Aseksualnost.

Moj glavni problem je strah da ne ostanem sama, jednostavno znam da necu moci zadovoljiti svog buduces muza (ako ga budem imala)...
Pa ne razumem bas kako mislis da imas muza, tj kakva vrsta braka je to i zasto. Jer ovako kao seksualna osoba kapiram i poentu braka u seksu. Naravno u sirem smislu, ne samo radnje. Brak radi podizanja dece, a deca tesko da mogu da se dobiju a da nije seksualnim putem. Mozda nekom vantelesnom oplodnjom. Drugo i sam romnticni odnos se od prisnog prijateljskog odnosa razlikuje seksom. Drugim recima izbaci seks iz romantike i dobijas prisno prijateljstvo. A ako je vec problem samoca, ne vidim razlog da je brak resenje za to. Zasto ne bi bila sa nekim prijateljem ili prijateljicom? Ili u krajnjem slucaju naci nekog momka koji je aseksualan takodje.

Pa ne razumem bas kako mislis da imas muza, tj kakva vrsta braka je to i zasto. Jer ovako kao seksualna osoba kapiram i poentu braka u seksu. Naravno u sirem smislu, ne samo radnje. Brak radi podizanja dece, a deca tesko da mogu da se dobiju a da nije seksualnim putem. Mozda nekom vantelesnom oplodnjom. Drugo i sam romnticni odnos se od prisnog prijateljskog odnosa razlikuje seksom. Drugim recima izbaci seks iz romantike i dobijas prisno prijateljstvo. A ako je vec problem samoca, ne vidim razlog da je brak resenje za to. Zasto ne bi bila sa nekim prijateljem ili prijateljicom? Ili u krajnjem slucaju naci nekog momka koji je aseksualan takodje.

Nije meni nikakav problem da pruzim nekome seks jednom meseco, uz pomoc lubrikanata i to je dovoljno da ostanem trudna. Ali pitanje je da li taj muskarac zeli zenu koja ce zadovoljavati njegove potrebe jednom mesecno ili to sto cu biti lenja za vreme tog cina...
Lako je dok sam mlada, necu ni osetiti samocu, ali kako budem dolazila u godine naravno da cu osecati samocu.
Tesko je naci aseksualnu osobu. 2% populacije je aseksualno, iako mnogi sumljaju da je veci procenat. Zatim je veoma tesko naci muskarca koji se meni svidja po karakteru, jer je inace mali broj aseksualnih muskaraca... Ovaj problem se dosta vise javlja kod zena, nego kod muskaraca.
Ono sto pretezno karakterise aseksualne osobe jeste dar u umetnosti.
Postoji samo strani forum za aseksualne ljude (AVEN), dok u Srbiji ne postoji takav forum, cak sam skoro saznala da postoji LGBT srpski forum.

Moj glavni problem je strah da ne ostanem sama, jednostavno znam da necu moci zadovoljiti svog buduces muza (ako ga budem imala)...
Чини ми се да чекаш да те неко наговара да се окренеш женама? Срећа твоја да је цео свет, па чак и Срби, смекшао на хомосексуалност. Ускоро ће бити сасвим нормално да будеш у истополном браку. Значи, нема шта да се секираш што те уд не привлачи.

Чини ми се да чекаш да те неко наговара да се окренеш женама? Срећа твоја да је цео свет, па чак и Срби, смекшао на хомосексуалност. Ускоро ће бити сасвим нормално да будеш у истополном браку. Значи, нема шта да се секираш што те уд не привлачи.

Ne privlace me zene, iako sam uvek zensku figuru smatrala umestosti, ali nikako me ne privlace seksualno.

добро. Корак по корак.

Covek sve nosi u sebi od kad se rodi, niko ne postaje homoseksualac preko noci i u srednjim dvadesetim godinama.
A neko je postavio pitanje 'da je seks fizicka potreba da bi covek bio zdrav', to nije tacno. Ljudi u drzavi gde imaju najmanje seksa, imaju najduzi zivotni vek. Naravno da ne povezujem sa tim sto nemaju seks, nego kao cinjenicu koja ukazuje da to nije tacno.
https://www.blic.rs/vesti/svet/zivo...bicajena-stvar-u-japanu-evo-zbog-cega/mmnpbtm

Kako izgleda zaljubljenost bez fizicke i seksualne privlacnosti? :)

Ako ti nije do sexa stvarno nisi duzna da bilo kome po tom pitanju izlazis u susret. Toliko nas je na planeti da ces kad-tad naici na nekog slicnog sebi. :)
I kao za sve stvari u zivotu, kada ih trazis - nema ih, kada se opustis - dodju same od sebe. :)

