Aritmija u toku seksa

Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.

To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.

U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.

Šta se tu ustvari dešava ?

Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.

Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?

Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.

Pa samo ti pij taj Putin caj 30 godina i nemoj da lecis taj panicni poremecaj (a rekao si da si imao i depresiju, satro i nju si sam "pobedio" ), nemoj slucajno da odes do psihijatra da ti slucajno da farmakoterapiju jer ona namerno "muti bistar um", a "bistar um" je potreban da restartuje "program koji ti je programer napravio", ti samo treba da pritisnes dugmice....

Jao, i ti ovakav delis savete deci po forumu da nikako ne piju lekove prepisane od strane svojih lekara psihijatara, nego da cute i da trpe tako kao ti, da imaju "bistar um".

ccccc. Mislim :
Ovo traje već čitavih 30 godina
:roll::roll::roll::roll::rtfm::dash::dash::dash:

Zaista koliki treba biti _____ (ne smem da napisem da me ne banuju) pa da :
:roll:

I jos jednom, covek koji prave lekare zove "lekarima", koji se postavlja kao autoritet za svaku mogucu temu i bolest veceras napisa:

Ja sam zaista iznenadjen sta citam....:worth: A po tvojoj logickoj doslednosti, to sto mazohisticki trpis to 30 ejjj, ne minuta, ne dana, nego gooodina:rtfm:, te cini vrsnih ekspertom u tom polju je l tako? :hahaha:

Jer ono, ipak je to 30 godina prakse, velika, kompetencija. :roll:

Zar se taj kasalj ne radi za infarkt Blajbi, a ne za ovo?

Radi se za infarkt.

Ali, kada pocne kriza ti ne znas sa sigurniscu sta je u pitanju.

Cak se ne zna ni ako umres od cega si umro; od smrtonosne aritmije ili od infarkta.

To se utvrdjuje (neki put) obdukcijom.

Srce umrlog od infarkta je mehanicki osteceno, a od aritmije nije, na izgled je normalno....Aritmija je elektricni problem srca, moglo bi se reci...

Inace kasalj uvek blagotvorno deluje na rad srca.

Poslednja izmena:
Sve aritmije koje covek moze da oseti se nazivaju palpitacije ili NEUJEDNACEN RAD SRCA ("lupanje srca")....

Palpitaciju covek oseca i kod Tahikardije ventricular koja sapda u opasne aritnije.

Jedino bi se iz ove grupe mogle izdvojiti takozvane ekstrasistole, a to je ona vrsta aritmija kada srve "preskace" svaki cetvrti ili treci otkucaj ili kada se preskok se javlja sporadicno...Ekstrasistole su najcesce benigne i skopcane su sa nervnim sistemom, a ne sa zdravstvenim stanjem srca.

Palpitacije i aritmije su dve različite stvari, tako da ne može nijedna aritmija da se naziva palpitacijom a ni obrnuto kad su to dva različita pojma.
Ti ih očigledno brkaš samo ne znam da li nisi razumeo ili se informišeš iz nekih polu- ili pogrešnih izvora.
I, aritmije nisu "lupanje srca", bar ne za lekare.

Ovo što pišem može da ti potvrdi svaki lekar, ne mora čak da bude ni kardiolog jer su ovo najelementarnije stvari, a može se proveriti i u bilo kom udžbeniku interne medicine ili kardiologije.

Palpitacije su subjektivni simptomi, zato sam rekla da su to senzacije, osećaj lupanja srca a aritmija je konkretan, objektivno utvrđen poremećaj srčanog ritma.
Te definicije i ostalo takođe možeš da proveriš i na ozbiljnijim sajtovima.

I to što si napisao za ekstrasistole nije tačno (ili bar nije u potpunosti tačno) jer one mogu da se javljaju i kod mnogih srčanih oboljenja takođe i benigne su jedino kod zdravog srca, u suprotnom su itekako ozbiljan pokazatelj neke patologije.

