APSTINENCIJA OD SEKSA OSTRI UM !

U danasnje vreme koje je prosto zaokupilo ceo svet,trazenjem zadovoljstva samo u seksu,brzim kolima,modnim ludorijama,potpuno je potislo vrednosti koji dolaze
koriscenjem uma.Racio je postao nesto,sto mnogi mogu slobodno da pitaju,a sta je to racio.Clanci u bulevarskim novinama,neprestano provlace floskulu,kako
ziveti bez seksa,toboze je jednako zeleti biti bolestan.A upravo nije tako.Nas cuveni Psihijatar Dr.Profesor Jerotic,u svojim predavanjima,dosta prostora je davao
bas tom pitanju.Da li je zivot bez seksa moguc,da li utice na mentalno i fizicko zdravlje coveka.? Vrlo decidno,pobijao je misljenja nekih nadobudnih lekara,koji tvrde
da apsinencija od seksa,moze da izazove psiho fizicke zdravstvene probleme.Kao potvrdu svoje tvrdnje,da seks ni na koji nacin ne koristi nasem zdravlju,navodio
je zivote monaha,koji su proveli citave zivote,do duboke starosti,kao izrazitio zdrave osobe.Monaha u svetu ima na hiljade.Pa da zivot bez seksualne aktivnosti,
utice na zdravlje ljudi,oni bi prvi imali zdravstvenih problema,jer se zamonasuju u ranim dvadsetim godinama zivota,a NIKADA SEKS nisu praktikovali.!

Racio je postao nesto,sto mnogi mogu slobodno da pitaju,a sta je to racio.
Ево, ја се питам шта је racio и нађох превод да интернету да значи разум или разлог. Како у србском језику разум и разлог имају различите примене онда се питам зашто користити двосмислену страну реч racio уместо једне од две домаће речи и каква је повезаност тога са сексом? Да ли је узроковано мањком или вишком?

uzdržavao sam se od onanije 3,5 godine i ništa ti se ne izoštri samo ti ćuna omekša, druže ne veruj u priče sa interneta
Ti si se uzdrzavao od onanije,ali to nije dovoljno.Ti nisi radio na sebi.Nisi citao dobre vredne knjige.Nisi isao na predavanja koja drze ljudi,lucidne
inteligencije.Niko nije rekao,uzdrzi se od seksa,pa ces biti mudriji i pametniji.Na svom obrazovanju treba mnogo raditi,mnogo uciti.Mislim da nisi
shvatio poruku moga posta.Mukotrpan rad je potreban,da bi covek prosirio svoje intelektualne vidike.Mnogo treba razmisljati,mnoge stvari videti,
puno putovati,sa puno pametnih ljudi treba razgovarati diskutovati...to sto nisi kako kazes,onanisao 3,5 godina,ne utice na razvoj inteligencije
decko moj...

Vrlo decidno,pobijao je misljenja nekih nadobudnih lekara,koji tvrde da apsinencija od seksa,moze da izazove psiho fizicke zdravstvene probleme.
Жива истина. Знам више људи који су преусиљено покушали да се одрекну разврата и сви су због тога завршили код психијатра.

navodio je zivote monaha,koji su proveli citave zivote,do duboke starosti,kao izrazitio zdrave osobe.Monaha u svetu ima na hiljade.Pa da zivot bez seksualne aktivnosti, utice na zdravlje ljudi,oni bi prvi imali zdravstvenih problema,jer se zamonasuju u ranim dvadsetim godinama zivota,a NIKADA SEKS nisu praktikovali.!
То су људи који најпре нису били развратни по себи, па се зато нису бавили и занимали сексом. Не може онај ко има јаку сексуалну жељу да изиграва оно што није.

Не наговарај овде људе на странпутицу!

То су људи који најпре нису били развратни по себи, па се зато нису бавили и занимали сексом. Не може онај ко има јаку сексуалну жељу да изиграва оно што није.

Не наговарај овде људе на странпутицу!

svako može bar nedelju da isuklira ili da kažemo posti, ili da stvarno posti
mislim čak da je problem ako ne možeš to

svako može bar nedelju da isuklira ili da kažemo posti, ili da stvarno posti
mislim čak da je problem ako ne možeš to
Овај је нагласио НИКАД СЕКС нису практиковали. Ја одатле претпостављам на шта мисли под апстиненцијом. Ко има секс редовно, тј. конкретно једном недељно, и није баш неки апстинент.

