Arhangel Mihailo

A sada jos jednom argunentovano jer nisi ni citao tok diskusije gde je vec to dato.

Mihsilo znaci onaj koj8 je kao Bog.
Koji to andjeo moze da se nazove onaj koji je kao Bog?
Na to nam neces odgovoriti.
Pa tako Mihailo Arhandjeo prevedeno na srpski, zanaci: 
koji je kao Bog, zapovednik svih andjela.
Nikako ne znaci da je on andjeo...

Ili Koji je kao Bog, zapovednik svih andjela.

- - - - - - - - - -

Pa ne znaci.
Biti zapovednik ne odredjuje tvoju prirodu ili nacionalnu pripadnost.
Mihailo cak odredjuje to da je rec o Bozabakoj licnosti.

U jednom istinitom slucaju imamo zeca koji tera ovce kso pas.
On je zspovednik ovaca.
Da li je Zec ovca ili mozda pas?
Da li njegova funkcijs odredjuje njegovu prirodu?
Ne.

Postavi stih, gde Isus kaze da je kao Bog,?
Da se podsetis, kada Isus kaze da je Bog u njemu i on cini dela.
Zasto se Isus moli Bogu, da ga mimoidje casa zuci, ali da je Bozija volja?
Zasto pise da je Isus Covek, Posrednik izmedju Boga i ljudskoga roda?
Isus je Jagnje, Zenik, Bozije crkve i sedi sa desne strane Bogu.
I Isus se pojavljuje u oblacima,a ne Arhandjeo Mihajlo.

Kako prenosi “Alo!” penzionisani agent britanske obaveštajne službe MI6 Džordž Bezbi glavni je organizator nereda i pokušaja likvidacije premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici. Upravo je on preko svojih prijatelja u BiH organizovao napad na Vučića u Potočarima, a oslonac je imao u desničarskom – ekstremističkom krilu partije Bakira Izetbegovića.

O tome koliko se on visokokotira u bezbednosnim službama Velike Britanije svedoči i to što ga je kraljica Elizabeta II 2015. godine odlikovala ordenom Arhangela Mihaila.

Evo bicu slobodan pa cu ti pokusati odgovoriti ali moras mi obecati da ces ove stihove provjeriti u Bibliji u cjelom kontekstu i da ces biti otvorenog uma za istinu. Nemoj samo povrsinski izvrtati Bibliju jer neces dobiti odgovor ako tako budes radio.

Ako citas Stari Zavjet vidjeces da se na svim mjestima na kojima se spominje Gospodnji Andjeo misli na Hrista odnosno na zapovjednika andjela.
Mojsijeva 2 glava 23: 20-23
20 Evo, šaljem pred tobom anđela da te čuva na putu
i da te dovede na mesto koje sam pripremio. 21 Čuvaj
ga se i slušaj njegov glas. Ne buni se protiv njega, jer on
neće oprostiti vaše prestupe
. On nosi moje ime. 22 Ali
ako dobro slušaš njegov glas i činiš sve što kažem, ja ću
biti neprijatelj tvojim neprijateljima i tlačiću one koji tebe
tlače. 23 Jer će moj anđeo ići pred tobom i dovešće te
do Amoreja, Heteja, Ferezeja, Hananaca, Jeveja i Jevuseja,
i ja ću ih pobiti. 24

Da li andjeo moze da oprasta kao Bog? Koji to andjeo nosi ime Bozije i moze da oprasta kao Bog?

Knjiga Isusa Navina 5 glava 13-15 stih
13 Kad je Jošua bio kod Jerihona, podigao je oči i
pogledao, a pred njim je stajao čovek s mačem u ruci.
Jošua mu je prišao i upitao ga: „Jesi li na našoj strani ili
na strani naših neprijatelja?” 14 A on mu odgovori: „Ni
na jednoj
; ja sam došao kao knez Gospodnje vojske.”
Tada Jošua pade ničice na zemlju i duboko se pokloni pa
mu reče: „Šta moj gospodar zapoveda svom sluzi?” 15 A
knez Gospodnje vojske odgovori Jošui: „Izuj sandale sa
svojih nogu, jer je mesto na kome stojiš sveto
.” Jošua je
to odmah učinio.