Poslednja izmena:
Je l moze da se javi i Mikelo na forum da razjasni ko je u pravu Elle ili Blajbi? Ja mislim da je Elle, bas ih citam, i razmisljam....Mada, zaboravio sam ove stvari a znao sam, red bi bio da se podsetim. Mada i Blajbi pise koliko toliko ok, ali sumnjam da gresi negde u krajnjem proracunu....
Naravno, ne zelim da se javi Mikelo i kaze Elle je u pravu, tacka, ne trazim pseudoargument autoriteta ili brojcanosti, vec da ukratko objasni zasto je Ele u pravu a Blajbi u krivu.

- - - - - - - - - -

Palpitacije i aritmije su dve različite stvari, tako da ne može nijedna aritmija da se naziva palpitacijom a ni obrnuto kad su to dva različita pojma.
Ti ih očigledno brkaš samo ne znam da li nisi razumeo ili se informišeš iz nekih polu- ili pogrešnih izvora.

Ovo što pišem može da ti potvrdi svaki lekar, ne mora čak da bude ni kardiolog jer su ovo najelementarnije stvari, a može se proveriti i u bilo kom udžbeniku interne medicine ili kardiologije.

Palpitacije su subjektivni simptomi, zato sam rekla da su to senzacije, osećaj lupanja srca a aritmija je konkretan, objektivno utvrđen poremećaj srčanog ritma.

I to što si napisao za ekstrasistole nije tačno (ili bar nije u potpunosti tačno) jer one mogu da se javljaju i kod mnogih srčanih oboljenja takođe i benigne su jedino kod zdravog srca, u suprotnom su itekako ozbiljan pokazatelj neke patologije.

E zato se studira medicina. A ne sto bi rekli mnogi - "Kako mali Perica zamislja medicinu". Nije medicina - nabubaj ovih 10 definicija, ovaj lek ti ide za srcana oboljenja, ovaj za stomak, ovi lekovi za glavu - gotovooo, ja sam strucnjaki znalac.
Jos ako si i dugogodisnji bolesnik, automatski postajes SUBSPECIJALISTA, doktor med nauka, u oblasti organa koji ti je najvise i najduze bolestan. :hahaha:

Sto bi rekli - za lekara je potrebno biti mnogo dobar dijagnosticar, a svako prosecan ko ima veci IQ od 80 moze ako se dovoljno nategne i ako mu ne predju hemoroidi onaj 4. stepen od sedenja, da nabifla veliku skupinu nekih informacija, definicija, nabrajanja, simptoma, naziva lekova itd.

Poslednja izmena od moderatora:

Imas toliko toga na netu, pa pogledaj.

Sve sto sam napisao je tacno.

DECENIJAMA imam problem sa aritmijama, pregledale su me desetine kardiologa, medju kojima i neki vrhunski svetski autoriteti iz oblasti aritmija...

A procitao sam i naucio na netu toliko o tome da znam vise od obicnog lekara....;)

.

Los principales síntomas de las arritmias cardíacas son: palpitacions, disnea, insuficiencia cardíaca, síncope, angina, poliuria e incluso muerte súbita.
http://www.webconsultas.com/categoria/salud-al-dia/arritmia

Prevod:

Glavni simptomi srčane aritmije su: lupanje srca, otežano disanje, slabost srca, sinkope, angina, poliurija, pa čak i iznenadna smrt.

....................................................................................................

Dalje, upisi u Google prevodilac rec palpitations pa ces videti sta ce ti prevesti.....

Elle je takodje doktor medicine, tako da nema razloga da ja presudjujem kome ovde ima smisla verovati :)
Ali da, palpitacije i aritmije su razliciti pojmovi koji ne mogu da se koriste interchangeably, sto bi rekli Englezi.
Palpitacije su simptom, izmedju ostalog i simptom aritmije (ali ne iskljucivo aritmije). Osecaj lupanja srca, odnosno palpitacije, covek moze da ima i bez aritmije. Aritmija je, kao sto joj ime kaze, poremecaj ritma rada srca, a ne svaki poremecaj rada srca.

