Arsenal FC

• Začetnik teme Začetnik teme Simmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li Wenger konacno treba da ode iz Arsenala?

• Ukupno glasova
    1
  • Anketa je zatvorena .
Za ovu formu Arsenala najvise je kriv Wenger, jer je covek zrtvovao dve-tri sezone da bi afirmisao mlade igrace koji ce da kidaju narednih godina... Prodao je nosioce igre (Viera, Pires, Ljungberg, Anri) i polako uvodio mlade igrace koji sad kidaju.... Fabregas vise nije samo talentovan igrac nego jedan od najboljih (ako ne i najbolji) igrac premijer lige, Van Persi se razvio u fenomenalnog igraca a Adebayor pocinje da ponavlja igre iz Monaca gde je bio fenomenalan...

Alex.L:
Ja ti samo govorim da smo igrali sa timovima sa kojima su manje više svi igrali. Plus što se ne provlačimo(kako je Mančester počeo ovu sezonu) nego razvaljujemo timove.
Koliko je Mančester dao golova Redingu, koliko Liverpul Birmingemu, Čelzi Aston Vili? Ni ovo nisu vrhunski klubovi koliko ja znam. Ili možda jesu?!

ma sta je s tobom, kako si mogao da ocekujes da klipanderi urade nesto protiv nekadasnjeg evropskog prvaka
sto se tice nas Birmingem je uvek bio zayeban rival, onaj smrad Heski igra za njih

Све сам прежалио, али Љунберга НЕ. И даље сматрам да је имао места. Увек је био борац, могао је играти и на левој и десној страни, као и у нападу ако затреба. Али авај, шта је, ту је.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=29&nav_id=265667
Ekipa Arsena Vengera zabeležila je još jedan trijumf u novoj sezoni. Arsenal je pobedom nad Vest Hemom u gostima pokazao da je sazreo kao ekipa.

Jedini gol na meču postigao je Robin Van Persi u 13. minutu, nakon odlične asistencije Aleksandra Hleba.

„Tobdžije“ su u nastavku utakmice mogle da zabeleže i ubedljiviji trijumf, ali je pokušaje Van Persija, Adebajora i Flaminija u nekoliko navrata golman „čekićara“ Robert Grin odlično zaustavio.

Arsenal je nakon nove pobede siguran na čelu tabele sa 19 bodova iz sedam mečeva, dok je Vest Hem deseti sa 10 bodova.

26528361146fe857e11cc8625872546_big.jpg

Шта додати? :D

West Ham 0-1 Arsenal
By Ian Hughes

Arsenal maintained their place at the top of the Premier League with a controlled victory over West Ham.

_44146454_persie203.jpg

Van Persie's goal was the difference between the sides

Robin van Persie scored the only goal of the game when he rose at the far post to nod in Alexander Hleb's centre.

Hleb was later carried off after a bad tackle by Mark Noble, but Arsenal continued to dominate the match.

Van Persie was denied a second when Robert Green tipped his shot onto the post, while West Ham's Dean Ashton had a goal-bound header hacked away.

After the opening 45, when a shot on the turn that went over was his most notable contribution, Ashton provided an increasingly stern test for Arsenal's back four.

Arsenal, far short of the champagne football of recent weeks, appeared to be playing within themselves.

However, in-form striker Adebayor almost scored with the Gunners' first attack when he fizzed a low shot just wide of the post.

And on 13 minutes Adebayor was heavily involved in the opening goal when he held the ball up before laying it off for Hleb to cross and Van Persie to finish the move.

Other than that, there was little to get excited about it the opening half.

Perhaps it was frustration that led to Lee Bowyer crunching two-footed into Matthieu Flamini and then Noble doing the same to Hleb. Both were booked.

Whereas Flamini shook off his knock, Hleb's match was over and he was replaced by Emmanuel Eboue.

West Ham lost a player, too, with Scott Parker failing to make it out for the second half after suffering knee damage in a challenge with Flamini. Hayden Mullins took his place.

Nine minutes after the break, Arsenal came close to doubling their advantage when Van Persie let fly from the edge of the area but Green managed to divert the effort onto his post.

It had the effect of waking West Ham from their slumber and Ashton should have done better with a free header when an equaliser seemed inevitable, allowing Manuel Almunia to save easily.

Two minutes later former Gunner Freddie Ljungberg thought he had restored parity when he slotted in but his goal was ruled out for offside.

More goalmouth action followed as Adebayor had a low shot pushed away by Green, Ashton sent a drive skidding wide and Adebayor shot tamely after good work by Abou Diaby.

Then Diaby shot just over from the edge of the box and Gael Clichy's low strike had Green scrambling and at full stretch.

West Ham put Arsenal under pressure for a spell, with Ashton a threat in the air.

With 10 minutes remaining, Arsenal lost Adebayor to what looked like a hamstring injury.

And the Gunners would have lost two points as well had Van Persie not been on hand to clear Ashton's header off the line shortly after.

