bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
Zar se taj kasalj ne radi za infarkt Blajbi, a ne za ovo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.
To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.
U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.
Šta se tu ustvari dešava ?
Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.
Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?
Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.
Ovo traje već čitavih 30 godina
Zar se taj kasalj ne radi za infarkt Blajbi, a ne za ovo?
Sve aritmije koje covek moze da oseti se nazivaju palpitacije ili NEUJEDNACEN RAD SRCA ("lupanje srca")....
Palpitaciju covek oseca i kod Tahikardije ventricular koja sapda u opasne aritnije.
Jedino bi se iz ove grupe mogle izdvojiti takozvane ekstrasistole, a to je ona vrsta aritmija kada srve "preskace" svaki cetvrti ili treci otkucaj ili kada se preskok se javlja sporadicno...Ekstrasistole su najcesce benigne i skopcane su sa nervnim sistemom, a ne sa zdravstvenim stanjem srca.
Palpitacije i aritmije su dve različite stvari, tako da ne može nijedna aritmija da se naziva palpitacijom a ni obrnuto kad su to dva različita pojma.
Ti ih očigledno brkaš samo ne znam da li nisi razumeo ili se informišeš iz nekih polu- ili pogrešnih izvora.
I, aritmije nisu "lupanje srca", bar ne za lekare.
Ovo što pišem može da ti potvrdi svaki lekar, ne mora čak da bude ni kardiolog jer su ovo najelementarnije stvari, a može se proveriti i u bilo kom udžbeniku interne medicine ili kardiologije.
Palpitacije su subjektivni simptomi, zato sam rekla da su to senzacije, osećaj lupanja srca a aritmija je konkretan, objektivno utvrđen poremećaj srčanog ritma.
Te definicije i ostalo takođe možeš da proveriš i na ozbiljnijim sajtovima.
I to što si napisao za ekstrasistole nije tačno (ili bar nije u potpunosti tačno) jer one mogu da se javljaju i kod mnogih srčanih oboljenja takođe i benigne su jedino kod zdravog srca, u suprotnom su itekako ozbiljan pokazatelj neke patologije.
Palpitacije i aritmije su dve različite stvari, tako da ne može nijedna aritmija da se naziva palpitacijom a ni obrnuto kad su to dva različita pojma.
Ti ih očigledno brkaš samo ne znam da li nisi razumeo ili se informišeš iz nekih polu- ili pogrešnih izvora.
Ovo što pišem može da ti potvrdi svaki lekar, ne mora čak da bude ni kardiolog jer su ovo najelementarnije stvari, a može se proveriti i u bilo kom udžbeniku interne medicine ili kardiologije.
Palpitacije su subjektivni simptomi, zato sam rekla da su to senzacije, osećaj lupanja srca a aritmija je konkretan, objektivno utvrđen poremećaj srčanog ritma.
Te definicije i ostalo takođe možeš da proveriš i na ozbiljnijim sajtovima.
I to što si napisao za ekstrasistole nije tačno (ili bar nije u potpunosti tačno) jer one mogu da se javljaju i kod mnogih srčanih oboljenja takođe i benigne su jedino kod zdravog srca, u suprotnom su itekako ozbiljan pokazatelj neke patologije.
.
ovo što si citirao nije ni u kom slučaju jednako ovomeGlavni simptomi srčane aritmije su: lupanje srca, otežano disanje, slabost srca, sinkope, angina, poliurija, pa čak i iznenadna smrt.
I palpitacije spadaju u aritmije.
Sve aritmije koje covek moze da oseti se nazivaju palpitacije ili NEUJEDNACEN RAD SRCA ("lupanje srca")....
Upravo to sam i ja rekla u jednom od prethodnih postova.Palpitacije su simptom, izmedju ostalog i simptom aritmije (ali ne iskljucivo aritmije). Osecaj lupanja srca, odnosno palpitacije, covek moze da ima i bez aritmije. Aritmija je, kao sto joj ime kaze, poremecaj ritma rada srca, a ne svaki poremecaj rada srca.
Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.
To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.
U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.
Šta se tu ustvari dešava ?
Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.
Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?
Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.
dakle, palpitacija je subjektivni osećaj (lupanja, preskakanja srca ...), aritmija je poremećaj. srčanog ritma. Dve različite stvari koje mogu ali ne moraju imati veze jedna sa drugom.
u priči oko palpitacija sam ovo zaboravila da prokomentarišem, pretpostavljam da ti se zavrtelo u glavi ili si imao tako neki osećaj. Kad si bio poslednji put kod kardiologa? Ne bi bilo loše da odeš na pregled za svaki slučaj.
Simptomi zbog kojih sam tražio vezu na kardiologiji su bili: Iznenadni snažni udari srca, ničim najavljeni (palpitacija ili aritmija ), jako neprijatan osećaj iznenadne slabosti čitavog tela, nesigurnost u nogama, kao da mi telo odjednom ostane bez napona, kao neko čudno električno pražnjenja, postajem kao lutka na koncu. Svi ovi opisi nisu dovoljni da vam dočaram stvaran osećaj.
Nakon par dubokih uzdaha i zadržavanja vazduha u plućima, srce se smiri i sve se vraća u normalu (osim naravno straha i neizvesnosti koji ostaje posle ovoga).
Nisam dokror ali meni ovo zvuci kao klasican primer panicnih napada i panicnog poremecaja.
"Kakav je to panicni napad kada srce za njega ne zna".
Jao bre Radovane, a da malo vise slusas, ne bi se mucio 30 godina. Doduse, pre 30 godina nije bilo ni Krste ni nekog bRua da ti to napise....
Cist, panicni poremecaj. Cist kao suza. Nije ti sad islo toliko daleko da osecas i depersonalizacije i derealizacije, da mislis da ludis, da gubis totalnu kontrolu i da umires, ali ok, zadrzalo se tu oko psihosomatike srca.
Ne znam zasto zakljucujes o raznim pojavama u vezi sa telom, na osnovu nekih tvojih predubedjenja?
Sto bi "srce moralo da zna za panicni napad" ? Pusti fraze "panicni napad se generise u mozgu", pa kao nema veze sa srcem....Ne, generise se u slepom crevu.....
Moze sve to biti i posledica nelecene depresije, koja eto nije jos presla u panicni tezak poremecaj, ali su prisutni panicni napadi i ko zna sta jos pride.
U svakom slucaju, ja ne znam sta si ti toliko nadobudan (na forumu barem) cekao decenijama, i trpis tolike muke, sve meni pripade muka kada sam procitao da ti to DECENIJAMA TRAJE.
Nemoj molim te vise ikada da si savetovao bolesne ljude na ovom pdf-u nesto, a posebno da ne smeju da koriste farmakoterapiju jer im nece biti "bistar mozak" a samo "bistar je potreban za borbu protiv psihickih bolesti", i da izbegavaju lekare i slicno...
I da li si bese ti pricao da si vozio auto, i na sofersajbnu ti naleteo vrabac koga si ubio i zbog toga pao u depresiju, a posle si ti uz pomoc tvojih "metoda" pobedjivanja "programera i njegovog bagovitog programa" izasao iz nje.
Prvo, nisi zbog vrapca upao u depresiju, i drugo, ko zna da li si se ikada ljudski zalecio i izlecio.