Asad ostavljen na cedilu, nema više ko da ga brani: Rusija i Iran evakuišu trupe i građane, džihadisti, pobunjenici i Kurdi nadiru sa svih strana!

Руски канали који и пишу нешто о дешавањима у Сирији апелују да још увек нема валидних снимака са терена.
Другим речима, ми благе везе немамо шта се тренутно дешава у Сирији јер дословно сви ћуте. Не рачунам западну пропаганду на коју су указали из Сирије да ће бити ултра јака.

Русији је Сирија толико битна да би била тотална суманутост да су истрговали с Турцима или Западом, контра ње јер трговање контра Сирије је трговина на своју штету.
Тако да је готово немогуће да су Руси пустили Сирију низ воду.
Ако јесу, онда заиста не знам шта да мислим.

Руски канали који и пишу нешто о дешавањима у Сирији апелују да још увек нема валидних снимака са терена.
Другим речима, ми благе везе немамо шта се тренутно дешава у Сирији јер дословно сви ћуте. Не рачунам западну пропаганду на коју су указали из Сирије да ће бити ултра јака.

Русији је Сирија толико битна да би била тотална суманутост да су истрговали с Турцима или Западом, контра ње јер трговање контра Сирије је трговина на своју штету.
EPP druge strane, pokušavaju ljudi da izazovu paniku kod stanovništva.

Rusi bacaju i sebe niz vodu, a neće druge. :D

EPP druge strane, pokušavaju ljudi da izazovu paniku kod stanovništva.
Вероватно.
Чак и да је истина да се војска тако повлачи, треба терен задржати.
Не пуштају они случајно у етар снимке како их као народ супер дочекује јер зна се да без те врсте утврђивања, нема ни опстанка.
Мислим да је то све пропаганда.

Веома си наиван ако мислиш да Руси нису све унапред искалкулисали да све буде у њихову корист.

Rusi bacaju i sebe niz vodu, a neće druge.

Drugoj Srbiji je EPP Asadovih neprijatelja za zastrašivanje stanovništva u Siriji baš razgalio dušu.

Skromni počeci Druge Srbije:
B539C28D-4CB8-43E2-8FDF-8461A2BB90A2.jpeg

satnija na krsti sa osmesima docekuje vest o napredovanju DZIHADISTA u damasku a sa druge strane isti ti hrvati sa krste pljuju islamiste u u gazi ...

licemerje i dokaz srbofobije iz koje se radja RUSOFOBIJA ....

a bosnajdija sa krste nema licemerja, on isu otvoreno na strani dzihadlija u palestini i siriji. nisu ya dyabe trcali u sirju da ratuju protiv asada...

Rusi su dobili vRitnjak

Pregripiraju se Asadovci! Sad će krenut u protuofenzivu samo što nisu.

Хајд' сад на страну ово калкулисање у Сирији гдје је много непознаница, занимљив је међутим тренутак кад се све то дешава, иде се на додатну ескалацију у региону и многе карте се откривају.
Поготово су ми занимљиви ови натољупци са крсте којима су пуна уста демократије, људских права и једнакости, а који здушно подржавају исил и радикалне исламске групације у џихаду насупрот секуларне државе коју представља Асад гдје све конфесије имају једнака права. Не могу да се одлучим да ли је у питању лицемјерство или шизофренија.

Хајд' сад на страну ово калкулисање у Сирији гдје је много непознаница, занимљив је међутим тренутак кад се све то дешава, иде се на додатну ескалацију у региону и многе карте се откривају.
Поготово су ми занимљиви ови натољупци са крсте којима су пуна уста демократије, људских права и једнакости, а који здушно подржавају исил и радикалне исламске групације у џихаду насупрот секуларне државе коју представља Асад гдје све конфесије имају једнака права. Не могу да се одлучим да ли је у питању лицемјерство или шизофренија.
Mozes li da izdvojis nekoliko postova gde neko podrzava ISIL i dzihadiste?

Ja ih slabo vidjam.