Mislim da sam aseksualna osoba. Aseksualnost je seksualna orijentacija kao i bilo koja druga orijentacija. Aseksualnost ima nekoliko pod-kategorija, ali najcesci izrazi su "grej" i "aro". Grej aseksualne osobe ne osecaju seksualno privlacnost ni prema kojem polu, dok aro aseksualne osobe ne osecaju ni romanticnu privlacnost.
Ja sam grey aseksualna osoba i nikad u svom zivotu nisam osetila seksualnu privlacnost ni prema kome. Za mene je to pojam i nesto sto ne postoji .
Od kad znam za sebe takva sam bila, mada sve dok nisam usla u pubertet nisam razmisljala o tome i mislila sam da su svi takvi. Prva sumnja mi se stvorila kada sam raskinula sa prvim deckom u kojeg sam bila LUDO ZALJUBLJENA jer nisam htela da imam seks sa njim. Jednostavno ga nisam videla na taj nacin. Bio je lep i zgodan, ali eto jednostavno seks me nije privlacio. Osetila sam da bi seks samo pokvario sve. Svi moji prijatelji su opisivali seksualnu zelju kao neki topao osecaj u telu, magnet prema nekoj osobi i "napaljenost". Ja to jednostavno nikad nisam osetila . Ali verovala sam da samo nisam upoznala onog pravog i nastavila sa potragom.
Nasla sam drugog decka, ali isti problem . On nije mogao da podnese vezu bez seksa i raskinuli smo, naravano da ga razumem i ne zelim nekome da kvarim zivot. Nisam nastavi potragu za drugima jer ne zelim nikoga da zavlacim kako bih ja mogla da eksperimentisem...Veoma sam zaljubljive prirode i za mene bliskost i veza sa nekim nemaju veze sa seksom. Ali i dalje mi je veoma tesko da prihvatim da sam aseksualna, iako sve navodi na to. Jednostavno mi je tesko da prihvatim to. Nikad nisam razumela zasto je seks toliko popularan i dobar za druge, zasto se sve vrti oko seksa, zasto toliko silovanja i varanja, a najveci upitnik su mi bile veze na vece...
Razgovarala sam sa mamom takodje o tome, ali kako ona kaze nikad nije imala takav problem.
A najveci mi problem stvara to sto cu mozda celog zivota ostati sama zbog moje aseksualnosti. Jednostavno to mi budi strah za buducnost.

Ma daaaaaaj! Kuda ide ovaj svet :dash:

Prvi momak me je oralno zadovoljavao, ali nista. Dok su meni moje drugarice pricale kako aktivno masturbiraju od neke 16 godine i bukvalno svako drugo vece pre spavanja moraju masturbirati. A ja u sestneste pa do devetneste godine grlila plisane igracke kako bih pre zaspala...
I one su, samo nogama. Mehehe

Upoznala sam jednog aseksulnog mladića. Mi smo se oklupili u stanu kod neke drugarice da cirkamo pred koncert Die Antwoorda, u jednom je došao on. Nešto nije bilo regularno kod njega, bio je sav utoniran i opeglan sa širokim, nezainteresovanim osmehom. Pio je negazirani sokić. Posle je pričao o njegovim posetama psihijatru na duhovit način. Imao je neku izložbu jer se kao bavio konceptualnom umetnošću. Energija mu je bila detinjasta. On je '91 godište, čini mi se.

Kako izgleda zaljubljenost bez fizicke i seksualne privlacnosti? :)

Ako ti nije do sexa stvarno nisi duzna da bilo kome po tom pitanju izlazis u susret. Toliko nas je na planeti da ces kad-tad naici na nekog slicnog sebi. :)
I kao za sve stvari u zivotu, kada ih trazis - nema ih, kada se opustis - dodju same od sebe. :)

Meni izgleda dobro, volim mazenje,ljubljenje, ali seks ne. Nadam se da cu jednog dana upoznati muskarca kojem cu odgovarati. Ali veoma je tesko opisati aseksualnost osobama koji to nisu, veoma tesko. Otkad znam za sebe, takva sam i jednostavno nema promene.
Aseksualnost mi je omogucila da napredujem u drugim sferama, ali ipak koliko sam skontala sve se verti oko seksa, a onda dolazi trenutak kad se pitam 'sta je seksualni nagon' ...

