Апел данске премијерке савезницима да дозволе Украјини да гађа Руску Федерацију

Naravno da ima. To je prioritet i pravo druge strane.
A Rusija nek im slobodno da svoje fregate pa neka krenu ako mogu na SAD.
Pišeš gluposti. Nema svako mogućnost da sa svoje teritorije ispaljuje rakete čime ne gubi pravo da uzvrati.

Ovo što si napisao je totalni debilizam.

Pišeš gluposti. Nema svako mogućnost da sa svoje teritorije ispaljuje rakete čime ne gubi pravo da uzvrati.

Ovo što si napisao je totalni debilizam.
A kao da sam ja pisao da svatko ima takvu mogućnost udara po drugoj državi...
I nisu debilizmi, nego činjenice, ti si otišao u tom smjeru debilizma - kad si se pozvao na primjer s Amerikom...

A kao da sam ja pisao da svatko ima takvu mogućnost udara po drugoj državi...
I nisu debilizmi, nego činjenice, ti si otišao u tom smjeru debilizma - kad si se pozvao na primjer s Amerikom...
Nisi pisao mogućnost nego pravo. Treba da ti ja ponavljam šta pišeš?
Ako Ukrajina ima "pravo" da udari po teritoriji Rusije jer Rusija gađa Ukrajinu, onda i Sirija ima pravo da udari po teritoriji SAD jer SAD gađaju sirijsku armiju u Siriji.

I šta tu nije jasno? Naravno, Sirija nema te mogućnosti ali ako od Rusije dobije rakete imaće.

Je li ti sada jasno?

Pogledajte prilog 1614681

Apel danske premijerke saveznicima da dozvole Ukrajini da gađa Rusiju

Prestanite da pričate o crvenim linijama: Apel danske premijerke saveznicima da dozvole Ukrajini da gađa Rusiju 1

danas 13:03

Danska premijerka Mete Frederiksen pozvala je danas ukrajinske saveznike da daju dozvolu za korišćenje doniranog oružja za udare duboko u teritoriju Rusije.

„Moj predlog je da završimo diskusiju o crvenim linijama“, rekla je Frederiksen u intervjuu za Blumberg, preneo je Politico.

Ukrajinski dobrotvori su napravili „grešku“ tako što su se upustili u ispiranje ruku u vezi sa Kijevom koji je pogodio mete unutar Rusije, dodala je ona, jer je to Moskvi dalo „previše dobru kartu u svojim rukama“.

Zemlje koje doniraju oružje, posebno SAD, postavile su ograničenja na upotrebu oružja Ukrajine u udarima dugog dometa, zbog straha od daljeg uvlačenja u sukob sa Rusijom.

Međutim, poslednjih meseci sve su jači pozivi da se ta ograničenja ukinu, uključujući i najvišeg diplomate EU i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je rekao da je to ključno za pobedu Kijeva.

Danska, Finska i Švedska su među zemljama koje su već rekle da Ukrajina može da radi šta želi.

„Najvažnija crvena linija je već pređena. I to je bilo kada su Rusi ušli u Ukrajinu“, rekao je Frederiksen.

„Tako da neću prihvatiti ovu premisu i nikada neću dozvoliti da bilo ko iz Rusije odlučuje šta je ispravno u NATO-u, u Evropi ili u Ukrajini“, kazala je.

Ukrajinske snage sve više napadaju mete unutar Rusije i zauzele su gotovo 1.000 kvadratnih kilometara ruske teritorije u regionu Kursk u prekograničnom upadu prošlog meseca.

„Jedino je pošteno uništiti ruske teroriste tamo gde se nalaze, odakle pokreću svoje udare“, rekao je Zelenski, tražeći od saveznika Ukrajine da dozvole njegovim snagama da napadaju vazdušne baze i skladišta oružja, između ostalih strateških ciljeva, dublje na ruskoj teritoriji.

Skoro 1.000 dana od ruske invazije na Ukrajinu u punom obimu, sukob se pretvorio u žestoki rat iscrpljivanja, sa malo uspeha na obe strane.

Zelenski je ove nedelje u poseti SAD kako bi okupio podršku Kijevu i predstavio svoj „plan pobede“.

link

Браво, тако треба! То је права Европљанка. Има наде за Европу!
Danska beše nikad nije ratovala? Za sve postoji prvi put.

Back