Ranijih godina sam nesto pokusao sa freelancingom ali treba tu debelog guranja izgleda. Trenutno u sustini ne radim, radio sam preko omladinske posao gde sam bio placen na sat, po principu koliko radis toliko zaradis, fizikalija je u pitanju i posao za koji nisu potrebne nikakve kvalifikacije, bez ikakve obaveze redovnog dolaska, a mesta jedino nema tokom jula i za novogodisnje praznike, prioritetniji za rad su oni koji redovno dolaze ako bude guzva ili manji obim posla, sto uglavnom potraje najvise nedelju dana dok se ne "uglavis". Koliko su inace cesti poslovi sa tako fleksibilnim uslovima? Naravno, nema se godisnji odmor, bolovanje i sl, ali se ima ta fleksibilnost koja mi ekstremno znaci. Na taj posao i sada mogu da racunam (nadam se), samo posao sa takvim uslovima i mogu da radim i plasim se da je u stvari jako malo takvih fleksibilnih poslova gde radis na sate ili na dane, ako ja bez ovoga ostanem ne znam sta bih uopste drugo radio, da li ima puno takvih poslova sa fleksibilnim vremenom? A godisnji i bolovanje mi ne trebaju, samo sloboda. Trenutno ne radim jer su i tu malo ljudi gadni a i licno sam puno sheban zadnjih meseci, ali boljih uslova izgleda da nema. Plasim se puno da nema drugih takvih poslova. Prvi radni dan sam otisao sa nekim poznanikom koji je i ranije tu radio inace ne bi bilo sanse da uopste pocnem da radim, nisam ni imao razgovor za posao niti bih znao da ga obavim, vec prosto, to se radi i to je to, prosta fizikalija. Plasi me i da u starijim godinama necu moci da radim preko omladinske a to mi je jedini nacin, doduse, bio je jedan i sa 40 koji je tako radio, valjda moze. Jedino mi je takav posao resenje gde sam placen koliko sati ili dana sam radio (placanje moze jednom mesecno) a bez obaveze da dolazim ako sam sheban ili ako moram negde da otputujem, naravno neki poslovi gde ne treba nikakva pamet (cak i stranci tu rade gde sam radio i mnogi ne znaju srpski), nadam se da ima puno takvih fleksibilnih poslova ako slucajno ostanem bez ovoga. Sta da se radi, ja ranijih godina ni devojku nisam nasao i nevin sam a usao sam u 4. deceniju zivota, nemam ni drustvo i ne izlazim nigde (neke stvari koje jako volim a kojih sam se odrekao), pa kako bih uopste onda mogao da normalno funkcionisem i na poslovnom planu koji ionako radim iz nuzde a ne zato sto volim, nije ono, provodim se, druzim se a ovamo jedem g kako se na poslu ne snalazim s ljudima i ne uklapam, tako mi je na svim poljima. Spasava me samo sto sam ekstremno stedljiv i sto sam spreman da mnogo sta sebi uskratim (osim interneta bez kojeg ne bih mogao da zivim), a plan mi je da ustedim i da uspem da samostalno uplatim 15 godina staza, valjda cu uspeti. Samo neka mi neko kaze da ima puno takvih poslova da ne zivim vise u strahu sta cu dalje ako ostanem i bez ovoga.