West Ham manager Alan Curbishley on Freddie Ljungberg's disallowed goal:
"I think he was definitely onside when he scored. But they are tight things and we didn't get it. Had we got it, it was all to play for.

"From then we were sailing close to the wind to get ourselves in the game.

"However, I thought Dean Ashton might have scored with a header to get us back in the game."

Arsenal boss Arsene Wenger:
"We have had a problem taking points at Upton Park recently. We had to take our chances and overall we deserved the victory.

"It was a good test to defend a 1-0 advantage and not to make mistakes. I believe we did that very well.

"We have matured, we have more belief and we are really hungry. The players show a pleasing solidarity."

West Ham: Green, Neill, Ferdinand (Gabbidon 48 ), Upson, McCartney, Bowyer (Boa Morte 83), Parker (Mullins 46), Noble, Ljungberg, Ashton, Camara.
Subs Not Used: Wright, Cole.

Booked: Bowyer, Noble.

Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Senderos, Clichy, Hleb (Eboue 31), Fabregas, Flamini, Diaby, Adebayor (Silva 79), Van Persie (Bendtner 88 ).
Subs Not Used: Fabianski, Denilson.

Booked: Flamini, Eboue.

Goals: Van Persie 13.

Att: 34,966.

Ref: Alan Wiley (Staffordshire).
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/7008202.stm

P.S.
Играо Фреди за чекићаре. :)

0:1 protiv Steaue
Ne znam da li je bilo gusto kao što je rezon ili ne(gledao sam pregled ali tu se ne vidi ništa).
Gol dao Van Persi, lepo je zakucao loptu pod prečku sa nekih 10 metara.
Njima je poništen gol zbog opravdanog ofsajda,dok je s druge strane bila vrlo sumnjiva situacija oko jedne lopte koja je verovatno prešla preko linije gola Steaue.

Kad je Fabregas promašio ono sa par metara odmah sam se setio prošle sezone. Naravno, Adebajor je imao svojih standardnih promašenih odličnih prilika, ali nema veze, bar je asistirao prilikom gola
Al je Ture spasio onaj gol, neverovatno!!!

Sad sam našao nešto nevezano za utakmicu

I want to buy Arsenal - Usmanov

:mad:

e ljudi jel neko zna neshto o transferu mladog afrikanca(Nigerija)....dechko ima 17 god i kazhu da je veliki talenat, zainteresovani smo za njega ,a i on je izjavio da bi teo kod nas :D pored nas u redu za njegov potpis chekaju josh mnogi veliki evropski klubovi...on nema ugovor,i nastupao je za Nigeriju na prvenstu do 17,18 god (sad ne znam tachno)...njegovo ime sam zaboravio,a mrzi me sad po netu da ga trazhim...uglavno jel zna neko neshto vishe o tome :D

Bolje je možda Amer, bar ima iskustva što se tiče ulaganja u sport.
Mada je najbolje ovako kako je!

Američki milijarder Sten Krenke podržaće Upravni odbor Arsenala u "borbi" protiv ruskog tajkuna Ališera Usmanova. Usmanov je ovih dana nastavio sa kupovinom malih paketa akcija i očekuje se da objavi da je stigao do željenih 25 odsto, što bi mu omogućilo da sazove vanredni skupštinu kluba.

Američki bogataš Krenke, koji poseduje 12.2 odsto akcija "Tobdžija", u sredu je prvi put posetio "Emirejts". Prema nezvaničnim informacijama posle obilaska stadiona, na sastanku sa čelnicima Arsenala glavna tema je bila "odupiranje pretnji Ališera Usmanova."

Pojedini izvori ipak tvrde da je Krenkeov odlazak u London samo koincidencija, iako je dan ranije Usmanov iz Moskve najavio svoju novu ofanzivu.

Kako piše britanski "San", ukoliko Krenke pruži podršku četvorki koja drži 45 odsto akcija Arsenala, javno nepoželjni Usmanov neće moći da preuzme kontrolu.

"San" ističe da je pri ulasku Krenkeovog kapitala u Arsenal predsednik kluba Piter Hil-Vud rekao "ne želimo njegovu sortu", ali da je sada postao "omiljeni preduzimač".
B92.net

Upravo ovo što sam pričao o odbrani od Usmanova
A šta kažete na naglu promenu mišljenja u upravi?

Кретени на Бeee92 ми нису објавили коментаре синоћ и за ово, ни за Блатерове нове фантазије! Какви су то љигавци. :mad: А објављују вређање и псовање, што сам и сам приметио, када откуцам нешто вулгарно (чисто ради теста), то редовно објаве, али паметне анализе неће. :roll:

Елем, сматрам да је управа цинична! До јуче Амер није ваљао, а сад? Мени то делује као обрачун Дејна са некима, АЛИ Дејн је био тај који се залагао за Кренкеа и ја сам и овде куцао да би то била права ствар. Прича о лудом и збуњеном. Само да то све нема утицај на Венгера и играче. А можда је у питању завера Дејна да преко акција Ред енд Вајта, натера одређене акционаре и управу да продају акције Кренкеу у име заштите од Узбека, јер се Дејн залагао за Кренкеа. Ко ће га знати... :roll: :?:

Eh šta ćeš, svi se rado sećamo Hajberija

Кретени на Бeee92 ми нису објавили коментаре синоћ и за ово, ни за Блатерове нове фантазије! Какви су то љигавци. А објављују вређање и псовање, што сам и сам приметио, када откуцам нешто вулгарно (чисто ради теста), то редовно објаве, али паметне анализе неће.

