originating in outer space that survives impact with the Earth's surface. Most meteorites derive from small astronomical objects called meteoroids, but they are also sometimes produced by impacts of asteroids. When it enters the atmosphere, impact pressure causes the body to heat up and emit light, thus forming a fireball, also known as a meteor or shooting/falling star. The term bolide refers to either an extraterrestrial body that collides with the Earth, or to an exceptionally bright, fireball-like meteor regardless of whether it ultimately impacts the surface.

More generally, a meteorite on the surface of any celestial body is a natural object that has come from elsewhere in space. Meteorites have been found on the Moon[1][2] and Mars.[3]

Odavno nisam procitao vecu glupost.
To o cemu ti pricas je udarni talas koji nastaje POSLE nuklearne eksplozije.
Taj talas nema nikakve veze sa samom razornoscu nuklearne bombe, koja je i bez toga ogromna, jer je, ako si uopste ucio u skoli rezultat nekontrolisane lancane rekacije kojom se u veoma malo vremena oslobadja veoma velika kolicina energije.
A sto ta energija pokrece udarni talas je nesto sasvim drugo, .......
Nuklearna bomba bi lagano razvalila asteroid, a prica o petardi je za malu decu.
Ono što ti pričaš je samo u crtanim filmovima,i da si malo prostudirao naučne činjenice,shvatio bi koliki glupost izjavljuješ.Razornost bombe čini kinetička energija kao i svaku bombu.Prilikom lančane reakcije se oslobađa najviše toplotne energije preko milion stepeni koja se prenosi na atmosferu izazivajući naglo širenje.Znači fizičko razaranje čini toplotni talas koja spaljuje sve oko sebe i udarni talas atmosfere.Zračenje uništava samo život.Preporučujem da pogledaš snimak nuklearnih proba u vasioni koje se nalaze na internetu,pa ćeš shvatiti da ni blizu nije takva eksplozija kao u atmosferi Zemlje.U vakumu bez atmosfere,kinetičku energiju ima samo materija atomske bombe,što je vrlo mala eksplozija u odnosu kada se ta energija prenese na atmosferu.
Uostalom jesi ti uopšte gledao film Brusa Vilisa gde mora da stigne do asteroida sa dva šatla,probuše rupu do jezgra kako bi smestili nuklearnu bombu u jezgro asteroida, kako bi kinetička energija bombe bila maksimalna.Upravo zato što nuklearna eksplozija na površinu nema nikakav efekat.Pre pravljenja takvih filmova režiseri se uvek konsultuju sa naučnicima da film bude što verodostojniji mogućoj scenariji.Naravno po tebi i naučnici i svi na svetu glupi,samo si ti pametan izjavljujući glupost koji može da bude samo u crtanom filmu.

Poslednja izmena:
da li ti znas sta je metor? Meteor ima isti sastav kao i asteroid jel je uglavnom nastao od njega, tj predstavlja jedan njegov malo delic...

i za tvoje informaciju objekat koji je napravio Barringer crater nije bio 20m velik vec vise od 50m, a posto se velicina objekta mnozi sa nekih 30, taj od 7m bi ti napravio rupu u zemlji siroku oko 100m pa se ti smej...

http://www.lpl.arizona.edu/tekton/crater_c.html

evo ti pa racunaj sam....
Ja sam ti postavio link sa vrlo jasnim objašnjenjima i dokazao da govoriš kontra svim tim činjenicama.Tvoje izmišljene priče me ne interesuju.

ti si mi poslao poslao linkove ka wikipediji a na wikipediji mogu da pisem i ja.... ja tebi isto pa pogledaj.... Priznaj da si lupio glupost o tome da nas je samo jedan strefio i oprosticemo ti
Priznajem da nisi pročitao tekst na tim sajtovima čiji link sam dao, da bi dalje lupao gluposti.
Kao što piše na sajtu nije krater 20 metara kao što tvrdiš da sam ja rekao, već je meteor koji izazvao taj krater je 20 metara.
I da,ovo nije link od wikipedije:
http://www.zgapa.pl/zgapedia/Meteor_Crater.html
http://alas.matf.bg.ac.yu/~mv03144/Asteroidi i meteori.html
Prijatno čitanje.

Poslednja izmena:
nisam ni rekao da je krater 20m vec da je oobjekat koji ga je napravio bio veci 50m, opet nisi citao...

A verovatno nisi ni video sta moze da uradio asteroid od 7m, pa imas takav kez na licu.. Eto pogledaj koliki precnik moze da ima krater od udara asteroid/meteora od 7m... Pa da vidim kako ce ti osmeh postati kiseo...

p.s. sta da citam na onom prvom linku? koji je to jezik?

a sta treba da pricitam na onom nasem sajtu?

Ono što ti pričaš je samo u crtanim filmovima,i da si malo prostudirao naučne činjenice,shvatio bi koliki glupost izjavljuješ.Razornost bombe čini kinetička energija kao i svaku bombu.Prilikom lančane reakcije se oslobađa najviše toplotne energije preko milion stepeni koja se prenosi na atmosferu izazivajući naglo širenje.Znači fizičko razaranje čini toplotni talas koja spaljuje sve oko sebe i udarni talas atmosfere.Zračenje uništava samo život.Preporučujem da pogledaš snimak nuklearnih proba u vasioni koje se nalaze na internetu,pa ćeš shvatiti da ni blizu nije takva eksplozija kao u atmosferi Zemlje.U vakumu bez atmosfere,kinetičku energiju ima samo materija atomske bombe,što je vrlo mala eksplozija u odnosu kada se ta energija prenese na atmosferu.
Uostalom jesi ti uopšte gledao film Brusa Vilisa gde mora da stigne do asteroida sa dva šatla,probuše rupu do jezgra kako bi smestili nuklearnu bombu u jezgro asteroida, kako bi kinetička energija bombe bila maksimalna.Upravo zato što nuklearna eksplozija na površinu nema nikakav efekat.Pre pravljenja takvih filmova režiseri se uvek konsultuju sa naučnicima da film bude što verodostojniji mogućoj scenariji.Naravno po tebi i naučnici i svi na svetu glupi,samo si ti pametan izjavljujući glupost koji može da bude samo u crtanom filmu.
Pa pazi jeste razorna moc na nekoj vecoj skali nuklearne bombe slabija u kosmosu, ali kao sama nije za podcenjivanje. Toplota se jako dobro prenosi u kosmickom medijimu (medjutim opada eksponencijalno, kad izadje iz lokalne zone), i definitivno moze da uradi mnogo stete. Nikako nije kao petarda.

Takodje, bila bi glupost razneti asteroid jer bi samo napravili josh vece sranje, zato shto bi onda puno manjih imapktora udarilo na vise lokacija na planeti. Najsigurnije je uzeti nesto shto ce ga skrenuti sa putanje. Barem dok ne dodjemo do antimaterijskih bombi.

Poslednja izmena:

Back