Poslednja izmena:
Glavni simptomi srčane aritmije su: lupanje srca, otežano disanje, slabost srca, sinkope, angina, poliurija, pa čak i iznenadna smrt.
ovo što si citirao nije ni u kom slučaju jednako ovome

I palpitacije spadaju u aritmije.

i ovome
Sve aritmije koje covek moze da oseti se nazivaju palpitacije ili NEUJEDNACEN RAD SRCA ("lupanje srca")....

Simptom i bolest su dve različite stvari koje ti ne razlikuješ. Palpitacije mogu biti simptom aritmija kao što glavobolja može biti simptom tumora mozga ili povišena telesna temperatura simptom neke bakterijske infekcije, ali niko zbog toga neće temperaturu zvati infekcijom ili glavobolju tumorom kao što si ti palpitacije nazvao aritmijama.

Palpitacije su simptom, izmedju ostalog i simptom aritmije (ali ne iskljucivo aritmije). Osecaj lupanja srca, odnosno palpitacije, covek moze da ima i bez aritmije. Aritmija je, kao sto joj ime kaze, poremecaj ritma rada srca, a ne svaki poremecaj rada srca.
Upravo to sam i ja rekla u jednom od prethodnih postova.

I čisto poređenja pojmova radi da navedem definicije jednog i drugog iz više izvora

evo šta na ovu temu kažu npr Britanska Nacionalna zdravstvena služba:
Heart palpitations are heartbeats that suddenly become more noticeable
http://www.nhs.uk/conditions/Heart-palpitations/Pages/Introduction.aspx

Arrhythmias or heart rhythm problems/abnormal heart rhythm
http://www.nhs.uk/conditions/arrhythmia/Pages/arrhythmia.aspx
- ovde su palpitacije navedene kao jedan od mogućih simptoma

ili Američka asocijacija kardiologa
Palpitations are the sensation of the heart beating rapidly or irregularly.
http://www.heart.org/HEARTORG/Encyc...pedia.jsp?levelSelected=23&title=palpitations

The term "arrhythmia" refers to any change from the normal sequence of electrical impulses.The electrical impulses may happen too fast, too slowly, or erratically – causing the heart to beat too fast, too slowly, or erratically
http://www.heart.org/HEARTORG/Condi...rrhythmia_UCM_002010_Article.jsp#.WAQPG-V97b0

ili Klinika Mayo
Heart palpitations are the feelings of having rapid, fluttering or pounding heart.
... heart palpitations can be a symptom of a more serious heart condition, such as an irregular heartbeat (arrhythmia), that may require treatment.
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-palpitations/basics/definition/con-20034780

Heart rhythm problems (heart arrhythmias) occur when the electrical impulses that coordinate your heartbeats don't work properly, causing your heart to beat too fast, too slow or irregularly.
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-arrhythmia/home/ovc-20188123

dakle, palpitacija je subjektivni osećaj (lupanja, preskakanja srca ...), aritmija je poremećaj. srčanog ritma. Dve različite stvari koje mogu ali ne moraju imati veze jedna sa drugom.

Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.

To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.

U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.

Šta se tu ustvari dešava ?

Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.

Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?

Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.

u priči oko palpitacija sam ovo zaboravila da prokomentarišem, pretpostavljam da ti se zavrtelo u glavi ili si imao tako neki osećaj. Kad si bio poslednji put kod kardiologa? Ne bi bilo loše da odeš na pregled za svaki slučaj.

dakle, palpitacija je subjektivni osećaj (lupanja, preskakanja srca ...), aritmija je poremećaj. srčanog ritma. Dve različite stvari koje mogu ali ne moraju imati veze jedna sa drugom.

Ajde sad malo razmisli o ovom sto si napisala, a ja pocrneo...

