Arijevska Rasa

Što lažeš "doktore nauka"?

She was born on 1 November 1973 in Mangalore, Karnataka, India.She is a Brahmin (Hindu) from Mangalore, Karnataka. Što najverovatnije znači da njen otac ima R1a genetiku.

Brahmani ne mogu biti Darvidi?? Koliko osto ljudi ima R1a na Jugu Indije.
nisam ja postavila nego genetika
uostalom nije nikakva novina pojam indo-aryan

to je vec potpuno jasna stvar

Daj naucni rad o tome, a ne neke stormfront gluposti. Koji kaze da Arijevci koji su osvojili Indiju imali su uglavnom plavu kosu.

Moderacija da premesti temu ovde https://forum.krstarica.com/threads/arijevska-rasa.823424/.

Poslednja izmena od moderatora:
Brahmani ne mogu biti Darvidi?? Koliko osto ljudi ima R1a na Jugu Indije.

Daj naucni rad o tome, a ne neke stormfront gluposti. Koji kaze da Arijevci koji su osvojili Indiju imali su uglavnom plavu kosu.

Vidim da nacisticke teorije su u Srbiji nasli plodno tlo. Samo sto u teorijam Srbin zamenio Nemca.
o boze kakve nacisticke teorije.......pa ja prva imam tamno braon kosu :zcepanje:

Arijevci su imali plavu kosu. Tacka. r1a je Arijevska HG. Tacka.

Dokaz. Gde su dokazi???

Evo Kirgizistan ima 50 % R1a a plavih ljudi bas i nema.

И више. R1a је код Киргиза преко 60%.

Киргизи. :kafa:
580638

580639

580640

580642

Ja ipak više volim termin bela rasa jer je to "arijevac" široki pojam, koji nije do kraja definisan. Za neke je to viši čovek ili rasa, za neke su to Iranci, za neke su to Indijci, za neke su to Nemci plave kose i plavih očiju.

Kad je nastao R1a i R1b najvervotnije nije ni postojao proto-turski.

Којим језиком су говорили R1a и R1b људи прије 4000-5000 година питање је... Има аргумената да то мога бити неки прото-турски језик, а има и аргумената да су говорили ИЕ језиком.

Којим језиком су говорили R1a и R1b људи прије 4000-5000 година питање је... Има аргумената да то мога бити неки прото-турски језик, а има и аргумената да су говорили ИЕ језиком.
Od "indoevropskih jezika" gledanih kroz haplogrupe koje ih govore, R1b imaju guturale, kentum, i aglutinativnost.

Ovo kako si postavio nema smilsla. Pitanje ima samo veze ako pitas koji jezik je covek pricao kod koga se prvo pojavila mutacija. Vec kod par generacija je moguce da muski potomci pripaduju razlicitim etnijama i pricaju razlicita jezika. Cito sam da je mutacija bila pre 6.000. Posle 2.000 godine nema sanse da vise svi direktni muski potomci pripadaju istom narodu.

Narodi i pre 4000 ko i danas su imali vise haplogrupe, kao i mi danas. A sta je jos interesatnije nisu ni znali da to postoji.
upe

Шта мислиш о теорији да су R1a и R1b изворно говорили прото-турским језиком?

Погледај 38:18- 42:30.

Значи код фузионих језика постоје неправилни облици , а код аглутинативних се само додају....
Па ваљда је то друго дефиниција фузије :D Ко је смислио такву номенклатуру?

Pa gene ne mozes da menjas, i oni geni koji se prenose sa oca na sina pokazuju povezanost severne Indije to jest Arijevaca i Slovena (ovde se misli na istocnu Evropu gde je marker R1a najzastupljeniji). Pa pazi oni su po genima dokazali da svi mi poticemo od jednog muskarca koji je po njima ziveo u istocnoj Africi. Kako je on izgledao ja ne znam. Geni ne definisu boju tako da mozes da imas R1a a da budes crnac zbog majcine strane. Ili da imas gene koje su zastupljene u Africi, a da budes belac.

Mada meni je video za poredjenjem jezika mnogo zanimljiviji.
Pa Austrijanci i Slovenci su dosta dugo vremena proveli u jednom rezimu.Nije ni cudo da je to tako,Arijevski.

Ovo kako si postavio nema smilsla. Pitanje ima samo veze ako pitas koji jezik je covek pricao kod koga se prvo pojavila mutacija. Vec kod par generacija je moguce da muski potomci pripaduju razlicitim etnijama i pricaju razlicita jezika. Cito sam da je mutacija bila pre 6.000. Posle 2.000 godine nema sanse da vise svi direktni muski potomci pripadaju istom narodu.

Narodi i pre 4000 ko i danas su imali vise haplogrupe, kao i mi danas. A sta je jos interesatnije nisu ni znali da to postoji.
upe

Добро ајмо овако, шта мислиш да ли се R1 раније појавила међи људима кавказоидне или монголоидне расе (да не користим боје за ознаке раса)?

naravno da ako je neko R1a ne mora biti plav danas
niko nije 100 % genetski R1a danas

Популација са највећим % плавих људи су Финци, а код њих је најјача хаплогрупа N1c сa 62%, док је R1a код Финаца само 5%.

580878

Народа код којих је најјача хаплогрупа R1a нема баш у врху.
Од народа код којих је R1a прва хаплогрупа највише свелокосих људи имају Летонци који су на позицији број 6. Али код Летонаца су R1a и N1c скоро изједначене, прва је око 40% а друга око 38%.

Народ који има највећи % R1a су Киргизи, а они су тамни и полу-монголоидни.

Poslednja izmena:
Популација са највећим % плавих људи су Финци, а код њих је најјача хаплогрупа N1c сa 62%, док је R1a код Финаца само 5%.

Pogledajte prilog 580878
Народа код којих је најјача хаплогрупа R1a нема баш у врху.
Од народа код којих је R1a прва хаплогрупа највише свелокосих људи имају Летонци који су на позицији 6. Али код Летонаца су R1a и N1c скоро изједначене, прва је око 40% а друга око 38%.

ima li ti nesto cudno na ovoj listi....vecina ovih naroda ima znacajan udeo R1 iako R1 nije jedini koji daje svetle ljude
imas i N,

vidis li da su to severne zemlje gde po prirodi stvari ljudi jesu svetliji zbog klime

SAD ne mozes da racunas naravno

Back