Arhangel Mihailo

Bog Jehova i njegov Sin Isus Hrist su dve razlicite duhovne osobe.

Jehova je stvorio Isusa Hrista.

Bog je stvorio coveka,a kroz Isusa se prikazao nama.Isus je kao telo zacet , i kada se krstio primio je B.Duha.

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Daklem svedoci te potpuno pogresno uce.

30 Ja i Otac jedno smo.

Bog je stvorio coveka,a kroz Isusa se prikazao nama.Isus je kao telo zacet , i kada se krstio primio je B.Duha.

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

30 Ja i Otac jedno smo.

И починио прељубу. :lol:

watch

30 Ja i Otac jedno smo.

Bog JHVH je stovrio Coveka i Isusa..

Kolosanima 1:,15, 16

15 On ( Isus Hrist ) je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno.
16 Jer preko njega je sve stvoreno
na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja bilo uprave bilo vrhovništva bilo vlasti.

Kaze Biblija da je ON prvi od svega sto je stvoreno,tj STVOREN JE OD STRANE BOGA,

i PREKO NJEGA - ISUSA JE SVE OSTALO DRUGO BOG STVORIO.

- - - - - - - - - -

Jovan 14

23 Isus mu je odgovorio: “Ako me tko ljubi, držat će moju riječ, i moj će ga Otac ljubiti, i doći ćemo k njemu i prebivati s njim.
24 Tko me ne ljubi, ne drži moju riječ, a riječ koju slušate nije moja, nego je od Oca koji me poslao.

28 Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’
Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
29 Sada vam to govorim, prije nego se dogodi, da biste vjerovali kad se dogodi.
30 Više neću mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar svijeta. On nema vlasti nada mnom, 31 ali ja činim onako kako mi je Otac zapovjedio da bi svijet znao da ljubim Oca. Ustanite, pođimo odavde!

a Evo sta znaci da su BOg i Isus jedno

(Ivan 10:38) Ali ako ih činim, sve ako i ne vjerujete meni, vjerujte djelima, da spoznate i znate da je Otac u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s Ocem.”
(Ivan 17:11) Ja više nisam u svijetu, ali oni jesu u svijetu, a ja dolazim k tebi. Sveti Oče, čuvaj ih zbog svojeg imena koje si mi dao, da budu jedno, kao što smo i mi.
(Ivan 17:21) da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s tobom, da i oni budu u zajedništvu s nama, kako bi svijet vjerovao da si me ti poslao.

Poslednja izmena:
Bog JHVH je stovrio Coveka i Isusa..

Kolosanima 1:,15, 16

15 On ( Isus Hrist ) je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno.
16 Jer preko njega je sve stvoreno
na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja bilo uprave bilo vrhovništva bilo vlasti.

Kaze Biblija da je ON prvi od svega sto je stvoreno,tj STVOREN JE OD STRANE BOGA,

i PREKO NJEGA - ISUSA JE SVE OSTALO DRUGO BOG STVORIO.

- - - - - - - - - -

Jovan 14

23 Isus mu je odgovorio: “Ako me tko ljubi, držat će moju riječ, i moj će ga Otac ljubiti, i doći ćemo k njemu i prebivati s njim.
24 Tko me ne ljubi, ne drži moju riječ, a riječ koju slušate nije moja, nego je od Oca koji me poslao.

28 Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’
Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
29 Sada vam to govorim, prije nego se dogodi, da biste vjerovali kad se dogodi.
30 Više neću mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar svijeta. On nema vlasti nada mnom, 31 ali ja činim onako kako mi je Otac zapovjedio da bi svijet znao da ljubim Oca. Ustanite, pođimo odavde!

a Evo sta znaci da su BOg i Isus jedno

(Ivan 10:38) Ali ako ih činim, sve ako i ne vjerujete meni, vjerujte djelima, da spoznate i znate da je Otac u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s Ocem.”
(Ivan 17:11) Ja više nisam u svijetu, ali oni jesu u svijetu, a ja dolazim k tebi. Sveti Oče, čuvaj ih zbog svojeg imena koje si mi dao, da budu jedno, kao što smo i mi.
(Ivan 17:21) da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s tobom, da i oni budu u zajedništvu s nama, kako bi svijet vjerovao da si me ti poslao.

