Hajd nek bude zanimljivo svima, pa nek ostane i taj deo , da li postoji ili ne postoji.
Ali centar teme je da li je to politicko pitanje ili nije?
Jer citanje istinitosti bas i nije smisao ovih uredjaja.
Ali citanje misli jeste...
U mislima se moze svasta toga naci...
Ono sto je bitno je , ako se ne regulise, onda nastupa prodor bez kontrole, a tu onda imamo korist bez kontrole, a onda imamo totalno promenjenu sliku moci , ali bez kontrole..
Doduse, ko trenutno poseduje kontrolu, i nije neka steta...
ali se tako ne sme razmisljati , jer i od goreg ima gore..
Vidi, za sad oni koliko znam ne mogu da kopaju po tvojim uspomenama, mogu samo da detektuju STA TRENUTNO MISLIS, a i to je pod znakom pitanja sta tacno mogu da vide/ustanove. Ali da se napreduje - napreduje se.
Ja sam napisao ono sto znam, a to je da postoje kontroleri za igrice koji citaju komande iz misli, i da su naucnici uspeli da dobiju neke obrise slika iz snova osobe.
Ovo zapravo nije tako nemoguce kako se cini na prvi pogled - kada se jednom analiziraju elektronski signali koje mozak emituje, sledece je da se ustanovi preslikavanje na to sta odredjeni signali predstavljaju mozgu. Recimo testeru se trazi da misli na cvet a onda se snimaju signali iz mozga. Nakon analiziranih 1000 razlicitih ljudi, izvlaci se ono sto je zajednicko za vecinu i to se naziva u svetu signala (citaj negde u kompjuteru) CVET.
I tako dalje, i pravi se baza podataka.
Dalje vam je i samima jasno kako to ide. Znaci nije nikakva naucna fantastika jednom kada je pronadjen encefalograf, i kada su kompjuteri dovoljno napredovali - sve se svodi na testiranje i obradu signala, uz ucenje sta je sta. I onda se sklapaju kockice.
Ono sto je, za sada, kljucno je da osoba mora o tom necemu da misli da bi se to detektovalo. Ja ne znam da imaju metode da kopaju po secanjima bez upliva same osobe.
U skladu sa tim ne vidim da je TRENUTNO u pitanju politicko pitanje, jer osoba mora saradjivati da bi "citanje misli" radilo, tj. moze da se cita samo ono sto osoba misli, i to u poprilicno laboratorijskim uslovima (sa svom tom opremom na glavi i pored osobe). Tj. ovo je politicko pitanje koliko i (OMILJENI NAM! Ili bar nekima.

) poligraf.