Ako srce lupa i preskace, zar to tada nije i poremecaj ritma (aritmija)...??? :eek:

Palpitations (engl.) - lupanje srca, aritmija :rtfm:

Poslednja izmena:
u priči oko palpitacija sam ovo zaboravila da prokomentarišem, pretpostavljam da ti se zavrtelo u glavi ili si imao tako neki osećaj. Kad si bio poslednji put kod kardiologa? Ne bi bilo loše da odeš na pregled za svaki slučaj.

Bio sam pre nekoliko godina i sve je bilo ok.

Mislim da je za moj slučaj potreban kardio - neurolog ( ako postoji takva vrsta specijalizacije), da objasni etiologiju problema.

Ja nikada nisam imao problema sa srcem, nemam ih ni sada, jako sam aktivan, mogu dosta dugo da trčim, da savladam uspon (planinarim), seksualno sam dosta aktivan, čak i previše za moje godine (to tvrdi supruga koja je 12 godina mlađa), nepušač sam, nisam sklon nerviranju. Nije isključeno da testosteron (sa kojim sam konstantno predoziran) utiče na te moje palpitacije (barem što se tiče predigre).

Meni je načelnik kardiologije u KBC-u otkrio dijagnozu tokom razgovora dok sam radio test opterećenja, - hijatus hernija.

Simptomi zbog kojih sam tražio vezu na kardiologiji su bili: Iznenadni snažni udari srca, ničim najavljeni (palpitacija ili aritmija ), jako neprijatan osećaj iznenadne slabosti čitavog tela, nesigurnost u nogama, kao da mi telo odjednom ostane bez napona, kao neko čudno električno pražnjenja, postajem kao lutka na koncu. Svi ovi opisi nisu dovoljni da vam dočaram stvaran osećaj.
Nakon par dubokih uzdaha i zadržavanja vazduha u plućima, srce se smiri i sve se vraća u normalu (osim naravno straha i neizvesnosti koji ostaje posle ovoga).
Interesantno je (ovo mi se dešavalo pre desetak godina) da tada nisam imao pomračenje, zanošenje i tendenciju ka gubitkom svesti. Mozak je imao napon, dok telo nije.

Gutao sam sondu, konstatovana hernija i helokobakter pride, ispio terapiju protiv heliko, u dva navrata za dve godine, i sve se smirilo.

Moj problem sa aritmijom ili palpitacijama rešio je internista ?

Poslednji slučaj desio se nedavno. Radio sam nešto u čučećem stavu, i kada sam ustao osetio sam snažno udaranje srca. Ništa neobično za mene, jer kažem, to me prati već 30 godina.

Ali.

Ovoga puta nisam uspeo da dovoljno brzo udahnem vazduh i smirim srce, i osetio sam vrtoglavicu, delimično pomračenje koje me je spustilo na kolena ? Bila mi je frka, priznajem, pomislio sam na infarkt ili moždani udar, jbg ne umire se svaki dan, pa da čovek zna kako to ide. Odmah sam potražio vodu, umio se i malo popio. Prestali su simptomi, i ja sam otišao da malo prilegnem.
Tek tada sam osetio onaj poznati neprijatni osećaj lončića koji vri u vrhu želuca. Kila je proradila pomislih, i odmah se opustih (znači nije ništa smrtonosno).

Kako vi objašnjavate ovu neobičnu gastro-kardiološko-neurološku vezu ?

Da li treba da se obratim kardiologu, neurologu ili internisti ?

Simptomi zbog kojih sam tražio vezu na kardiologiji su bili: Iznenadni snažni udari srca, ničim najavljeni (palpitacija ili aritmija ), jako neprijatan osećaj iznenadne slabosti čitavog tela, nesigurnost u nogama, kao da mi telo odjednom ostane bez napona, kao neko čudno električno pražnjenja, postajem kao lutka na koncu. Svi ovi opisi nisu dovoljni da vam dočaram stvaran osećaj.
Nakon par dubokih uzdaha i zadržavanja vazduha u plućima, srce se smiri i sve se vraća u normalu (osim naravno straha i neizvesnosti koji ostaje posle ovoga).