Bog Ehyeh, je stvorio Adama i Evu,a Isus je zacet u devici Mariji.

Stih 15, glasi : 15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

koji je Rodjen,a ne stvoren.

Na hrvatskom : 15 Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;

Prvorodjeni,a ne stvoren.

Na engleskom :15 Who is the image of the invisible God, the firstborn of every creature.

Firstborn, znaci PrvoRodjeni.

na grckom u Originalu: ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως,

znaci : Osh Estin slika Boga nevidljivog, prvorođene svih stvaranja,

Ovo znaci samo jedno da je Isus prvoRodjeni.

Mona , preporucujem ti da nabavis dobar prevod, jer taj koji imas ne uklapa se sa grckim i engleskim tekstom.

Istina je. Bog je zapravo imao dva sina jednog Miahela i starijeg Satanela. Sigurno si zapasio da i jedan i drugi imaju nastavak EL na imenu. Kada se Sastanel pobunio protiv oca i zeleo da stvori jos jedno carstvo kojim bi on bio iskljucivi vladar i koje ne bi bilo pod kontrolom boga oca, Jahve je poslao arhandjela Mihaela, tj. Isusa da ga obuzda. Mihael je pobedio Satanela i oduzeo mu svu mocu koju je dobio od boga oca. Sa nestankom moci, nestao je i nastavak EL, pa se od tada nazivao Satana, a ne Satanael.

Naravno, hriscani poblesave kad cuju istitnu o svom idolu Isusu, tj. da je bio samo jedan od dva vrhovna andjela.

GabriEL, RafaEL, JehudiEL, UriEL, BarakiEL, ZeadkiEL, MihaEL...nisu dvojica, ni trojica, nego cak sedam komada..ako dodas SatanEL onda osam..ako su samo dvojica "sinovi", sta su ovi ostali EL-ovi..."kceri" ?

- - - - - - - - - -

30 Ja i Otac jedno smo.

Ko je ovaj B.Duh? Jel on stvoren, jel stariji od Jehove ili mladji? Jel on sam mozda MihaEL ili pak GabriEL?

Biblikski tekst u kolosanima 1 ,15,16. koji kaze, Prvorodjenac svega sto je stvoreno ne kaze da je Isus stvoren ili rodjen.

TAJ TEKST POKAZUJE DA JE ISUS IZNAD SVEGA STVORENOG.

Jer je on taj tvorac:

Joh 1:1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

U Bibliji cesto nalazimo rec PRVORODJENAC iako neko to nije.

Jer ta rec ima i znacenje da nekoga pokaze iznad ostalih...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
KOLOSANIMA TEKST SAM OBJASNJVA ZASTO SE KAZE DA JE ISUS PRVORODJENAC SVEGA STVORENOG:

On je slika nevdiljivog Boga, prvorodjen pre svakog stvorenja.
Jer je preko njega sve bilos tvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo ili nevidljivo...
Kolosanima 1,15,16.

Rec je o Iususu stvoritelju, ne o njegovom licnom stvaranju.

ZATO JE ON POSEBAN I IZNAD SVEGA, sto je pravo znacenje reci prvorodjen:

STVORENOG KAZE 16 STIH, JER JE ON LICNO SVE STVORIO NA NEBU I ZEMLJI...

PRIMERI PRVORODJENJA U BIBLIJI, IAKO TO NIJE SLUCAJ

Bog kaze da ce cara Davida da ucini PRVORODJENIM iako mu bog nije Otac niti je David prvi sin svog Oca, nego najmladji...

Ps 89:27 I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.

Rec je o tome, da ce Bog uciniti cara davida Iznad svih ostalih careva, posebnim nad svim carevima. nikako nije rec o Davidovom poreklu, stvaranju ili njegovom prvorodjenju, jer on to nije.

TAKAV IZRAZ SE CESTO KORISTI DA SE NEKO ISTAKNE IZNAD SVIH IAKO NIKAKO NIJE REC O TOME DA JE ON PRVENAC, PRVORODJENI...

U sledecem Biblijskom tekstu, imamo da je Jefrem nazvan prvencem iako je Ruvim u stvari jakovljev porvenac. 1 Moj 46,8.