Opet knez Gospodnje vojske. Misli se na Isusa Hrista. Zasto mu je On odgovorio da nije ni na jedno strani? Zato sto se On borio da spasi i ove narode sto su padali pred Izraelom. Kako su prelazili granicu odakle vise nije bilo povratka sa puta greha tako im je zapovednik andjela Hrist predavao te narode u ruke. Kako je Izrael kasnije cinio greh i zlo tako ih je Bog predavao u ruke naroda sa kojima su zivjeli i pored kojih su zivjeli. Znaci Izrael jeste bio Boziji narod i bili su deo Bozijeg plana spasenja ali vidi se iz konteksta da je Hrist adekvatno odgvorio Navinu.
Dalje, kada ste u Bibliji vidjeli da se neko klanja nekom andjelu. TO je uradio Danilo kada mu je dosao andjeo da mu objasni viziju ali ga je andjo odmah podigao i rekao da je i on samo sluga kao i Danilo. Jasno je i ovde da se radi knezu Gospodnje vojske Hristu. Zasto je sveto mjesto na kojem je Navin stajao? Nije zemlja sveta sama od sebe nego u prisustvu Bozijem sve je sveto. Tako je Bog i Mojsiju rekao da se izuje kada je Mojsije cuo Boziji glas iz grma koji je goreo a nije sagorevao.

Knjiga o sudijama glava 13 od 15-23 stiha
15 Manoje tada reče Gospodnjem anđelu: „Dopusti,
molim te, da te zadržimo i spremimo ti jare.” 16 Ali
Gospodnji anđeo reče Manoju: „Ako me i zadržiš, neću
jesti tvog jela. Ali ako želiš prineti žrtvu paljenicu Gospodu,
možeš je prineti
.” Manoje nije znao da je to bio
Gospodnji anđeo. 17 Tada Manoje reče Gospodnjem
anđelu: „Kako se zoveš? Hteli bismo da ti odamo čast kad
se ispuni tvoja reč.” 18 Ali Gospodnji anđeo mu reče:
Zašto me pitaš kako se zovem kad je moje ime nerazumljivo
za tebe
∗?”
19 Tada je Manoje uzeo jare i prinos od žita pa ih je
na jednoj steni prineo Gospodu, koji je učinio čudo pred
Manojem i njegovom ženom. 20 Kada se plamen sa oltara
podigao prema nebu, podigao se i Gospodnji anđeo u
tom plamenu sa oltara. Kada su to Manoje i njegova žena
videli, pali su ničice na zemlju. 21 Gospodnji anđeo nije
se više pojavio Manoju ni njegovoj ženi. Tada je Manoje
shvatio da je to bio Gospodnji anđeo. 22 Manoje reče
svojoj ženi: „Sigurno ćemo umreti, jer smo videli Boga.”
23 Ali njegova žena reče: „Da je Gospod hteo da nas
ubije, ne bi iz naših ruku prihvatio žrtvu paljenicu i prinos
od žita i ne bi nam pokazao sve ovo, niti bi nam dopustio
da tako nešto čujemo.”
24 Tako je žena rodila sina

Ja mislim da se ovde nema sta puno objasnjavati jasno je ko je ovde Gospodnji Andjeo. Manoje sam kaze videli smo Boga. Kada ga je pitao kako se zove vidimo sta mu je Hrist odogovorio. I zaista i da mu je rekao kako se zove ne bi mogao da shvati ko je on. Mnogi ni danas 3500 godina nakon toga ne shvataju ko je Hrist a kamoli Manoje tada.

Ima jos mnogo stihova u Bibliji, od Avrama pa sve do Danila, gdje se jasno vidi iz teksta da se radi o Gospodnjem Andjelu odnosno Hrsitu i uvjek se jasno napravi razlika kada je u pitanju obican andjeo (glasnik i sl) od Gospodnjeg Andjela. To tesko mogu razumjeti oni koji su pravoslavne ili katolicke veroispovesti, jer oni imaju pogresno razumevanje stanja mrtvih odnosno stanja duse. Pa zbog slavljena "svetaca" davanja slave njima i drugima mrtvima, zbog te doktrine o besmrtnosti duse u stanju su da i andjele slave i daju im slavu pa se cesto ime i znacaj Hrista izgubi jer imaju toliko drugih "posrednika" da se guse u sopstevnoj bezumnosti.