Mozes li da izdvojis nekoliko postova gde neko podrzava ISIL i dzihadiste?

Ja ih slabo vidjam.
Да ли подржаваш свргавање Асада по угледу на своје идоле са друге стране баре?

Nisam asadov fan, kao ni dzihadista.

Ali, ne mozemo da ne konstatujemo da je ovo jos jedan poraz multipolarnog sveta.

Jbg... zivot...

Tragedija za sve normalne Sirijce. Treba se pripremiti za val migracija iz Sirije. Srbija bi trebala pomoći izbjeglicama.
Primiti samo Hriscane. Ko se prekrsti i pomoli Ocu Sinu i Svetome Duhu.

Ostale poslati nazad u Tursku.

Нек се спреми и ваш коширани сатаниста за свргавање, онај коме је распад Совјетског Сојуза највећа катастрофа у 20том веку и Лењин већа величина од православних светаца...

Мало је вероватно да ће влада Башара ел Асада издржати до следећег викенда.
Дамаск би могао пасти у наредна 24 (максимално 48) сата.
Нема стварне озбиљне интеракције између сиријске војске и сиријских снага безбедности, као ни озбиљног отпора. У ствари, сиријске снаге безбедности не бране сопствену земљу. Појединачни изузеци само наглашавају слику опште декомпозиције. Више није толико важно да ли се тамо све само од себе распало или је негде дошло до издаје – битна је сама чињеница. Сирија, у свом претходном облику, живи своје последње дане. Ако је планирана нека врста помоћи, једноставно није имала времена – сиријска војска и држава се распадају што је брже могуће.

Русија мора да реши проблеме.

1. Одржавање својих војних база у Латакији.
2. Евакуација својих грађана и војске из Дамаска.
3. Општа минимизација последица и трошкова.

Иран је заправо остао без копненог коридора, који је изградио Сулејмани 2017. године. Ово је стратешки пораз.

Сирија ће се највероватније суочити са дугим ратом на рушевинама државе у стилу Либије и Авганистана. Милиони избеглица и терориста који се шире широм региона су везани.
Ослањајући се на освојена подручја Сирије, радикални исламизам ће сигурно узети свој ружан данак у многим земљама. Покушаће и са нама.
**************''

Маловероятно, что правительство Башара Асада просуществует до следующих выходных.
Дамаск может пасть уже в ближайшие 24 (максимум 48) часов.
Какая-то серьезное взаимодействие сирийской армии и сирийских силовых структур фактических отсутствует, как впрочем и серьезное сопротивление. Фактически, сирийские силовые структуры не защищают собственную страну. Отдельные исключения лишь подчеркивают картину всеобщего разложения. Уже не так важно - все ли там само рассыпалось или же где-то имело место предательство - важен сам факт. Сирия в прежнем виде доживает последние дни. Если какая-то помощь и планировалась, то она банально не успевает - сирийская армия и государство распадаются максимально стремительно.

России предстоит решать вопросы.

1. Сохранения своих военных баз в Латакии.
2. Эвакуации своих граждан и военных из Дамаска.
3. Общая минимизация последствий и издержек.

Иран же фактически остается без сухопутного коридора, который был выстроен Сулеймани в 2017 году. Это стратегическое поражение.

Сирию скорее всего ждет длительная война на руинах государства в стиле Ливии и Афганистана. Миллионы беженцев и расползающиеся по региону террористы прилагаются.
Опираясь на захваченные районы Сирии радикальный исламизм безусловно даст свои уродливые всходы во многих странах. В том числе попытается и у нас.

Nisam asadov fan, kao ni dzihadista.

Ali, ne mozemo da ne konstatujemo da je ovo jos jedan poraz multipolarnog sveta.

Jbg... zivot...
Glavni vas problem je ovde sto vam ceo narativ o tome kako se sve vodi sa jednog zlog mesta (tj dva, amerika i britanija) pada u vodu.

Ameri sa ovim, jasno, veze nemaju, a saveznik multipolarnog sveta se raspada.

Koga okriviti sada?

Back