Jer 31:9 Ići će plačući, i s molitvama ću ih dovesti natrag; vodiću ih pokraj potoka pravim putem, na kome se neće spoticati; jer sam Otac Izrailju, i Jefrem je prvenac moj.

Rec je o tome da je Jefrem nesto posbeno, iznad ostalih a ne o njegovom rodjenu i prvenstvu po rodjenju...

Izrailj je nazvan prvenac moj.

2.Mo 4:22 A ti ćeš reći Faraonu: Ovako kaže Gospod: Izrailj je sin moj, prvenac moj.

Izrilj nije prvi stvoren, rec je o tome da je Izrailj poseban, iznad svih ostalih anroda...

Za Isusa se kaze da je prvorodjeni, prvenac, iz mrtvih.

Sto nije slucaj, imamo mnostvo koji su ustali pre nejga i koje je sam vaskrsao pa i pre toiga, imamo Enoha i iliju kao smrtne ljude koji su otisli u nebesku slavu i mojsija koga je andjeo bozji vaskrsao u telu i koji je otisao na nebo, mnostvo vaskrslih za nebo, kada je Isus umro koji su otislis a njime u nebesku slaviu kao prvenci njegovog rada.

Kol 1:18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorodjeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;

Rec je o tome da je Isus izuzetan, poseban iz mrtvih iznad svih, jer njegovom smrcu i vaskrsenjem vaskrsavaju svi ostali i imaju rpavo na to...

Joh 5:39 Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život večni; i ona svedoče za mene

U ovom tekstu takodje nije rec o isusovom stvaranju ili rodjenju, vec da je on iznad i poseban nad svim vernima.

Röm 8:29 Jer koje napred pozna one i odredi da budu jednaki obličju Sina njegovog, da bi On bio prvorodjeni medju mnogom braćom.

Ne da je isus prvorodjeni, nego da bi bio., to postao kaze biblijski tekst

Isus je svojim delom spasenja, postao izuztan, poseban nad svima nama iako je dobrovoljno postao JEDAN ODN NAS...

Heb 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest djavola;

Ipak je on poseban jer se kroz nejga spasavamo...

1.Kor 1:18 Jer je reč krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija.

1.Joh 1:7 Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.

Jos jedan primer prvorodnih; prvorodjenih.

Heb 12:23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika,

I ovde se sveti ili verni oznacavaju kao, Grcki: protokoi prvorodjenci.

Iako oni to nisu, jer je Bog imao svoje verne pocev od Adama pa Izrailja itd...

Rec je o tome da su oni posebni, iznad svih ostalih ljudi pred Bogom...

A ne da su stvoreni, rodjeni itd....
-------------------------------------------------------------------

GabriEL, RafaEL, JehudiEL, UriEL, BarakiEL, ZeadkiEL, MihaEL...nisu dvojica, ni trojica, nego cak sedam komada..ako dodas SatanEL onda osam..ako su samo dvojica "sinovi", sta su ovi ostali EL-ovi..."kceri" ?

- - - - - - - - - -

Ko je ovaj B.Duh? Jel on stvoren, jel stariji od Jehove ili mladji? Jel on sam mozda MihaEL ili pak GabriEL?

A Bog je i Duh, i u duhu da se molimo.

To onda znaci da se Jehova prerusio u goluba pa je opstio sa Marijom? Ili to ili je tata Josif Jehova. Treceg nema.
Ima, trece je i jedino tacno, bog je poslao svoj spermatozoid po svom izaslaniku Svetom Duh da oplodiMariju. Ovaj (Sv.Duh)j je to veoma vesto sproiveo u delu i Marija je bila oplodjena. Onda se ON, njegovo velicanstvoi Isus, po genetskom kodu datom u jevandjeljima, poreklom od Solomona i Davida, rodio normalan, kao i svaka druga beba. Iz pristupacnih izvora zakljucujemo da porodjaj nije izvrsila babica, vec da je tom cinu asistirao ljedan od pastira koji je i presekao pupcanu vrpcu. Naravno ovi delikatni detalji su izostavljeni iz Svetog pisma, jer suvise banalizuju bozansku prirodu novorodjenceta koje je. vec tada. duhom i umom bilo bog, a telom covek rodjen u krvlju i porodjajnim trudovima svoje bozanske majke.