I one su, samo nogama. Mehehe

Upoznala sam jednog aseksulnog mladića. Mi smo se oklupili u stanu kod neke drugarice da cirkamo pred koncert Die Antwoorda, u jednom je došao on. Nešto nije bilo regularno kod njega, bio je sav utoniran i opeglan sa širokim, nezainteresovanim osmehom. Pio je negazirani sokić. Posle je pričao o njegovim posetama psihijatru na duhovit način. Imao je neku izložbu jer se kao bavio konceptualnom umetnošću. Energija mu je bila detinjasta. On je '91 godište, čini mi se.

Ima dosta aseksualnih ljudi, eto ti si upoznala jednog momka, a ja znam za tri zene koje su aseksualne preko foruma sa takodje njih upoznala. Ima strani forum za aseksualne osobe (AVEN), ima dosta seksualnih orijtentacija, ali za sad se svaka naziva aseksualnost.

Veoma je tesko istrazivati na seksualnom polju, a onda vise orijentacija stavljaju u isti kos. Danas procesna osoba poznaje otprilike sest seksualnih orijentacija, a postoji mnogo vise.
Grejseksualnost - to je nešto između aseksualnosti i seksualnosti. Oni koji se deklarišu kao grejseksualci mogu takođe da se deklarišu i kao gej ili kao strejt osobe .
Demiseksualnost - osobe koje se deklarišu kao demiseksualne ne osećaju seksualnu privlačnost prema nekome ukoliko sa tom osobom nisu formirali jaku emotivnu vezu.
Litromantičnost - osobe koje osećaju romantičnu ljubav, ali ne žele da im se ta ljubav uzvrati su litromantične.
Panseksualnost - panseksualne osobe su one koje su seksualno, emotivno i duhovno sposobne da se zaljube u pripadnike bilo kog pola.
Panromantičnost - osoba koju emotivno, ali ne i seksualno privlače drugi, bez obzira na pol.
Poliseksualci - kao i panseksualci, i ove osobe mogu privlačiti osobe različitih spolova, međutim nemaju mogućnost ili želje da budu s drugima.
Kamenoromantičari - ove osobe osjećaju romantičnu ljubav, ali ne žele da im druga osoba to uzvrati. Također, oni mogu, ali i ne moraju biti zainteresirani za romantičnu vezu.

I ovo je tek mali broj orijentacija, postoji cak orijentacije kod sportista, koji ne zele da imaju seks i tako valjda skupljaju testosteron, posle se taj testosteron pretvara u bes. Koliko sam citala to rade pretezno ljudi u borilackom sportu, pa cak ima nagadjanja da je to takodje radio Muhamed Ali.

Osecam ljubav, ali sama pomisao na seks sa tom osobom mi je gadan.
Свакој жени (као и мушкарцу) је уграђен механизам за размножавање, где осим полних органа има и других рецептора а и хемија је умешана. Гинеолог ти је рекао да су ти сви делови на месту. Психолог/психијатар ти је рекао да ниси умно поремећена. Ти си једноставно фалична. Добар доктор би могао да уради анализе и пронађе хормонски поремећај. Обзиром да није у питању живот и смрт, зашто форсираш секс? Зато што мушкарц тражи, а ти не би да га изгубиш?
Ситуација коју описујеш је реална и постоје такви људи мада ја нисам сигуран да си ти једна од тих.

Свакој жени (као и мушкарцу) је уграђен механизам за размножавање, где осим полних органа има и других рецептора а и хемија је умешана. Гинеолог ти је рекао да су ти сви делови на месту. Психолог/психијатар ти је рекао да ниси умно поремећена. Ти си једноставно фалична. Добар доктор би могао да уради анализе и пронађе хормонски поремећај. Обзиром да није у питању живот и смрт, зашто форсираш секс? Зато што мушкарц тражи, а ти не би да га изгубиш?
Ситуација коју описујеш је реална и постоје такви људи мада ја нисам сигуран да си ти једна од тих.

Meni sad neko prica ovo, bavim se sa svojom asekuslnosti od svoje osamnaeste, a sad imam 24 godien. Prosla sam od ginekologa,seksologa,psihologa. A zatim preko procitanih sedam knjiga koje su takodje pisali pretezno seksolozi, a onda provedeno dosta sati na forumu za aseksualne osobe (AVEN) .
I sad ja trebam da odbacim svoje osecanje aseksualnosti(sto i nije moguce) i sest godina truda da shvatim sta je aseksualnost kako bih tebe poslusala?
Alfred Kinski, čuveni svetski seksolog:
''Kod aseksualnih osoba bitno je napomenuti da njihovi reproduktivni organi savršeno rade, samo da pokazuju manji nivo seksualne želje ili ne pokazuju nikako. Aseksualci ne potiskuju svoj seksualni nagon, niti se seksa odriču iz religijskih ili filozofskih ubeđenja; ne treba ih mešati sa asketama ili ljudima koji su svesno odabrali, odnosno sebi nametnuli celibat. Najprostije rečeno, oni ne osećaju potrebu za seksom''

Poslednja izmena:
Ne očekujte promenu. Aseksualne osobe se neće promeniti ukoliko „upoznaju pravu osobu“. Aseksualne osobe se rađaju aseksualne i biće aseksualne celog života, kao što je slučaj sa bilo kojom drugom seksualnošću.

