Asocijalnost kao posledica previsokih kriterijuma

SUPERKULER

Domaćin
Banovan
Poruka
3.423
Da li nas preterana racionalnost,a nedovoljno razvijanje društvene emotivnosti,intuicije I čak lucidnosti,
udaljuje jedne od drugih I čini introvertnim robotima?
Ovu tezu sve češće srećemo u kulturnim hronikama,ali nije li I sama
preracionalna I introvertujuća?
Kakvi treba da smo u odnosima s našom okolinom:logični (racionalni) ili emotivni pretežno?
Da li treba podsticati emotivnost u odnosima s okolnim ljudima,da li je to rešenje za smanjivanje introvercije?

Da li nas preterana racionalnost,a nedovoljno razvijanje društvene emotivnosti,intuicije I čak lucidnosti,
Kakvi treba da smo u odnosima s našom okolinom:logični (racionalni) ili emotivni pretežno?
Da li treba podsticati emotivnost u odnosima s okolnim ljudima,da li je to rešenje za smanjivanje introvercije?

elektrotehnika i medicina sa sve psihijatrijom spadaju u najsurovije cenzurisana Znanja
Sirotinji se prosipa jedno a krije se najvažnije.
Najvažnije ugrožava veštački sistem zasnovan na novcu i kvotama bilo čega za isti.

Imamo za rezultat gomilu idiotizama u praktičnom životu.
Izvesni Tajlandjanin je ispričao nešto što iole svako pametan manje-više zna.

Naime, rekao je da nije baš bio uspešan u školi kao dete
Medjutim on danas kao polupismen ima 6 kuća koje je sam napravio
dok njegovi vršnjaci, inteligentniji prema aršinima cenzurisanog Znanja
otplaćuju jedan jedini stan 30 godina

Zatim je objasnio kako ti inteligentni vršnjaci rade po velikim gradovima svaki dan zbog hrane
On kao polupismen i kome škola bila komplikovana za tri meseca napravi velike zalihe hrane od čega bar pola može da proda

Da ne tupim dalje...
Sistem novca obilato zloupotrebljava glavne mane čoveka - samoljubivost i težnju neradu
Na kraju učine da i lenjivac ostaje bez posla i sredstava za život

Administracija u Beogradu je odličan primer

- - - - - - - - - -

ili šta ja znam IT sektor u poljoprivrednoj zemlji sa halucinacijama satelitskog navodnjavanja kukuruznog polja
jako pametno nem reči...

Trebalo bi da nas neko dobro nalupa da se opametimo!
Gledam kako se kupuje loša roba na kvantaškoj pijaci...
Ja otišao da kupim kafu-kaže veca da je tamo sve jeftinije...Vidim gomile
mađarske I turske robe koja mi ne treba ni u komšiluku...
Tegle žene kesurine...I drže u rukama telephone...Katastrofa!:hahaha:
Jedna baba zastala I javlja se na taj telefon,valjda ćerci...ili snajkači...
-Dobro,kupiću,ne brini...Ne neću svratiti kod nje,nemam vremena,već kasnim...
Otkino sam se...A onaj prodavac od kog sam kafu (jeftinija za skoro pdv!) me čudno gleda I
ja mu objasnim da mi smešno kako baba telefonira...
-Ih,pa one to stalno...

Nešto nema deda po kvantašu...Valjda su napecanju...Pecaju santé leda po Dunavu...:zelenko3:
Odoh I ja na reku,sam da završim nešto...

...
...

U detinjstvu moraš sve probati,
kao vezanih očiju u nepoznatoj sredini.
Pipaš, pamtiš, zaključuješ i gradiš.

Kada ispipaš,
napraviš ograde i zaštite
tada si spreman
da ponovo letiš
u tom sad svetu koji si sam stvorio !

Dakle pristup životu - generalno :
emotivno - racionalno - emotivno

Ko nije dobro napravio svoju tvrđavu
on tokom života ima dogradnje ...

Zivi se brzo, nauka, tehnika, pre si morao u drugo selo da ides na igranku da upoznas devojku, sada mozes iz udobonosti svog doma, bez straha od blama i prave ljudske interakcija i iskustva.
Nekad nije ni telefona bilo, pa se narod sastajao po sokacima da se isprica, komunicira.

Mada i tada je bilo introvertnih ljudi, kao i od pocetka ljudske civilizacije, pre razvoja interneta, mobilnih telefona.
Opet, razlika izmedju asocijalnosti i introvertnosti postoji.

Asocijalnima ne treba socijalizacija, introvertne socijalizacija umara (ali im jako prija sa istomisljenicima i ljudima koji ih stimulisu).