Poslednja izmena:
Seksualna apstinencija
Eventualna psihotična strana Tesline ličnosti mogla bi imati izvorište i u njegovom asketskom načinu života koji je, između ostalog, podrazumevao i strogu seksualnu apstinenciju. U nemogućnosti da svu nagonsku energiju pretoči u naučni rad, “deo ove energije nije mogao biti sublimisan, već je zbog odbrambenog mehanizma potiskivanja deformisan i pretvoren u simptome prinudne neuroze”, zaključuje dr Vladeta Jerotić ali ipak smatra da to nije imalo patoloških posledica.
“Nema nagoveštaja da se Tesla u toku svog života odavao bilo kojoj perverznoj ili inverzivnoj seksualnoj delatnosti. Spomenimo još jednom strasno kockanje u jednom periodu Teslinog života - Tesla piše da bi zbog kockanja odustao od svake ‘rajske radosti’ - sve dok nije ovu strast ‘iščupao iz srca, tako da nije ostalo ni tračka želje’. Psihoanalitičari pretpostavljaju da je kocka česta zamena za onaniju ili normalnu seksualnu aktivnost i navode primere iz psihoterapeutske prakse čudne ravnodušnosti nekih mlađih ili sredovečnih kockara prema seksualnom životu. Kada je savladao kockarsku strast, Tesla je počeo strasno da puši. Podsećamo da je pušačka strast Sigmunda Frojda nastupila naročito od vremena kada je početkom pete decenije života prekinuo polne odnose sa ženom da bi se posle šestoro rođene dece izbegla nova, neželjena trudnoća”, piše Vladeta Jerotić u njegovom psihološkom portretu Nikole Tesle.

Međutim, prema dr Nastoviću, Teslina seksualna apstinencija može se i treba tumačiti kao kompletno investiranje libida u istraživački rad.
“Otuda, u Teslinom slučaju možemo govoriti o korisnoj apstinenciji, koja je korisna ‘ako čovek zna šta da uradi sa energijom koju na takav način uštedi’ (Gurđijev), što je Tesla, poput Leonarda da Vinčija, očigledno vrlo dobro znao, a što rečito potvrđuju njihova dela”, piše dr Nastović u svojoj studiji o Tesli.
Zbog distance prema ženama, Tesla je za svoga vremena čak sumnjičen i da je homoseksualac, o čemu svedoči i Margaret Čejni u knjizi “Tesla: čovek izvan vremena”:
“Među Teslinim mrziteljima pronosio se glas da je Tesla homoseksualac. U drugo vreme, na drugom mestu, to ne bi imalo uticaja na njegovu karijeru, no u viktorijanskoj Americi, u trezvenom društvu inženjera, takve su glasine postale delotvorno oružje u rukama njegovih neprijatelja. Kako ga nikada nije interesovalo da opovrgava glasine bilo kakve vrste, jedino objašnjenje za svoj celibat koje je ikada pružio jeste krajnja posvećenost radu. Ovo, ipak, nije bilo prihvatljivo za društvo toga vremena i pritisci da se oženi nisu popuštali”.
A sam Tesla je jednom novinaru koji ga je pitao zašto se nije oženio odgovorio: “Naumio sam da sav svoj život posvetim radu, a sa tog razloga odrekao sam se ljubavi i društva dobre žene”.

Samoodricanje
U autobiografskim zapisima Tesla će ostaviti i belešku o samoodricanju koje je počeo da praktikuje još odmalena, ispitujući sopstvene granice: “Mogućnost snage volje i samosavlađivanja neobično su privlačile moju živu uobrazilju, pa sam i sam počeo da se vežbam u tome. Ako bih dobio slatkiš ili sočnu jabuku, što sam inače neobično voleo da jedem, ja bih ih davao drugom dečaku i trpeo Tantalove muke, osećajući na kraju zadovoljstvo. Ako bi me čekao težak, iscrpljujući zadatak, ja bih se bacio na njega uvek iznova, sve dok ga ne bih rešio. Tako sam vežbao danima, od jutra do mraka. U početku je to zahtevalo žestok mentalni napor da bih savladao sklonosti i želje, no kako su godine prolazile, taj sukob je slabio i najzad su volja i želja postali isto. Tako je i danas i u tome leži tajna svih uspeha koje sam postigao”.

