Arhangel Mihailo

Da tako je jasno je da je ISUS - Mihailo taj koji zbacuje Sotonu s neba, on ima ovlascenje za to od Oca...

Off 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.

Off 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Nema on ovlascenje za to od Oca.
Ni Otac nije imao pravo da zbaci sotonu.
Isus je svojom zaslugom stekao tu mogucnost koju je predao i Ocu..

Poslednja izmena:
Jeste :)
To mu je ime dok je bio na nebu

- - - - - - - - - -

evo ima ovde objasnjeno mozes pogledati :)

Да ли је Исус арханђео Михаило http://wol.jw.org/sr-cyrl/wol/d/r54/lp-sb/2010250?q=михаило&p=par

Ко је арханђео Михаило http://wol.jw.org/sr-cyrl/wol/d/r54/lp-sb/1102005160?q=михаило&p=par

pozdrav :)

Ti si, izgleda, Jehovin svedok. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

:D :D

da vernik moze biti izuzetno mastovit i da nece prezati od bilo cega ako to potvrdjuje njegove stavove

- - - - - - - - - -

bio tamo i pomogao

U ovom primeru kako se to vidi ili pokazuje.
Budi kpnkretnji?

Vernik treba da govori samo istinu.
Inace sta mu vredi svo verovanje.
Tako ne treba da se vodi po svojim stavovima vec po istini iajo bi istina bila protivna njegovim stavovima.

Poslednja izmena:
1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

KONTEKST

1Th 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1Th 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1Th 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
1Th 4:18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

Poslednja izmena:

I sta si razumeo iz recenog?

Nesto da pitas sta nije jasno, dolazi sjajno koje moze da ima 100 lica.
Da cujemp sta si razumeo iz recenog?

Da su,tuc,muc,Boža i Mika kratki za šefa protokola i tek kad je klinja prošao treninge diplomatije kod Lame,
našao kanale (diplomatske cors)da zaobiđe protokol i peto odelenje...
Da zna Toma...:mrgreen:
(Izvinjavam se-šefa protokola Vajt hausa zovu Sotonom...:rotf:)

Daj mi ta imena iz biblije pa cu ti reci...

A u medjuvremnu da te pitam.

Koji andjeo moze d abude kao bog?

Posto ti tvrdis da je Mihailo andjeo, onda da te cujem?

Mihailo nikako ne znaci da je neko andjeo.

To jedino znaci zapovednik svih andjela.

A na onsovu toga ne moze da se tvrdi da je neko andjeo.

Ako se ti zoves, Bogomir, ne znaci da si Bog.

A jedini koji ima pravo da zbaci sotonu sa neba, je onaj koji mu je oduzeo toi pravo na nebu a to je Isus.

O kakvom pravu je rec Sale?

Sta kaze sotona Isusu?

KO JE POSLE ADAMA PREUZEO VLAST NAD OVM ZEMLJOM I IMAO PRAVO NA NJU?

Pa sotona.

Lk 4:6 I reče Mu djavo: Tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;

Mt 4:8 Opet Ga uze djavo i odvede Ga na goru vrlo visoku, i pokaza Mu sva carstva ovog sveta i slavu njihovu;
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se.

Djavolu niko nije dao vlast na zemlji, on ju je preoteo od Adama, a stvaranjem mnostva sledbenika je stekao potpuno pravo na ovu zemlju.
Sotona nije imao pravo samo na zemlji, on je imao pravo i da nas mesto Adama zastupa i na nebu.
On si je uzeo to pravo a niko vidimo nije mogao da mu ga porekne
Niko ga nije pozivao tamo, ali on se pozivao na svoja prava na koja ima kao bice koje postoji a koje se svojom voljom odlucilo za drugaciji put a i steklo je sebi istomeisljenike na zemlji i Sledbenike.

Zato se sotona pojavljuje i na nebu i opada nas.

Hi 1:6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.
Hi 1:7 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

sotona sebe smatra nadgeldnikom ove zemlje.

A znamo da je Adam bio nadglednik ove zemlje.

