- Poruka
- 4.442
dosta je bilo vise,tema je otisla u nezeljenom pravcu
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eremita:Зашто... каква анатема... нека свако искористи сопствену СЛОБОДУ ИЗБОРА и верује у оно у шта он жели и хоће - ЈА ЋУ СЕ ПРОТИВИТИ САМО АКО НЕКО НАПАДА МЕНЕ ЗБОГ МОГ СЛОБОДНОГ ИЗБОРА ДА ВЕРУЈЕМ У ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТОСА... а то многи учесници, бар на овом подфоруму чине веома жестоко...
иначе поетски гледано... та химна Веда је заиста прелепа...
eremita:Зашто... каква анатема... нека свако искористи сопствену СЛОБОДУ ИЗБОРА и верује у оно у шта он жели и хоће - ЈА ЋУ СЕ ПРОТИВИТИ САМО АКО НЕКО НАПАДА МЕНЕ ЗБОГ МОГ СЛОБОДНОГ ИЗБОРА ДА ВЕРУЈЕМ У ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТОСА... а то многи учесници, бар на овом подфоруму чине веома жестоко...
иначе поетски гледано... та химна Веда је заиста прелепа...
TBPTKO:Наведени текст ме подсећа на оне књижице које су после 2.св.рата делили комунисти да би одвојили народ од вере, па су стављали мало демагогије а ла Васа Пелагић, мало «научних доказа», мало искривљене историје.Сад када њих нема на власти и они су убачени у вај галиматијас.Писац текста прво не зна да се Прва књига Мојсијева зове у српском језику Постање, а не Битисање.Једино ако није присталица др Стјепана Цимермана који у својој Опћој ноетици тумачи појам Бога називајући Га»неувјетованим бићем које нужно бивствује.Дакле, код неувјетованог бића искључено је небивствовање».
Да не би анализирали ову гомилу лажи да видимо само неке недоследности.Првим људима је дато да се вежбају у послушности, да раде и чувају врт.Да је Бог хтео робота или биће без слободе воље створио би тако нешто.Људима је дата могућност избора и они су послушали ђавола у облику змије(не змаја!).Да не би зло остало вечно и да човек не би из греха непослушности наставио да греши у рају истеран је из њега.Адам и Ева издају Бога и верују ђаволу, скривају се од свезнајућег и свудаприсутног Бога, лажу, Адам пребацује кривицу на Еву и на Бога који ју је створио...Човек није умро телесно(иако 930 година се не могу поредити са вечношћу и са периодом који су први људи били у рају), али је умро духовно и наставио да иде из греха у грех. Наведене речи(Пост.3,22) када се меша једнина и множина су потврда Св.писма да је Бог један, али у три лица- Отац, Син и Дух Свети.Исто је и у Пост. 1, 26 И рече Бог, да начинимо .
Навођење само мушких потомака је чест случај у набрајању.Тако и почиње Јеванђеље по Матеју, овај роди онога итд. као код Црногораца Ко је читајући књигу Постања дошао до 3. стиха 5. главе видео би да се ту говори да је Адам имао синове и кћери.
Код Јевреја су биле забрањене разне настраности (3.Мој.18, 22-23) и казна за преступ је била каменовање.
Христос је са свим који су тражили Његову помоћ комуницирао, да су му фарисеји замерили називајући Га другом цариника и блудница. Није био никакав женомрзац.Напротив, исцелио је кћер Хананејкину, сина Наинске удовице, разговарао са Самарјанком, Мартом и Маријом.Иначе, мноштво оних који су се посветили учитељској и пророчкој служби пре Њега нпр.св.Јован Крститељ, су били неожењени.итд. итд.
Без везе је ово пљување по Христу, а одобравње будизма и карме, ма шта она значила Сам Буда није дао одговор шта бива са онима који иду у нирвану.Такође је нелогично да се човек поново рађа, а да није свестан претходних живота, да би могао да испуни оно што не ваља.Ако се велики грешник роди као нпр. пас, како да заслужи да се поново роди као човек?Да буде добар пас..
Све ово враћање на паганство подсећа ме на Ничеа, а преко њега на Хитлера који су одбацивали хришћанство као слабо, а тражили јаке богове, Валхалу.....
serb_pagan:samo diskutujemo,intelektualno.naravno,svako ima svoje pravo izbora
palaversa:Veoma interesantno.....Mozes li mi reci molim te, posto izgleda da se radi o odlomku iz neke knjige, koja je to knjiga u pitanju? Dali je objavljena u Srbiji, odnosno , dali moze u potpunosti da se preuzme preko interneta? Hvala!
P.S. Napokon nesto interesantno posle svih ovih seratora.....
sta odma napadas coveka..ti mislish ako se on deklarise kao srbin..da je odmah i hrishcanin..to je ono so vi ne mozete nikako da svarite...mozda je on neke druge religije ali je se oseca srbinom i ima covek pravo da kritikuje hrishcanstvo..ako je zapazio neke kontraverze u istom..eremita:Мистер серб паган морам да ставим примедбе на Твоје "активности"... видиш Ти се представљаш као човек паганин - што ја веома уважавам... Твој проблем... Твоја приватна ствар... е, сада оно што није у реду ЗАШТО ЋЕ ТИ НАСЛОВ ЗА ОВУ ТЕМУ "АПСУРДИ ХРИШЋАНСТВА"... зашто???????? Зашто
ниси ставио наслов теме "ПАГАНСТВО - ИДЕАЛ БУДУЋНОСТИ ЧОВЕЧАНСТВА"... или нешто слично... тј. како Ти мислиш да код било кога ко има два грама мозга
прођеш ако Твоје идеје промовишеш доказујући ДА ЈЕ ХРИШЋАНСТВО АПСУРД...
ако ниси Хришћанин и ако си некрст шта се качиш на Хришћанство... зар Твој поступак није смешан и бесмислен... али он уједно доказује и нешто што
се мени уопште не допада а то је: да је у питању само још једна у низу акција у борби против Хришћанства
Дакле, дај да видимо неки Твој манифест, неку Твоју "свету књигу паганства" па да о томе дискутујемо" - можда се и учланимо и приђемо вашем друштву
И још нешто, ако Ти није тешко... ја се мало бавим хералдиком... па ме интересује овај Твој аватар - мислим примећујем да је у питању ОСМОКРАКА "СВАСТИКА" КОЈА СЕ ОКРЕЋЕ У СМЕРУ ОБРНУТОМ ОД СМЕРА КАЗАЉКЕ НА САТУ... то ми је мало чудно... као и краци свастике који су облику косе која је симбол смрти.???