Samoodricanje
U autobiografskim zapisima Tesla će ostaviti i belešku o samoodricanju koje je počeo da praktikuje još odmalena, ispitujući sopstvene granice: “Mogućnost snage volje i samosavlađivanja neobično su privlačile moju živu uobrazilju, pa sam i sam počeo da se vežbam u tome. Ako bih dobio slatkiš ili sočnu jabuku, što sam inače neobično voleo da jedem, ja bih ih davao drugom dečaku i trpeo Tantalove muke, osećajući na kraju zadovoljstvo. Ako bi me čekao težak, iscrpljujući zadatak, ja bih se bacio na njega uvek iznova, sve dok ga ne bih rešio. Tako sam vežbao danima, od jutra do mraka. U početku je to zahtevalo žestok mentalni napor da bih savladao sklonosti i želje, no kako su godine prolazile, taj sukob je slabio i najzad su volja i želja postali isto. Tako je i danas i u tome leži tajna svih uspeha koje sam postigao”.
Ostavite seks,masturbaciju,hranu i pice.Kada vas budu ispracali na groblju,hvalice vas,da ste bili pametni kao Nikola Tesla.....

Meni je sprdnja kad se neko hvali pamecu,evo sad na vestima sinisa mali sere kako nije knierer riv kako nije lazirao diplomu,koga zabole kad je lazov i lopina
Pa nemoj tako jako kritikovati sirotog Malog.Mozda stvarno nije on kriv,sto je diploma lazirana.Najverovatnije je kriv onaj koji mu je diplomski rad napisao.
Taj covek (ili zena) je kriv sto je prepisao.Nije Sinisa kriv,jer on nije nista prepisao,jer nije nista ni pisao.Taj jadni covek,ima toliko obaveza,da nije mogao
nista da napise.Ne znam zasto ne krive toga,koji je celu stvar i zamesio.

U danasnje vreme koje je prosto zaokupilo ceo svet,trazenjem zadovoljstva samo u seksu,brzim kolima,modnim ludorijama,potpuno je potislo vrednosti koji dolaze
koriscenjem uma.Racio je postao nesto,sto mnogi mogu slobodno da pitaju,a sta je to racio.Clanci u bulevarskim novinama,neprestano provlace floskulu,kako
ziveti bez seksa,toboze je jednako zeleti biti bolestan.A upravo nije tako.Nas cuveni Psihijatar Dr.Profesor Jerotic,u svojim predavanjima,dosta prostora je davao
bas tom pitanju.Da li je zivot bez seksa moguc,da li utice na mentalno i fizicko zdravlje coveka.? Vrlo decidno,pobijao je misljenja nekih nadobudnih lekara,koji tvrde
da apsinencija od seksa,moze da izazove psiho fizicke zdravstvene probleme.Kao potvrdu svoje tvrdnje,da seks ni na koji nacin ne koristi nasem zdravlju,navodio
je zivote monaha,koji su proveli citave zivote,do duboke starosti,kao izrazitio zdrave osobe.Monaha u svetu ima na hiljade.Pa da zivot bez seksualne aktivnosti,
utice na zdravlje ljudi,oni bi prvi imali zdravstvenih problema,jer se zamonasuju u ranim dvadsetim godinama zivota,a NIKADA SEKS nisu praktikovali.!

Da, a i kičma se suši.

Pa nemoj tako jako kritikovati sirotog Malog.Mozda stvarno nije on kriv,sto je diploma lazirana.Najverovatnije je kriv onaj koji mu je diplomski rad napisao.
Taj covek (ili zena) je kriv sto je prepisao.Nije Sinisa kriv,jer on nije nista prepisao,jer nije nista ni pisao.Taj jadni covek,ima toliko obaveza,da nije mogao
nista da napise.Ne znam zasto ne krive toga,koji je celu stvar i zamesio.

a imao je i mentora i komisiju

Back