1.Mo 2:15 I uzevši Gospod Bog čoveka namesti ga u vrtu edemskom, da ga radi i da ga čuva.

sotona je nudio Isusu vlast nad zemljom ako mu se pokloni.
Ali Isus nije hteo takvu vlast gde ce vldatati u grehu.
Vec vlast kao na pocetku, gde ce svi ziveti vecno u savrsenom skladu sa Bogom.

ISUS JE SVOJOM SMRCU I KRVOLJU OTKUPIO OVU ZEMLJU I TAKO ODUZEO SOTONI VLAST I NAD NEBOM I NAD ZEMLJOM.

ZATO JE REKAO SLEDECE RECI:

Mt 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Neki pogresno shvataju ovaj tekst i misle da je Isus nizi od Oca i da sada on dobija od njega neku vlast?

A rec je o tome da je Isus povratio vlast nad zemljom koju je sotona oteo koju ni Isus ni Otac nisu imali.
Povratio vlast za sebe, Oca i D svetoga i za nas.

Od tog trenutka nas Isus zastupa i on je vlasnik ove zemlje i nas zasputpnik pred Bogom ne vise sotona.

Sotoni je sve to pravo i vlasnistvo oduzeto Isusovom zrtvom na krstu, i vraceno nama.

Samo sto je Isus postao Adam ove zemlje i nas zastupnik.

Kada je Isus svojom zrtvom i krvlju, otkupio ovu zemlju i ljude, sotona nije vise imao pravo da nametnuto zastupa ovu zemlju ili da odlazi na nebo i direktno optuzuje ljude pred Bogom.

Isus je tim otkupom stekao pravo da sotonu zbaci sa neba i da MU SADA POREKNE TO PRAVO koje je sotona sebi dao, i da Isus uzme to pravo i mesto Adama:

Off 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.

Off 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Ko je od tada zastupnik ove zemlje pred Bogom?

Adama nema sotona vise nije?

SAM ISUS:

1.Joh 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,

1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

1.Kor 15:45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednji put izmenio Glasnik dana Čet 19 Feb - 10:54, izmenio ukupno 2 puta

Arhandjeo znaci zapovednik andjela, a to znaci da je on Najmocniji andjeo, koji je zmiju sredio., i to mu je Bog odredio.
Bog je Isusa na krstenju priznao za sina, a Sejtan je testirao u pustinji Coveka, a ne Boga, jer kako ce andjeo testirati Stvoritelja.
Bog je sve u bezboznost zatvorio, da bi nas sve pomilovao i preko Isusa, javio za Spasenje.
Jer Isus sam kaze, da je Otac u njemu i on cini dela.
Pa prema tome Isus je covek, Boziji sin ,a Mihajlo je andjeo koji je imao dozvolu Boga da odradi zmiju staru, tj Sejtana.

Arhandjeo znaci zapovednik andjela, a to znaci da je on Najmocniji andjeo, koji je zmiju sredio., i to mu je Bog odredio.
Bog je Isusa na krstenju priznao za sina, a Sejtan je testirao u pustinji Coveka, a ne Boga, jer kako ce andjeo testirati Stvoritelja.
Bog je sve u bezboznost zatvorio, da bi nas sve pomilovao i preko Isusa, javio za Spasenje.
Pa prema tome Isus je covek, Boziji sin ,a Mihajlo je andjeo koji je imao dozvolu Boga da odradi zmiju staru, tj Sejtana.

Isus nije covek Vec Bozji Sin duhovno bice arhandjeo Mihajlo

- - - - - - - - - -

Ti si, izgleda, Jehovin svedok. :mrgreen:

Jesam :)

Jeste bas tako :fdlan:

KONTEKST

1Th 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1Th 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1Th 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
1Th 4:18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

I Sol. 4, 16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Znaci sam Bog dolazi da zavrsi pricu.

