Arnold Švarceneger - Arnold Schwarzenegger

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
ArnoldSchwarzenegger1-1.jpg

Po mnogima, alfa i omega bodibildinga! Najpopularniji bodibilder svih vremena, ujedno i heroj mnogih akcionih filmova. Sinonim za mišiće i nabildovanost.

Mnogi ljudi imaju nadimak Švarc jer štrče u svojoj okolini sa mišićnom masom kako je Arnold bio u svoje vreme ispred svih i pobeđivao konkurenciju!

Ovo je tema o njegovom celokupnom bodibilding životu! Ako Vam se sviđa ideja teme, možete i vi izabrati nekog bodibildera i detaljno pisati o njemu i izučavati njegov bodibilding put!

:hvala:

Nisam se pozabavio njegovim dimenzijama pa da sam uporedio sa nekim ko ima baš jake noge, apsurd je govoriti o njegovim kvalitetima i onome što je postigao, ali definitivno ima uticaja na prororcije gornjeg i donjeg dela tela, tako da deluje daleko "jači" nego neko drugi... Nekako (bar mislim) svi se oduševe gornjim delom tela koje je sve samo ne mali, ali da ima jače noge verovatno nebi toliko došao gornji deo do izražaja...

Jos jednu stvar sto rade ljudi,
Uporedjuju njega i Colemana sto je apsurd! Pa postave sliku jednu pored druge i tu naravno upadaju u oci noge!
beeg11829.jpg

Nije to isto vreme bilo al cinjenica je da je Arnold izvukao maksimum tada iz ovog sporta..Laki sigurno znas da je i Arnold uzimao hemiju? ona je sastavni deo ovog sporta e sad da li je potrebna to je pitanje da li bi mogli postici isti rezultate bez nje? Arnold ne samo da je bio najbolji vec je i nekako popularizovao bodybuilding..
Za mene isto legende Lou Ferigno i Frank Zane.

Da slažem se, on je taman, nekako prirodnije deluje sa takvim nogama... I sam je mislim rekao da je uvek pazio na proporcije, što verovatno i većina radi, ali on je baš znao šta radi...

Edit: ne znam da li je još neko prometio, ne tiče se njegove BB karijere ali se tiče njega :) U filmu Razbijač (mislim) sa Staloneom i Sandrom Bulok, u jednom delu filma ona njemu kaže da je Arni postao guverner Kalifornije :) i da ima svoju biblioteku, što me živo interesuje da li sada ima, imajući u obziru kada je sniman film :)

Poslednja izmena:
Nije zahvalno uporedjivati Arnolda sa sadasnjim sampionima. Za trideset godina se mnogo toga promenilo u tom sportu. Na srecu u suplementaciji, metodima vezbanja i znanju, na nesrecu u koriscenju sve vise sumnjivih supstanci i teranju ljudskog tela preko fizioloskih granica. Ali, to je situacija skoro u svim profesionalnim sportovima. Pogledajte samo teniske sampione iz sedamdesetih. Mislim da bi svakog od njih oduvala marija sharapova danasnjice :lol:

U pogledu karaktera, harizme i jedinstvenosti, on je po meni, neprevazidjen i mislim da nijedan bodi bilder nije vise uradio za popularizaciju tog sporta.

I Svarci je rekao da su se u njegovo vreme isto rokali steroidima, samo ne ni u priblizno tolikoj meri kao danas. I verovatno ne sa toliko sofisticiranim supsancama. Ali opet, tad se to korisitilo u korist dobijanja skladnih proporcija, a ne genetski modifikovane sorte, kao danas.

Vecina kaze da se sa njegovim odlasnom zavrsio Iron age of BB. I verovatno su upravu...

celokupan njegov opus je sprdnja

Ih, lako je ispaliti takvu recenicu.
Imao bi veci problem da cinjenicama obrazlozis kako moze biti sprdnja opus coveka koji je bio nepobedivi sampion u svoje vreme, posle toga se najpre samo izgledom probio na filmu, kasnije i tu postigao lepe uspehe i na kraju bio guverner Kalifornije. A krenuo je kao obicno austrijsko seljache iz provincije.
Da nije bilo njega, bodibilding bi verujem i dalje bio karakterisan kao nesto groteskno i obicnom coveku neshvatljivo

Ih, lako je ispaliti takvu recenicu.
Imao bi veci problem da cinjenicama obrazlozis kako moze biti sprdnja opus coveka koji je bio nepobedivi sampion u svoje vreme, posle toga se najpre samo izgledom probio na filmu, kasnije i tu postigao lepe uspehe i na kraju bio guverner Kalifornije. A krenuo je kao obicno austrijsko seljache iz provincije.
Da nije bilo njega, bodibilding bi verujem i dalje bio karakterisan kao nesto groteskno i obicnom coveku neshvatljivo

hah pocev od mister olimpije pa do holivuda i guvernerisanja,bodibilding mu je samo odskocna daska a fenserisanje je propratna pojava,pravi fitness je njemu zadnja rupa na svirali...

Back