na ova ostala pitanja cu takodje pokusati da ti odgovorim

Isus se moli Bogu (Ocu) jer je dosao na svet u gresnoj prirodi coveka (smrtan) da bude odvojen od Boga i da ceo Univerzum vidi da i ako je odvojen od svog Oca Hrist je dobar i greh je pobedio i ako je bio iskusan u svemu ali nije sagresio. Isus je dokaz kako i na koji nacin treba da primamo silu Boziju sa nebesa i na takav nacin od vere zivimo. Mislite da je Hirst znao ko je i sta je kada se rodio.? "A dete rastase u Duhu i punjase se svake mudrosti". Nije znao ali je citao Pismo i prepoznao je sebe u pismu jer mu je Otac ostavio poruke tamo. Evo jedno dobro predavanje o tome
cjeli ovaj serijal pogledaj i bice ti jasnija slika o tome sta je Bog Otac, Bog Sin i Sveti Duh.

Moras da shvatis da je stari zavjet pisan verovatno na hebrejskom. Kao i u svakom jeziku imena imaju neko znacenje. I po kontekstu radnje i desavanja u Bibliji Bog je predstavljan razlicitim imenima. Ima nekoliko desetina naziva za Boga. Kada se izraelci bore sa svojim neprijateljima tada je Bog zapovednik Andjeoske vojske. Kada Bob izbavlja svoj narod onda je On Bog izbavitelj ili spasitelj. Svako od tih imena imaju jedinstveno znacenje na jeziku na kojem je pisana Biblija izvorno. Ali kada se prevede ljudi imaju nedoumice kada se prevedeno znacenje nadje u tekstu umjesto znacenja koje i te kako ima smisla kada citate Bibliju na hebrejskom npr.

Isus je imao oca i majku, telo od krvi i mesa. Izadji iz slikovnice i prihvati zakone materije.

Da bio je od krvi i mesa. Ko je rekao da nije.

5. Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,

6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi...

7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.

8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti na krstu.

Да ли је Исус био Бог у људском телу или Божји Син? Одлучите се већ једном пошто оба не може.
Zasto da se odlucimo?
Ko to sve porice???

Bio je sve to.
Samo sto ti ne poznajes tematiku a hteo bi nesto...

- - - - - - - - - -

Evo mozes malo da se informises ako te uopste i zanima.
Ali cim hoces da diskutujes, barem zbog toga bi trebao da naucis nesto o ovome.
Pa ti ovde dajem tu mogucnost jer sam pisao o tome pa nema potrebe da pisem:

http://biblija.serbianforum.info/t101-dan-kada-je-isus-na-nebu-postao-bozji-sin

Mada je ovo tematika za one koji imaju vec poima, pa se bojim da ce ovo biti tvrd materijal za tebe.

ArhangelHram.jpg

Pa lepo ti kaze, iako je bio Bog, uzeo je i ljudsko telo radi naseg spasenja. Ni Bibliji vise ne verujes?

Tek Bibliji ne treba verovati! Tu su takve priče koje su jednu normalnu veru u Boga(ili Bogove!)izmešale s ambicijama vračeva i močnika kojima zinulo
das i oni budu malo bogovi,ne bi li kako preživeli svoju smrt!
I Mihailo i satanilo i drugi su samo vidovi božanstva!
Šta je tu problem?
Znam...
Problem je što bi ljudi da dotaknu večnost posredstvom Hrista!
Ako je to njemu uspelo(a Muhamedu i Budi nije,a nisu nešto gluplji bili-tu su negde...:)),ne znači da će sad redom ljudi
da vaskrsavaju i da se šećkaju jer bi Zemlja bila najveći izvoznik večnih ljudi i ubrzo bi Univerzum bio prebukiran...:sad2:
Stvarno ne razumem tu nerazumnu želju za večnošću i to trtanje od nestanka! Pa već nas nije bilo-pa nije bilo problema
zbog toga.Tja,a ko će nerazumnim alavima objasniti...Baruh Spinoza pokušao i odali mu čast i priznali da je to nepobitno
tačno i sasvim racionalno-kad međutim-opet bi da budu večni...Madre mia...

Back