Елем, сматрам да је управа цинична! До јуче Амер није ваљао, а сад? Мени то делује као обрачун Дејна са некима, АЛИ Дејн је био тај који се залагао за Кренкеа и ја сам и овде куцао да би то била права ствар. Прича о лудом и збуњеном. Само да то све нема утицај на Венгера и играче. А можда је у питању завера Дејна да преко акција Ред енд Вајта, натера одређене акционаре и управу да продају акције Кренкеу у име заштите од Узбека, јер се Дејн залагао за Кренкеа. Ко ће га знати...

Ja nešto duže vreme razmišljam. Odakle mi znamo da je Dejn podržavao Krenkea. Nigde to nije javno rečeno, samo je rečeno da je napustio klub zbog nesuglasica sa ostatkom uprave. Možda se Krenke slučajno pojaivo u to vreme(mada je šansa za to skoro nikakva), kad se i ovaj zalagao za prodaju nekom drugom(Usmanovu?).
Dejn je odličan Vengerov prijatelj, a siguran sam da se Veger ne druži sa bilo kim. Sigurno i on zna nešto.
Šta god da se dešava, mi znamo samo delić toga!

Pobedismo Sanderlend 3:2. Poništena su nam dva gola i imali smo dve stative(Ture sa 30 metara! i Valkot pred sam kraj meča).
Počeli smo odlično,i već posle 20 minuta smo vodili 2:0(Van Persi, prelep gol i slobodnjaka i Senderos, sa nekih 10-tak metara posle jedne gužve u 16-ercu).Pre prvog gola Fabregas je postigao gol, koji je poništen(tada je zapravo dosuđen ovaj slobodnjak koliklo sam skontao). Negde u 30 i nekom minutu Diabi je dao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Engleski komentatori kažu da je neopravdano poništen gol.
Tada smo odjednom stali,i ubrzo su smanjili na 2:1.Početkom drugog poluvremena su izjednačili. Tada je nastupio period vrlo izjednačene igre, čak je Sanderlend imao šanse za vođstvo. Ipak, Van Persi je postigao još jedna gol, na asistenciju Valkota(odlično odigrao, možda i najbolji njegov meč posle finala Karling kupa).
Roj Kin je posle meča izjavio da je treći gol(tj. drugi poništen) bio regularan, i da bi rezultat bio 6,7 - 0 da je gol priznat. Verovatno se revanširao za hvale koje mu je uputio Venger.

Ne znam da li je neko čuo, ali priča se da su glavni skauti Arsenala(šef skauting tima, lik koji je doveo Fabregasa u Arsenal i još jedan)bili na meču Smederevo - Partizan. Priča se da su gledali Jovetića, i da je u stvari to bio drugi put da su ga gledali. Ipak, ako je to sve tačno, daleko je on prelaska u Arsenal, jer su Vengerovi skauti Hleba i Sanju posmatrali 40 puta (!) odnosno dve godine, da bi ih klub na kraju doveo

I ono najvažnije: Danas je Žilbertu rođendan :D :D :D :D :D :D

e ljudi jel neko zna neshto o transferu mladog afrikanca(Nigerija)....dechko ima 17 god i kazhu da je veliki talenat, zainteresovani smo za njega ,a i on je izjavio da bi teo kod nas :D pored nas u redu za njegov potpis chekaju josh mnogi veliki evropski klubovi...on nema ugovor,i nastupao je za Nigeriju na prvenstu do 17,18 god (sad ne znam tachno)...njegovo ime sam zaboravio,a mrzi me sad po netu da ga trazhim...uglavno jel zna neko neshto vishe o tome :D

Evo našao sam :
U pitanju je Macauley Chrisantus(jasno mi je zašto mu nisi zapamtio ime :lol: :D )
http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_2783581,00.html
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/africa/6980138.stm (obratiti pažnju na poslednji pasus)
Pošto želi da dođe kod nas, a njegov agent je izjavio da će birati klub gde može da se razvije u odličnog igrača, a ne gde će dobiti veću platu, onda će i doći kod nas(ako ga Venger uopšte i želi).

Nego, evo priča se da je Venger poslao skaute da gledaju neko golmana iz Norveške. U pitanu je stariji golman, takoreći deda, ima 23 godine :lol::mrgreen:. On je izjavio da zna da su skauti već gledali ranije i da bi rado došao kod nas(ko ne bi? ). To znači da Leman ide uskoro(možda čak i na zimu), i da ćemo imati dva mlada, perspektivna golmana(Fabijanski ima 22 godine).

Back