Aramejsi ustvari srpski

Samo što su bili Semiti, koji su govorili semitskim jezikom i żiveli na bliskom istoku.

Da ali Semiti su isto Srbi, mislim očigledna je sličnost ta dva naziva, a i kinezi su srbi mada iskreno govoreći u nazivu nema baš neke sličnosti ali to je izuzetak koji potrvđuje pravilo , pa zato, misim ko zna tome je sve rečeno.
Kako su čudni putevi saznanja ovde..
Prvo je tišina, pa onda neko ošamari budalaštinu i tek tad se čuje par vrednih i interesantnih stvari. Nisam znao da su feničani pisali bez samoglasnika, ali kad se pogleda okruženje, hebrejsko i hetitsko jedina koje poznajem i ne bi trebalo da čudi. Postavlja se onda zanimljivo pitanje, nisu li stari grci prvi uveli slova za samoglasnike (alfa) ili možda persijanci (alef)?

Dobro jutro svima.

Fenicani su imali svoju zemlju Fenikiju po ovoj istoriji iz skole... , a to da aramejski pripada semitskim jezicima to je cista glupost on je nastao od vincanskog pisma ... A sam naziv semitski dolazi iz 18. veka tako da je ovo cista glupost sto ste rekli...I da zar nije malo glupo da Fenicani pricaju semitskim jezikom koji ustvari nepostoji vec postoji fenicanski ???? Ne razumem ...

Poslednja izmena:
I, kao što rekoh ranije, besmislena i glupa tema a ljudi koji znaju više od mene su dokazali nekih trideset postova unazad... Neću ništa da objašnjavam jer je očigledno da srpski uopšte nema nikakve veze sa navedenim jezikom... Da ne ispadne da sam samo ja "idiot" prema gospodinu (ili gospođi) vlastren...

a evo ti poredjenja vincanskog pisma ( prvog srpskog pisma ) i aramejskog
1kongres_14.jpg

Aramejski je jasno semitski jezik i pripada evroafrickoj grupi, a srpski slovenski indoevropska grupa.

Jedan dobar primer za srodstvo za semitskim jezicima.

Rec za bog

Eloah = jevrejski
Allah= arabski za gramatickim clanom
Elaha=armenski naziv.

Pored toga ima jos ljudi koji pricaju aramejski, a jos vise ljudi koji to koriste u liturgiji. Tako da nema osnove pricati o tome da je aramejski ustvari srpski.

Back