Arijevska Rasa

ima li ti nesto cudno na ovoj listi....vecina ovih naroda ima znacajan udeo R1 iako R1 nije jedini koji daje svetle ljude
imas i N,

vidis li da su to severne zemlje gde po prirodi stvari ljudi jesu svetliji zbog klime

SAD ne mozes da racunas naravno

Финци имају мизерних 5% R1a, а имају 80% светлокосих људи.
Након Финаца највише светлокосих имају имају Швеђани. Код Швеђана најјача хаплогрупа је I1, друга је R1b, а R1a је трећа са око 16%.

Блондизам код Киргиза који имају највећи % R1a је непостојећи код одраслих.

Децо, зар ви нисте свесни да хромозом Y не носи никакве генетске податке о очима? Ти подаци се налазе у неким генама од осталих 44 хромозома, такозваним аутосомалним хромозомима. Мушка беба има хромозоме XY док женска беба има XX.

Сва горња разматрања о хаплогрупама се односе једино на хромозом Y.

И ваше будалаштине показују колико сте неупућени и необразовани.

Децо, зар ви нисте свесни да хромозом Y не носи никакве генетске податке о очима? Ти подаци се налазе у неким генама од осталих 44 хромозома, такозваним аутосомалним хромозомима. Мушка беба има хромозоме XY док женска беба има XX.

То је покушавам да кажем, али arco запела "R1a су плави, R1a су плави..." и не би недиља...

Наравно да сви знају то. Нису будалаштине. То се зове корелација.

То је покушавам да кажем, али arco запела "R1a су плави, R1a су плави..." и не би недиља...
Не прави се и ти блесав. Већ ти је рекла да не мисли на данашње носиоце R1a.

Наравно да сви знају то. Нису будалаштине. То се зове корелација.

Не прави се и ти блесав. Већ ти је рекла да не мисли на данашње носиоце R1.

Она пропагира екстра блондизам R1a људи. Ја сам јој река да народи код којих доминира R1a не спадају у најплавље.

Наравно да знам да физички изглед нема везе са хаплогрупама и да ту највећу улогу игра аутосомална.

Она пропагира екстра блондизам R1a људи. Ја сам јој река да народи код којих доминира R1a не спадају у најплавље.
Сад ти други пут кажем да не мисли на те R1a људе о којима ти причаш. Чему таква замена теза?

Није ли Константин стекао исти утисак као ја?
https://forum.krstarica.com/threads/arijevska-rasa.823424/page-2#post-38220201

Да, такође погрешан.

vec sam ti odgovorila
ne ocekuj da ti u onakvoj klimi u Indiji ljudi budu bledoputi ali u Indiji i te kako imas ljude koji su svetliji od ostatka. Na jugu Indije su oni gotovo crni.....
pa pogledaj sta se sa R1a desilo na Balkanu......
uvek ti taman gen "pojede" svetao

nagledala sam se mesane dece u SAD
kad ga jednom oboji taman gen- obojio ga je
moze mama biti zesca plavusa iz Skandinavije, s tim je gotovo.......dete crnac, crnac

naravno da su "indijski R1a" ljudi dolazili u dodir sa drugim narodima a i klima je ucinila svoje

naravno da ako je neko R1a ne mora biti plav danas
niko nije 100 % genetski R1a danas
Од почетка је јасно да не пише о данашњим носиоцима R1a, а на крају је конкретно то и рекла, а ви и даље на исту тему.

Рекао је Константин и смислену ствар :D

Dokaz. Gde su dokazi???

Poslednja izmena:
pa dovoljno je videti mape Haplogroupa i zakljuciti odakle je neko "plav" jer se poklapa sa HG
Не мора да значи. То је добар почетак, али никако није доказ. Морају да се искључе и остали фактори.
Глуп пример, али.. већину путничких авиона (ако не и све) који су пали су возили мушкарци. То није доказ да су женски пилоти бољи.
Или, ако погледаш статистику колико људи се излечи у болници, а колико их тамо умре... стекао би се утисак да лекари убијају људе.

medju kojim haplogroupama ima najvise plavookih onda ako nije R ili N?
Па ево, има лепо поклапање и са I1. Што опет не мора да значи да је само то разлог. Можда нема везе са генетиком, а можда има више фактора који треба да се поклопе.

580914

580915

Poslednja izmena:
Не мора да значи. То је добар почетак, али никако није доказ. Морају да се искључе и остали фактори.
Глуп пример, али.. већину путничких авиона (ако не и све) који су пали су возили мушкарци. То није доказ да су женски пилоти бољи.
Или, ако погледаш статистику колико људи се иулечи у болници, а колико их тамо умре...

Па ево, има лепо поклапање и са I1. Што опет не мора да значи да је само то разлог. Можда нема везе са генетиком, а можда има више фактора који треба да се поклопе.