Nisam dokror ali meni ovo zvuci kao klasican primer panicnih napada i panicnog poremecaja.

Nisam dokror ali meni ovo zvuci kao klasican primer panicnih napada i panicnog poremecaja.

Ma kakav panični napad, on se generiše u mozgu.

Meni ovo stanje počinje tako što me u razgovoru, tokom obroka, tokom čitanja novina ili šetnje prosto prepadne iznenadno lupanje srca. Sagovornik može jasno videti kako mi se kolir košulje drma u ritmu srca.

Kakav ti je to panični napad ako ga sam zaustavim tako što napunim pluća vazduhom i zadržim dah. Za nekoliko sekundi.

Kakav je to panični napad kada mozak za njega ne zna ?

Pa mnogi ljudi koji imaju taj problem nisu ni svesni da ga imaju, odnosno ni ne znaju sta je to , nego kad im se desi panicni napad misle da nije srce, pluca, da nije od iscrpljenosti , da im nije od gladi pao secer......itd i mnogi prodju desetine specijalista i sve moguce preglede dok se ne ispostavi da imaju panicni poremecaj.

Isto tako panicni napad moze biti i uzrokovan nekom situacijom, mestom, odredjenim mislima...........ali moze doci i potpuno spontano i niotkuda, da ono samo ne znas sta te snaslo.

Tako da ako si bio kod specijalista i kardiologa , uradio te sve moguce pretrage i ako su ti rekli da je sve u redu onda jedino psiha moze da bude uzrok.

Mada i zeludacna kila moze malo da izazove aritmije, ono desavalo se svakom da se recimo malo prejede, pa se podigne malo dijafragma pa mu se srce malo uzlupa ili malo preskace.

Da, samo što meni nije jasna veza sa lupanjem srca i pomračenjem svesti ?

Gubitak svesti nastaje kratkotrajnim nedostatkom kiseonika u mozgu, nedovoljnim prilivom krvi u mozak, lošom moždanom cirkulacijom ?

Da mi se najpre zamrači pa potom zalupa srce, imalo bi logike. Srce pojačanom snagom pumpa krv ka mozgu kako bi nadomestilo manjak kiseonika. Funkcionalna aritmija da je tako nazovem.

Ali kod mene je obrnut redosled, najpre kreće aritmija pa potom nedostatak kiseonika u mozgu ? Kada ja napunjenim plućima smirim srce, prestaje i aritmija i kiseonik u mozgu se normalizuje ?

Nema tu nikakve panike. Ja svesno pratim simptome i kontrolišem situaciju - ne dozvoljavam da aritmija potraje duže od desetak sekundi.

Treba se fokusirati na herniju, jer mi se to dešavalo uglavnom kada mi je želudac pun (teži oblici sa blagim pomračenjima).

Mene interesuje sam mehanizam, veza aritmije i gubitka svesti (ne bih da eksperimentišem, da sledećeg puta pustim da lupanje potraje duže, da vidim dalje reakcije ) ?

"Kakav je to panicni napad kada srce za njega ne zna".

Jao bre Radovane, a da malo vise slusas, ne bi se mucio 30 godina. Doduse, pre 30 godina nije bilo ni Krste ni nekog bRua da ti to napise....

Cist, panicni poremecaj. Cist kao suza. Nije ti sad islo toliko daleko da osecas i depersonalizacije i derealizacije, da mislis da ludis, da gubis totalnu kontrolu i da umires, ali ok, zadrzalo se tu oko psihosomatike srca.

Ne znam zasto zakljucujes o raznim pojavama u vezi sa telom, na osnovu nekih tvojih predubedjenja?
Sto bi "srce moralo da zna za panicni napad" ? Pusti fraze "panicni napad se generise u mozgu", pa kao nema veze sa srcem....Ne, generise se u slepom crevu.....

