Aritmija u toku seksa

stalno mi se javlja aritmija u toku seksualnih odnosa
bio na ultrazvuku kao sve ok receno mi da stavim holter i da ga nosim 2 dana
dal da se uzdrzavam od seksa dok ga nosim ili mogu normalno da ga upraznjavam

Holter se nosi obicno 24 casa.

Nastoji se da se radi sve sto se normalno radi, dakle i seks.

Da bi se video tip aritmija.

Postoje artitmije koje su opasne po zivot.

U seksu su ljudi umirali i to nije bas tako retka pojava.

Poslednja izmena od moderatora:
To se cesto desava ljudima , jer za vreme seksa ljudi su cesto napeti i pod adrenalinom i onda kako adrenalin krene da sljaka onda i srce zna malo da preskace , da se uzlupa ili slicno (takvi simptomi se recimo javljaju i kod napada anksioznosti ili panicnih napada, kada je organizam preplavljen adrenalinom)

To se cesto desava ljudima , jer za vreme seksa ljudi su cesto napeti i pod adrenalinom i onda kako adrenalin krene da sljaka onda i srce zna malo da preskace , da se uzlupa ili slicno (takvi simptomi se recimo javljaju i kod napada anksioznosti ili panicnih napada, kada je organizam preplavljen adrenalinom)

Da.

Problem nastaje ako postoji i neka skrivena srcana mana koja moze u takvim momnetima da uzrokuje naglo zaustavljanje rada srca ili fatalnu fibrilaciju komora koja je smrtonosnija od infarkta.

Zato treba holter.

Ja sam primetio nešto slično, ali nisam siguran da li je reč o aritmiji. Pred sam početak predigre. Odjednom osetim sopstveno srce kako udara, jako udara, ni brže ni sporije, samo su udari toliko snažni da mi se učini kao da mi celo telo vibrira u ritmu srca. Kao da mi potenciomer odjednom skoči sa 0 na 10 .
To baš potraje par minuta, i kasnije se normalizuje kada predigra dođe u vruću fazu.

Nisam siguran šta mi se to dešava. Da li je aritmija ili ne ?
Da li se taj prelazak iz nečujnog u jako zvučni mod, naziva aritmijom ?

To mi se ne dešava uvek, već uglavnom u posebnim okolnostima, tako da praktično mogu predvideti kada će se dogoditi.

Mogao bih i da stavim holter za jednu takvu priliku, ali se bojim da me kardiolog ne shvati pogrešno.

Ja sam primetio nešto slično, ali nisam siguran da li je reč o aritmiji. Pred sam početak predigre. Odjednom osetim sopstveno srce kako udara, jako udara, ni brže ni sporije, samo su udari toliko snažni da mi se učini kao da mi celo telo vibrira u ritmu srca. Kao da mi potenciomer odjednom skoči sa 0 na 10 .
To baš potraje par minuta, i kasnije se normalizuje kada predigra dođe u vruću fazu.

To mi se ne dešava uvek, već uglavnom u posebnim okolnostima, tako da praktično mogu predvideti kada će se dogoditi.

Mogao bih i da stavim holter za jednu takvu priliku, ali se bojim da me kardiolog ne shvati pogrešno.

U svakom slucaju bi trebao da posetis kardiologa i ispricas mu sta se desava.

Normalno je da srce u predigri kuca jace i brze, ali nije normalno da kuca kako kako si ti ovde opisao.

Nije aritmija, to su palpitacije. Obično se javljaju zbog stresa, previše cigareta, kafe (tj. kofeina iz bilo kojih napitaka - čajeva, koka kole i sl) i najčešće su bezopasne, ako su udružene s nekim drugim simptomima trebalo bi prekontrolisati srce.

Nije aritmija, to su palpitacije. Obično se javljaju zbog stresa, previše cigareta, kafe (tj. kofeina iz bilo kojih napitaka - čajeva, koka kole i sl) i najčešće su bezopasne, ako su udružene s nekim drugim simptomima trebalo bi prekontrolisati srce.

I palpitacije spadaju u aritmije.

Sve sto nije normalan i ujednacen rad srca je aritmija.

Samo ima onih koje su bezopasne i onih koje su smrtonosne.

stalno mi se javlja aritmija u toku seksualnih odnosa
bio na ultrazvuku kao sve ok receno mi da stavim holter i da ga nosim 2 dana
dal da se uzdrzavam od seksa dok ga nosim ili mogu normalno da ga upraznjavam

korsitan savet... misli na shumu i vodu dok je qarash i po moguctsvu je ne gledaj u lice znachi ko qer zguza posto njena strast koju pokazuje je ta koja ti izaziva aritmiju...ako osh da svrshish zamisli zhirafu il majmuna il kojota i oma posle ponovo se smiruj shumom i vodom...provereno radi.