Pogledajte prilog 580914

Pogledajte prilog 580915
pa bas se i ne poklapa pogledaj koliko je plaovookih u Poljskoj i dalje na istok a ima 5 % I1

pa bas se i ne poklapa pogledaj koliko je plaovookih u Poljskoj i dalje na istok a ima 5 % I1

Добро, ако заиста мислиш да се не поклапа, ево их примери хаплогрупе са којима се не поклапа, па онда реци да ли има разлике? :D
Лако може да се уради анализа и да се покаже колико десетина пута је боља корелација I1 са светлим очима у односу на ове две.

haplogroup-j1.gif

Haplogroup_Q_%28Y-DNA%29.PNG

А I1 се одлично поклапа, прецизније целокупна хаплогрупа I, а она и јесте основни носилац генетике плавих очију у Европи:
" Fair hair was another physical trait associated with the Indo-Europeans. In contrast, the genes for blue eyes were already present among Mesolithic Europeans belonging to Y-haplogroup I."
https://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_R1a_Y-DNA.shtml

"Blue Eyes has been found—a 7,000-year-old Spaniard whose fossil genes reveal that early Europeans sported blue eyes and dark skin. "
https://www.nationalgeographic.com/news/2014/1/140126-blue-eye-spain-fossil-human-discovery-gene/

Финци имају мизерних 5% R1a, а имају 80% светлокосих људи.
Након Финаца највише светлокосих имају имају Швеђани. Код Швеђана најјача хаплогрупа је I1, друга је R1b, а R1a је трећа са око 16%.
Блондизам код Киргиза који имају највећи % R1a је непостојећи код одраслих.

" Fair hair was another physical trait associated with the Indo-Europeans. In contrast, the genes for blue eyes were already present among Mesolithic Europeans belonging to Y-haplogroup I."
kad vec citiras citiraj i nastavak:
"The genes for blond hair are more strongly correlated with the distribution of haplogroup R1a"

dakle tvoj izvor :zcepanje:

Poslednja izmena od moderatora:
Наравно да има. Светлих очију има много више међу неким хаплогурпама, чак и данас, у односу на друге.
Нема. То је селективно читање података. На пример горе су били наведени Киргизи, који нису ни плавооки ни плавокоси а имају доминантан компонент R1a.

kad vec citiras citiraj i nastavak:

Зашто бих цитирао? То је очигледно.
Нисам се ни бавио тим детаљима.

Нема. То је селективно читање података. На пример горе су били наведени Киргизи, који нису ни плавооки ни плавокоси а имају доминантан компонент R1a.

Када извучеш из масе један пример који иде у корист твојој тези, е то је типичан пример селективног читања :D

Ja sam arco razumeli da je R1a doveo plavu kosu u Indiju i za to trebo neki dokaz. Da su Arijevski bili pretezno plav narod.

Ne kazem da nije u pravu ali jedini dokaz joj je bio sto ona tako misli i tacka.

A korelacija u Evropi izmedju plavih ljudi u Evropi i Indiji. Ne dokazuje da Arijevci su bili plavi.

Ja sam arco razumeli da je R1a doveo plavu kosu u Indiju i za to trebo neki dokaz. Da su Arijevski bili pretezno plav narod.
Јасно, онда сам ја лоше протумачио Кришнино цитрање тебе:
https://forum.krstarica.com/threads/arijevska-rasa.823424/page-2#post-38220201

Мислим да не мора да значи да би плава коса била чешћа у Индији, јер је прошло довољно хиљада година, а гени за боју косе су адитивни.

A korelacija u Evropi izmedju plavih ljudi u Evropi i Indiji. Ne dokazuje da Arijevci su bili plavi.
Слажем се. Онда да закључим:

1. Корелација између неких хаплогрупа и боје косе или очију је јасна и постоји.
2. Корелација није доказ.

Слажем се. Онда да закључим:

1. Корелација између неких хаплогрупа и боје косе или очију је јасна и постоји.
2. Корелација није доказ.

"The genes for blond hair are more strongly correlated with the distribution of haplogroup R1a"

i sad ako ti tvrdis da u zemljama u kojima ima veliki postotak R1a a to nema veze sa plavokosim ljudima onda zaista ne mogu da ti pomognem.....

i nemoj da mi saljes privatne poruke, pisem kako mi se hoce.........

i sad ako ti tvrdis da u zemljama u kojima ima veliki postotak R1a a to nema veze sa plavokosim ljudima onda zaista ne mogu da ti pomognem.....
Не знам о чему причаш. Нити сам помињао R1a, нити сам тврдио тако нешто.

i nemoj da mi saljes privatne poruke, pisem kako mi se hoce.........
Добро, на мени је да вас прво приватно упозорим. Након тога могу да делим и казнене поене. Не знам чему такав тон.

Back