Aseksualne osobe nisu protiv neseksualnih odnosa. One prosto nemaju želju za seksom. Mnoge aseksualne osobe imaju partner(k)e. Neke se upuštaju u seksualne odnose iz brojnih razloga (emocionalna intimnost, reprodukcija, itd.), iako ih njihovi partneri/ke seksualno ne privlače. S druge strane, shvatite da neke aseksualne osobe seks odbija (što znači da im zbog seksualne aktivnosti može biti jako neprijatno).

Nisu svi isti. Aseksualnost ne znači da te osobe ne vole dodir. One prosto nemaju želju za bilo kojom vrstom dodira seksualne prirode. Neke aseksualne osobe ipak mogu imati averziju na dodir.

Izbegavajte da mislite o aseksualnim osobama kao o osobama sa nekakvim poremećajem. Aseksualnost nije poremećaj prema DSM-IV. Ove osobe ne biraju da budu aseksualne, a mnoge su savršeno srećne svojom aseksualnošću.

Treba da znate da većina aseksualnih osoba nisu aseksualne zato što su nekada bile seksualno zlostavljane. Ne zna se šta je uzrok aseksualnosti i kako do nje dolazi, kao što se ne zna šta uzrokuje ostale seksualne orijentacije.

Veoma je tesko istrazivati na seksualnom polju, a onda vise orijentacija stavljaju u isti kos. Danas procesna osoba poznaje otprilike sest seksualnih orijentacija, a postoji mnogo vise.
Grejseksualnost - to je nešto između aseksualnosti i seksualnosti. Oni koji se deklarišu kao grejseksualci mogu takođe da se deklarišu i kao gej ili kao strejt osobe .
Demiseksualnost - osobe koje se deklarišu kao demiseksualne ne osećaju seksualnu privlačnost prema nekome ukoliko sa tom osobom nisu formirali jaku emotivnu vezu.
Litromantičnost - osobe koje osećaju romantičnu ljubav, ali ne žele da im se ta ljubav uzvrati su litromantične.
Panseksualnost - panseksualne osobe su one koje su seksualno, emotivno i duhovno sposobne da se zaljube u pripadnike bilo kog pola.
Panromantičnost - osoba koju emotivno, ali ne i seksualno privlače drugi, bez obzira na pol.
Poliseksualci - kao i panseksualci, i ove osobe mogu privlačiti osobe različitih spolova, međutim nemaju mogućnost ili želje da budu s drugima.
Kamenoromantičari - ove osobe osjećaju romantičnu ljubav, ali ne žele da im druga osoba to uzvrati. Također, oni mogu, ali i ne moraju biti zainteresirani za romantičnu vezu.

I ovo je tek mali broj orijentacija, postoji cak orijentacije kod sportista, koji ne zele da imaju seks i tako valjda skupljaju testosteron, posle se taj testosteron pretvara u bes. Koliko sam citala to rade pretezno ljudi u borilackom sportu, pa cak ima nagadjanja da je to takodje radio Muhamed Ali.

Gle sta ti sve znas, a dosla si ovde kao da te mi savetujemo:aha:

Gle sta ti sve znas, a dosla si ovde kao da te mi savetujemo:aha:

Ali moje je glavno pitanje se odnosi na osobe sa normalnim seksualnim potrebama. A pitanje glasu 'hoce me prihvatiti muskarac koji ima normalne seksualne potrebe', naravno mogu i zene da se ukljuce jer mislim da zene i muskarci osecaju slicne seksualne nagone, vi me ispravite ako gresim.

A šta i da ostaneš sama. Nije smak sveta, evo ja seksualno biće pa ću MOŽDA ostati sama. Meni je mnogo teže jer imam potrebu on so many levels, a čak nije mi teško uopšte.
Možeš da se usredsrediš na posao i da budeš od koristi široj zajednici. Ne samo kroz natalitet.
Pri tom, možda nadješ partnera, nije isključivo.

Ono što sam primetila kod tog aseksualnog mlafića jeste da se PRETERANO bavi sobom.

Poslednja izmena:

Back