Bog je stvorio coveka,a kroz Isusa se prikazao nama.Isus je kao telo zacet , i kada se krstio primio je B.Duha.
16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Daklem svedoci te potpuno pogresno uce.
30 Ja i Otac jedno smo.
Bog JHVH je stovrio Coveka i Isusa..
Kolosanima 1:,15, 16
15
On ( Isus Hrist ) je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno.
16 Jer preko njega je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja bilo uprave bilo vrhovništva bilo vlasti.
Kaze Biblija da je ON prvi od svega sto je stvoreno,tj STVOREN JE OD STRANE BOGA,
i PREKO NJEGA - ISUSA JE SVE OSTALO DRUGO BOG STVORIO.
- - - - - - - - - -
Jovan 14
23
Isus mu je odgovorio: “Ako me tko ljubi, držat će moju riječ, i moj će ga Otac ljubiti, i doći ćemo k njemu i prebivati s njim.
24 Tko me ne ljubi, ne drži moju riječ,
a riječ koju slušate nije moja, nego je od Oca koji me poslao.
28 Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’
Ako me ljubite, radovat ćete se
što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
29 Sada vam to govorim, prije nego se dogodi, da biste vjerovali kad se dogodi.
30 Više neću mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar svijeta. On nema vlasti nada mnom, 31 ali ja činim onako kako mi je Otac zapovjedio da bi svijet znao da ljubim Oca. Ustanite, pođimo odavde!
a Evo sta znaci da su BOg i Isus jedno
(Ivan 10:38) Ali ako ih činim, sve ako i ne vjerujete meni, vjerujte djelima, da spoznate i znate da je Otac u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s Ocem.”
(Ivan 17:11) Ja više nisam u svijetu, ali oni jesu u svijetu, a ja dolazim k tebi. Sveti Oče, čuvaj ih zbog svojeg imena koje si mi dao, da budu jedno, kao što smo i mi.
(Ivan 17:21) da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s tobom, da i oni budu u zajedništvu s nama, kako bi svijet vjerovao da si me ti poslao.