Aseksualnost.

Mislim da sam aseksualna osoba. Aseksualnost je seksualna orijentacija kao i bilo koja druga orijentacija. Aseksualnost ima nekoliko pod-kategorija, ali najcesci izrazi su "grej" i "aro". Grej aseksualne osobe ne osecaju seksualno privlacnost ni prema kojem polu, dok aro aseksualne osobe ne osecaju ni romanticnu privlacnost.
Ja sam grey aseksualna osoba i nikad u svom zivotu nisam osetila seksualnu privlacnost ni prema kome. Za mene je to pojam i nesto sto ne postoji .
Od kad znam za sebe takva sam bila, mada sve dok nisam usla u pubertet nisam razmisljala o tome i mislila sam da su svi takvi. Prva sumnja mi se stvorila kada sam raskinula sa prvim deckom u kojeg sam bila LUDO ZALJUBLJENA jer nisam htela da imam seks sa njim. Jednostavno ga nisam videla na taj nacin. Bio je lep i zgodan, ali eto jednostavno seks me nije privlacio. Osetila sam da bi seks samo pokvario sve. Svi moji prijatelji su opisivali seksualnu zelju kao neki topao osecaj u telu, magnet prema nekoj osobi i "napaljenost". Ja to jednostavno nikad nisam osetila . Ali verovala sam da samo nisam upoznala onog pravog i nastavila sa potragom.
Nasla sam drugog decka, ali isti problem . On nije mogao da podnese vezu bez seksa i raskinuli smo, naravano da ga razumem i ne zelim nekome da kvarim zivot. Nisam nastavi potragu za drugima jer ne zelim nikoga da zavlacim kako bih ja mogla da eksperimentisem...Veoma sam zaljubljive prirode i za mene bliskost i veza sa nekim nemaju veze sa seksom. Ali i dalje mi je veoma tesko da prihvatim da sam aseksualna, iako sve navodi na to. Jednostavno mi je tesko da prihvatim to. Nikad nisam razumela zasto je seks toliko popularan i dobar za druge, zasto se sve vrti oko seksa, zasto toliko silovanja i varanja, a najveci upitnik su mi bile veze na vece...
Razgovarala sam sa mamom takodje o tome, ali kako ona kaze nikad nije imala takav problem.
A najveci mi problem stvara to sto cu mozda celog zivota ostati sama zbog moje aseksualnosti. Jednostavno to mi budi strah za buducnost.
Предпоставимо да је све што кажеш тачно.
Обзиром да си још веома млада, није време за панику.
Да ли си физички здрава и да ли редовно узимаш неке лекове? Поједини лекови умањују (убијају) вољу за секс.
Поједини лекови и природна средства повећавају вољу за секс.
Можда си траумирана од првог сексуалног искуства када абсолутно ниси била спремна.

Све у свему, твоја ситуација може да буде привремене нарави.

mislim da je teže biti aseksualan
ne laju ko gejevi
nema nikakvog aseksualnog pokreta srbije : ))
možda bude

Nisam ja da se prave neki pokreti za asekusualnost, Pre sest godina veoma je tesko bilo razgovarati o ovoj temi. A posebno u Srbiji, kao sto kaze moja drugarica 'u Srbiji je tesko i pricati o normalnoj seksualnosti' ...
Meni je drago ako nekad neka aseksualna osoba naleti na ovu temu, verujem da je ova tema od koristi.
A srpski forum LGBT vec postoji.

Предпоставимо да је све што кажеш тачно.
Обзиром да си још веома млада, није време за панику.
Да ли си физички здрава и да ли редовно узимаш неке лекове? Поједини лекови умањују (убијају) вољу за секс.
Поједини лекови и природна средства повећавају вољу за секс.
Можда си траумирана од првог сексуалног искуства када абсолутно ниси била спремна.

Све у свему, твоја ситуација може да буде привремене нарави.

Ne znam jesam li ikad bila bolesna, jedva su mi nasli karton u bolnici kad sam se prvi put javila za ovaj problem...

Ne očekujte promenu. Aseksualne osobe se neće promeniti ukoliko „upoznaju pravu osobu“. Aseksualne osobe se rađaju aseksualne i biće aseksualne celog života, kao što je slučaj sa bilo kojom drugom seksualnošću.

Aseksualne osobe nisu protiv neseksualnih odnosa. One prosto nemaju želju za seksom. Mnoge aseksualne osobe imaju partner(k)e. Neke se upuštaju u seksualne odnose iz brojnih razloga (emocionalna intimnost, reprodukcija, itd.), iako ih njihovi partneri/ke seksualno ne privlače. S druge strane, shvatite da neke aseksualne osobe seks odbija (što znači da im zbog seksualne aktivnosti može biti jako neprijatno).

Nisu svi isti. Aseksualnost ne znači da te osobe ne vole dodir. One prosto nemaju želju za bilo kojom vrstom dodira seksualne prirode. Neke aseksualne osobe ipak mogu imati averziju na dodir.

Izbegavajte da mislite o aseksualnim osobama kao o osobama sa nekakvim poremećajem. Aseksualnost nije poremećaj prema DSM-IV. Ove osobe ne biraju da budu aseksualne, a mnoge su savršeno srećne svojom aseksualnošću.

Treba da znate da većina aseksualnih osoba nisu aseksualne zato što su nekada bile seksualno zlostavljane. Ne zna se šta je uzrok aseksualnosti i kako do nje dolazi, kao što se ne zna šta uzrokuje ostale seksualne orijentacije.

Back