I palpitacije spadaju u aritmije.

Sve sto nije normalan i ujednacen rad srca je aritmija.

Samo ima onih koje su bezopasne i onih koje su smrtonosne.

Ne spadaju.

Palpitacije su u stvari senzacije, osećaj "lupanja srca" a ne poremećaj sam po sebi, i u stvari mogu biti i fiziološke tj prirodne (posle napora, uzbuđenja, jakih emocija) pri čemu je rad srca zapravo normalan.
Aritmije su s druge strane poremećaji srčanog ritma, i ove dve pojave mogu da se javljaju istovremeno tj. udruženo ali i ne moraju, jedno uopšte ne podrazumeva drugo ali se i ne isključuju.

Aritmije su te koje mogu biti bezopasne i opasne, palpitacije su uvek same po sebi bezopasne - kad su udružene s nekim drugim simptomima to već nije samo palpitacija nego neka druga pojava ili poremećaj.

Ne spadaju.

Palpitacije su u stvari senzacije, osećaj "lupanja srca" a ne poremećaj sam po sebi, i u stvari mogu biti i fiziološke tj prirodne (posle napora, uzbuđenja, jakih emocija) pri čemu je rad srca zapravo normalan.
Aritmije su s druge strane poremećaji srčanog ritma, i ove dve pojave mogu da se javljaju istovremeno tj. udruženo ali i ne moraju, jedno uopšte ne podrazumeva drugo ali se i ne isključuju.

Aritmije su te koje mogu biti bezopasne i opasne, palpitacije su uvek same po sebi bezopasne - kad su udružene s nekim drugim simptomima to već nije samo palpitacija nego neka druga pojava ili poremećaj.

Sve aritmije koje covek moze da oseti se nazivaju palpitacije ili NEUJEDNACEN RAD SRCA ("lupanje srca")....

Palpitaciju covek oseca i kod Tahikardije ventricular koja sapda u opasne aritnije.

Jedino bi se iz ove grupe mogle izdvojiti takozvane ekstrasistole, a to je ona vrsta aritmija kada srve "preskace" svaki cetvrti ili treci otkucaj ili kada se preskok se javlja sporadicno...Ekstrasistole su najcesce benigne i skopcane su sa nervnim sistemom, a ne sa zdravstvenim stanjem srca.

Poslednja izmena:
Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.

To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.

U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.

Šta se tu ustvari dešava ?

Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.

Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?

Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.

Ja opet u vezi aritmije. Još jedna situacija koja je jako intrigantna.

To mi se dešavalo još od kasnih 30-tih, povremeno, možda jednom ili dva puta godišnje, uglavnom u stojećem stavu. Iznenadni osećaj snažnog udaranja srca, iznenada iz nečujnog prelazi u snažne udare. Opet kao i u prethodnom primeru, ritam se ne menja, samo su otkucaji desetostruko jači.
Smirujem ga tako što maksimalno duboko udahnem i zadržim dah. Nakon par sekundi smiri se, i nastavi sa normalnim radom kao da se ništa nije desilo.
Ovi napadi lupanja mi ne predstavljaju problem, ali me brine jedna druga stvar.

U momentu drugog, trećeg snažnog udara (pre nego što brzo napunim pluća vazduhom) osetim blagu vrtoglavicu, blago zamućenje, ljuljanje u glavi.

Šta se tu ustvari dešava ?

Ovo traje već čitavih 30 godina, sve je uglavnom isto, samo što sam primetio da mi je poslednji put svest bila prilično pomućena u odnosu na ranije napade.

Može li ovo lupanje srca dovesti do gubitka svesti ?

Još nešto da dodam, imam želudačnu kilu, za koju mislim da mi izaziva ovo lupanje srca.

Aritmije mogu dovesti do gubitka svesti ili do smrti.

Fatalna aritmija koja se zove Ventrikularna fibrilacija dovodi do gubitka svasti i sigurne smrti ako se u roku 10 minuta od pocetka aritmije ne uradi elektricni shok koji treba da vrati srce u normalan ritam.

Ako srce pocne cudno da vam kuca, ili osetite snazan bol ispod grudne kosti koji nestaje i vraca se, kao i jacu nesvesticu, KASLJITE STO MOZETE JACE, kao da zelite nesto krupno da iskasljete iz pluca...Popite zajedno dva aspirina od 100 mg (ili od 81 mg) sa dosta vode...

I nemojte kasniti sa zvanjem hitne pomoci....Mogu minuti biti u pitanju.

Poslednja izmena:

Back