Koliko ti to svinja kolješ?! Obično se u manjim objektima koristi grafitni pištolj a električni omamljivač je prisutniji u velikim klaničnim pogonima.
Obično ne koljem nego kupim u mesnici erbo živim u stanu pa prasiće nemam. Al treba drugaru koji kolje između dve i tri godišnje, a sve druge metode tipa pištolj i sl. su iz raznih razloga u dalekom zaostatku za strujom. Ima kućna verzija al košta oko 200e. Ima i ručno pravljena, al ne verujem ja domaćoj radinosti, tim pre što je el. aparat u pitanju.
1. Pištoljem možeš sebi da razneseš ruku ko onaj jadnik pre par nedelja.
2. Mož da omašiš pa da naljutiš bravca od 250kg
3. Sa čekićem, sikirom i ostalo, vidi pod 2.
Struja je najelegantnije i najsigurnije rešenje. Parališe prase, blokira centar za bol i kraj rasprave.Nije džabe EU standard omamljivanje strujom i CO[SUB]2[/SUB]
Elem u pitanju je sledeće: dono komšija odnegde lepo napravljen aparat pa su za ovu godinu poklali što je bilo, ali mu se svidelo što ne mora 16 ljudi da se nateže sa krmetom. Dosta dva čoveka, al bukvalno. Pa me je zamolio da mu napravim jedan....
Ja umem to da odradim, nisam džabe škole učio, ali mi treba specifikacija. Koji napon, koja snaga. Ostalo je moja briga