Moze sve to biti i posledica nelecene depresije, koja eto nije jos presla u panicni tezak poremecaj, ali su prisutni panicni napadi i ko zna sta jos pride.
U svakom slucaju, ja ne znam sta si ti toliko nadobudan (na forumu barem) cekao decenijama, i trpis tolike muke, sve meni pripade muka kada sam procitao da ti to DECENIJAMA TRAJE.

Nemoj molim te vise ikada da si savetovao bolesne ljude na ovom pdf-u nesto, a posebno da ne smeju da koriste farmakoterapiju jer im nece biti "bistar mozak" a samo "bistar je potreban za borbu protiv psihickih bolesti", i da izbegavaju lekare i slicno...

I da li si bese ti pricao da si vozio auto, i na sofersajbnu ti naleteo vrabac koga si ubio i zbog toga pao u depresiju, a posle si ti uz pomoc tvojih "metoda" pobedjivanja "programera i njegovog bagovitog programa" izasao iz nje.
Prvo, nisi zbog vrapca upao u depresiju, i drugo, ko zna da li si se ikada ljudski zalecio i izlecio.

"Kakav je to panicni napad kada srce za njega ne zna".

Jao bre Radovane, a da malo vise slusas, ne bi se mucio 30 godina. Doduse, pre 30 godina nije bilo ni Krste ni nekog bRua da ti to napise....

Cist, panicni poremecaj. Cist kao suza. Nije ti sad islo toliko daleko da osecas i depersonalizacije i derealizacije, da mislis da ludis, da gubis totalnu kontrolu i da umires, ali ok, zadrzalo se tu oko psihosomatike srca.

Ne znam zasto zakljucujes o raznim pojavama u vezi sa telom, na osnovu nekih tvojih predubedjenja?
Sto bi "srce moralo da zna za panicni napad" ? Pusti fraze "panicni napad se generise u mozgu", pa kao nema veze sa srcem....Ne, generise se u slepom crevu.....

Moze sve to biti i posledica nelecene depresije, koja eto nije jos presla u panicni tezak poremecaj, ali su prisutni panicni napadi i ko zna sta jos pride.
U svakom slucaju, ja ne znam sta si ti toliko nadobudan (na forumu barem) cekao decenijama, i trpis tolike muke, sve meni pripade muka kada sam procitao da ti to DECENIJAMA TRAJE.

Nemoj molim te vise ikada da si savetovao bolesne ljude na ovom pdf-u nesto, a posebno da ne smeju da koriste farmakoterapiju jer im nece biti "bistar mozak" a samo "bistar je potreban za borbu protiv psihickih bolesti", i da izbegavaju lekare i slicno...

I da li si bese ti pricao da si vozio auto, i na sofersajbnu ti naleteo vrabac koga si ubio i zbog toga pao u depresiju, a posle si ti uz pomoc tvojih "metoda" pobedjivanja "programera i njegovog bagovitog programa" izasao iz nje.
Prvo, nisi zbog vrapca upao u depresiju, i drugo, ko zna da li si se ikada ljudski zalecio i izlecio.

Ne znam čime si se to opet uradio sinak, kad ni da pročitaš prosto proširenu rečenicu ne možeš ?

Evo da ti je malo bolje podebljam:

"Ma kakav panični napad, on se generiše u mozgu.

Meni ovo stanje počinje tako što me u razgovoru, tokom obroka, tokom čitanja novina ili šetnje prosto prepadne iznenadno lupanje srca. Sagovornik može jasno videti kako mi se kolir košulje drma u ritmu srca.

Kakav ti je to panični napad ako ga sam zaustavim tako što napunim pluća vazduhom i zadržim dah. Za nekoliko sekundi.

Kakav je to panični napad kada mozak za njega ne zna ? "

Batali bre više s tim, razoriće ti mozak na kraju, evo prvi simptomi se već vide.

Back