Poslednja izmena:
Pa spominje se i duh i sin i kod njih...
Na osnovu cega tvrdis da se ne spominje?
Samo umislis tako...

Ljudi, naucite nesto kad hocete da diskutujete o ovim stvarima:

Evo sada imas priliku.

http://biblija.serbianforum.info/t25-biblijsko-trojstvo

- - - - - - - - - -

http://biblija.serbianforum.info/t23-isus-je-takodje-bog-jhvh-jave

Evo pokusao nauciti, ti hoces reci da je JHVH Isus..ali kako onda Zidovi nisu to shvatili..pusti se tvojih vidjenja Biblije, nigdje u Starom Zavjetu nema Trojice, ili ipak ima? Daj konkretan stih, a ne svoje tumacenje u vidu nepreglednih tepiha po forumu

Sve sto si naveo ne govori o postojanju jos dva boga, boga sina i boga svetog duha.Ta dva entiteta su mitozovana Novim zavetom, a posebno Nikejskim kredom nesto vise od 3 veka posle navodnog raspeca i uskrsnuca bogocoveka "zrtvovanog" za dobrobit covecanstva (sic).

Evo pokusao nauciti, ti hoces reci da je JHVH Isus..ali kako onda Zidovi nisu to shvatili..pusti se tvojih vidjenja Biblije, nigdje u Starom Zavjetu nema Trojice, ili ipak ima? Daj konkretan stih, a ne svoje tumacenje u vidu nepreglednih tepiha po forumu

Vidis kako si nekorektan i nepopravljiv.

Tvoj odgovor pokazuje da ti ovo sto sam dao nisi ni pogledao.
Samo naslov?
A hoces diskusiju?

Poslednja izmena:
ISUS JE TAJ MI PRILIKOM STVARANJA SVETA:

Isus je deo trojstva, on i u novom zavetu kao i u starom koristi mnozinu za Boga MI

Jovan 17:21, 22, Isus se kao covek moli Ocu u vezi svojih učenika: ”Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajednici sa mnom i ja u zajednici s tobom, da i oni budu u zajednici s nama, ... da bi bili jedno, kao što smo mi Jedno.

1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

1.Mo 3:22 I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nasznajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.

1.Mo 11:7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Ovde jasno Bog govori u mnozini.
zato sto Boga cine vise Osoba Otac , Isus i Duh Sveti, vidimo ovde razgovor tog bozanstva u pluralu.

Malo kasnije Bog se opet obraca u mnozini, prularu i medjusobnom razgovoru:

1.Mo 3:22 I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.

Opet malo kasnije opet nalazimo isto, Bozanstvo u Mnozini i medjusobnom razgovou

1.Mo 3:22 I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.
1.Mo 11:7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.

Ostale stihove koje budem naveo ce jos vise poitvrditi ovo.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- - - - - - - - - -

Ovoga su i JEVREJSKI RABINI svesni pa ovako argumentuju:

Rabbi Samuel Bar Hanman rekao je u ime Rabbija Jonathana, da u vreme kada je Mojsije pisao Toru komad po komad, i kada je dosao na to mesto na koje je trebao da napise: «I Elohim rece: 'hajde da nacinimo ljude po nasoj slici nama sličnima , DA JE ONDA MOJSIJE:'», rekao Bogu: « Vladaoce svemira zašto dajes ovde sektasima (oni sto veruju u trojstvo) jedan pomoćni Argument?» I Bog je odgvorio Mojsiju: «Ti samo pisi. Ko se prevari neka se prevari» (Midrash Rabbah o 1. Mose 1,26 [New York NOP Press, N.D.]).

IZ OVOG TEKSTA JE VAžNO DA ZNAMO I IMAMO JOS JEDNU POTVRDU DA JE ELOHIM NA JEVREJKOM JEZIKU U PLURALU MNOZINI.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- - - - - - - - - -

Sada imamo tek problem. Gde su dokazi gde su?
Ali ko ce sada to sve da cita?
Lakse je reci: pih, nema ih...

Back