Isus nije covek Vec Bozji Sin duhovno bice arhandjeo Mihajlo

- - - - - - - - - -

Jesam :)

Jeste bas tako :fdlan:

Isus je Covek, lepo pise u originalu:
I Timotiju 2, 5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,
I ne moze biti nikakvo duhovno bice, jer je rodjen kroz zenu, ziveo na zemlji, krstio se , primio Bozijeg duha, propovedao, kusan od Lucifera u pustinji kao Covek, i molio se Bogu kao Covek i razapet i umro kao Covek.

- - - - - - - - - -

Navedi mi tacan stih u bibliji , gde Isus kaze da je Mihajlo, konkretno, molim.

ti to bukvalno?
bio je kada je prenesen na Zemlju inace je duhovno bice po prirodi
na nebu je kod Oca bio od pocetka stvaranja
jer je preko njega stovreno sve

Kolosanima 1:14,15
Otkrivenje 3:14

dakle gleda se cela Biblija

Poslednja izmena:
ti to bukvalno?
bio je kada je prenesen na Zemlju inace je duhovno bice po prirodi
na nebu je kod Oca bio od pocetka stvaranja
jer je preko njega stovreno sve

Kolosanima 1:14,15
Otkrivenje 3:14

dakle gleda se cela Biblija

Ja bukvalno, dabome, jer nigde ne pise u Bozijoj reci da je Isus Mihajlo:
Kolosanima 1:
14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;

15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

Oblicje Boga.
Jevrejima poslanica1 3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,
Sta je Bog izjavio kada se Isus krstio, kao Covek:
Matej 1, 5 Dok on još govoraše, gle, oblak sjajan zakloni ih; i gle, glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji; Njega poslušajte.

Da li je Bog imao jos sinova svojih, kao sto je Isus?
Jov 2, 1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.

Ko su bili ovi Sinovi Boziji, i kada je to bilo?

Otkrivenje 3, 14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Sta nam upada ovde u oci===Početak stvorenja Božijeg:
Kako je to Isus Pocetak Stvorenja Bozijeg,a u Kolosanima pise da je rodjen pre bilo koje tvari?
Mona, hajde ti sada to pogledaj iz tvog ugla,a ne ugla svedoka.

ZNAS STA SI SADA REKAO?

Rekao si sledece: PLP Je zapovednik svih ovcarskih pasa na Sar planini.
A TO ZNACI DA JE PLP NAJMOCNIJI PAS OVCAR NA PLANINI?

Arhabdjeo Mihailo znaci zapovednik svih andjela.
Nikako ne znaci da je on andjeo.
Inace bi po tvojoj logici znacilo da si ti pas ovcar.
Ovo sto radis je savrseni primer kako iz neznanja nastaju razna ucenja.
Posle vaskrsenja Isus odlazi na nebo i njegova zrtva za ovaj svet biva primljena kao savrsena od Oca, i Isus je tom zrtvom stekao ponovo potpunu vlast nad zemljom i nebom.
Od koga je povratio to pravo?
Od sotone koji je na prevaru uzeo vlast od Adama i imao pravo i na nebu da odlazi i da nas optuzuje..
Isus pravno svojom krvlju vraca tu vlast ne otima ju od sotone.
Ali sotona pokusava na silu da dalje dolazi na nebo, ali Isus kao Mihailo sa svojim andjelima ga zbaca sa neba uzevsi mu tu vlast.
Niko to pravo drugi nije imao osim njega jer je platio skupo to pravo.

I zato on kaze sledece:

11140234_674538132692607_4819959125890577416_n.jpg

Poslednja izmena:
Isus je Covek, lepo pise u originalu:
I Timotiju 2, 5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,
I ne moze biti nikakvo duhovno bice, jer je rodjen kroz zenu, ziveo na zemlji, krstio se , primio Bozijeg duha, propovedao, kusan od Lucifera u pustinji kao Covek, i molio se Bogu kao Covek i razapet i umro kao Covek.

- - - - - - - - - -

Navedi mi tacan stih u bibliji , gde Isus kaze da je Mihajlo, konkretno, molim.
pa jeste covek po majci..a po tati..oces neces bog..:D

Back