Asocijalnost zavisi od strukture drustva i od odgovora na pitanje da li to drustvo urusava samo sebe. Oni koji su u vecini odredjuju socijalna pravila. U zavisnosti od toga kakvima smo okruzeni, kojih je vise,... od toga zavisi i odgovor na pitanje da li vredi podsticati emotivnost sa drugima. Situacija u Srbiji je trenutno takva da cim neko pomene vrednost i postenje, ili proba da se izbori za bilo kakav visi cilj, istog trenutka ga bace na streljanu, dok ostatak ekipe u ritualnoj euforiji uziva dok ovaj u bolu pada. Prvi prioritet je interes. Svi su tu iz nekog interesa i licne dobiti. Drustva su vecinom fiktivna, organizovana oko nekog interesa. Emocije su davno zamrle. Ne kazem da emocije treba gusiti, ali ih treba cuvati i ne bacati na svakoga, jer se emocije sporo lece. Sve ovo polako pocinje da lici na Equilibrium. www.imdb.com/title/tt0238380/

Asocijalnost zavisi od strukture drustva i od odgovora na pitanje da li to drustvo urusava samo sebe. Oni koji su u vecini odredjuju socijalna pravila. U zavisnosti od toga kakvima smo okruzeni, kojih je vise,... od toga zavisi i odgovor na pitanje da li vredi podsticati emotivnost sa drugima. Situacija u Srbiji je trenutno takva da cim neko pomene vrednost i postenje, ili proba da se izbori za bilo kakav visi cilj, istog trenutka ga bace na streljanu, dok ostatak ekipe u ritualnoj euforiji uziva dok ovaj u bolu pada. Prvi prioritet je interes. Svi su tu iz nekog interesa i licne dobiti. Drustva su vecinom fiktivna, organizovana oko nekog interesa. Emocije su davno zamrle. Ne kazem da emocije treba gusiti, ali ih treba cuvati i ne bacati na svakoga, jer se emocije sporo lece. Sve ovo polako pocinje da lici na Equilibrium. www.imdb.com/title/tt0238380/

Nemam pravo na reputaciju...pa onda ovako....lep post..

Mislim da podsticanje ne može biti trajno rešenje za nešto što čini složenost karaktera koji se ispoljava introvertno, odnosno ekstrovertno.
A i zašto bi se tražilo rešenje, svako živi u skladu sa prirodom svoje ličnosti.
Inače, rekla bih da je upravo suprotno - da su introvertni pretežno emotivni, a ekstrovertni pretežno racionalni, tim pre što je društveno prihvatljivije ponašanje ekstroverta racionalniji izbor od asocijalnosti, koja je karakteristična za introverte.
Introvertni ljudi su u manjini u odnosu na ekstrovertne, ali među njima su uglavnom veliki mislioci, tako da, dobro je da i takvi postoje - pošto neko mora i da misli, a ne samo da palamoodi. : )

U detinjstvu moraš sve probati,
kao vezanih očiju u nepoznatoj sredini.
Pipaš, pamtiš, zaključuješ i gradiš.

Kada ispipaš,
napraviš ograde i zaštite
tada si spreman
da ponovo letiš
u tom sad svetu koji si sam stvorio !

Dakle pristup životu - generalno :
emotivno - racionalno - emotivno

Ko nije dobro napravio svoju tvrđavu
on tokom života ima dogradnje ...

Lepo opisano, svidja mi se.

шта имате против оних који неће да глуматају 24х
Sometimes-those-who-dont-socialize-much-arent-actually-anti-social-they-just-have-no-tolerance-for-drama-and-fake-people..jpg

Jace od mene, ali da napomenem da asocijalna i antisocijalna osoba nisu jedno isto.

Asocijalne osobe su samotnjaci, kojima ne trebaju drugi ljudi, mada za asocijalne osobe se smatraju i oni koji izbegavaju ljude, introvertni i sl. sto mislim da nije potpuno tacno. Asocijalni ljudi mozda ne vole drustvo drugih ljudi, ljude u globalu, ali im ne zele zlo.
Antisocijalni ljudi, pa kao sto ime kazu funkcionisu protiv drustva, i neretk su kriminalci, ubice, manijaci i nije im problem da nanesu drugim ljudima zlo.

Asocijalnost je bolest...
Ukazuje na prisustvo monogo toga loseg kod osobe sto je tera u asocijalnost..
To je obicno ponos, egoizam, arogancija... osecaj nize ili vise vrednosti ( to je isto ).. nezadovoljstvo sobom, projekcija na nezadovoljstvo celim svetom... itd

Back