Antropologija: Kastaneda

Tesla je poznavao terminologiju i filozofiju sanskrita i smatrao da je ona dobra osnova za opis fizičkih mehanizama univerzuma onako kako ih je on video. Svako ko bi želeo da razume znanja u osnovi Teslinih izuma morao bi da razume sanskrit i vedsku filozofiju.
Tesla, tom prilikom, najverovatnije nije uspeo da pokaže identičnost materije i energije. Da jeste, Vivekananda bi sigurno zabeležio Teslino tumačenje. Matematički dokaz je ipak pronađen desetak godina kasnije kada je Ajnštajn objavio svoju teoriju relativiteta. Ono što je na Istoku bilo poznato već 5.000 godina postalo je poznato i Zapadu.
Braman se definiše kao nezavisno postojanje bezličnog duha; Božanska suština, od koje sve stvari potiču, po kojoj postoje i u koju se svi vraćaju. Išvara je vrhovni gospodar; najviše moguće poimanje Apsoluta, koji je iznad svake misli. Mahat bukvalno znači Veliki, i takođe se tumači kao univerzalni um ili kosmička inteligencija. Prana znači energija (obično se prevodi kao životna sila), a Akaša je materija (ili često opisivana kao eter). Dobson je skretao pažnju da se Akaša i Prana često pogrešno tumače, ali da je Tesla odlično poznavao suštinu ovih pojmova.
Susret sa Vivekanndom je, bez sumnje, snažno podstakao Teslino dalje interesovanje za istočne nauke. Jednom prilikom, kasnije, u Indiji, i Svami je pomenuo ove susrete:
“Neki od najvrsnijih naučnih umova današnjice govorili su mi koliko su savršeno racionalni zaključci u Vedama. Poznajem lično jednog koji je jedva stizao da ruča ili da napusti svoju laboratoriju, ali koji je redovno dolazio i satima slušao moja predavanja o Vedama, jer su, kako je on govorio, toliko naučne i toliko skladne sa našim vremenom i sa zaključcima do kojih nauka tek danas dolazi.»
Posle posete Teslinoj laboratoriji, 1896. godine, u Njujorku, poslao je pismo svom indijskom kolegi Alasingu opisujući susret sa Teslom sa strahopoštovanjem i bezrezervnim divljenjem:
«Ovaj je čovek sasvim drugačiji od svih zapadnjaka (...) Pokazao mi je svoje
eksperimente sa elektricitetom, koji je za njega živo biće i sa kojim on razgovara i naređuje mu (...) Radi se o visoko spiritualnoj ličnosti. On besumnje poseduje duhovnost najvišega nivoa i u stanju je da prizove sve naše Bogove (...) U njegovim električnim vatrama raznih boja pojavili su se preda mnom gotovo svi naši Bogovi: Višnu, Šiva...a osetio sam prisustvo i samog Brame!? (Swami Vivekananda works, Epistles,
-pisma, Vivekananda Centrum, Washington, USA).
U Ramakrišninoj misiji u Kalkuti, Indija, i danas se nalazi i veliki Teslin portret i to među onima koji su duhovno doprineli ostvarivanju zadatka misije.
Tesla je nastavio sa proučavanjem hinduizma i vedske filozofije i tokom narednih godina o čemu svedoči jedno pismo Lorda Kelvina upućeno Tesli: 15, Eaton Place London, S.W. May 20, 1902 Dragi gospodine Tesla, Ne znam kako bih mogao da vam se zahvalim za vrlo ljubazno pismo od 10. maja, koje sam našao u svojoj kolibi u Lakaniji, zajedno sa divnim knjigama koje ste mi ljubazno poslali: - ”The Buried Temple” («Zakopani hram»), “The Gospel of Bhudda” («Budino jevanđelje»), «Les Grands Inities” («Veliki inicijati), sjajno izdanje Rozetijeve “House of Life” («Kuća života»), i poslednje, ali ne manje važno, izdanje Century Magazine za juni 1900, sa odličnim i čudesnim fotografijama na stranama 176, 187, 190, 191, 192, prepunim tumačenja o elektricitetu.

Vivekanada, većinom, puca bulke. :mrgreen: On nije nosioc autentičnih vedskih predanja, iako se na njih poziva i koristi ih....

Vivekanada, većinom, puca bulke. :mrgreen: On nije nosioc autentičnih vedskih predanja, iako se na njih poziva i koristi ih....

http://en.wikipedia.org/wiki/Swami_Vivekananda
http://www.ramakrishna.org/index.htm

Reci tako nesto za Vivekanandu isto je kao da si rekao kako Sveti Sava nije znao sta je Pravoslavlje. Procitaj njegovu knjigu Gjana Yoga(moze i vise puta da malko plaknes mozak)
pa onda pricaj o autenticnosti.Pored Gandija Tagore Ramakrisna i Vivekananda su najumniji judi Indije.

Poslednja izmena:
HAHAHA,

Čim čovek napiše nešto praktično, korisno i primenljivo, odmah ometači napišu dve forumske stranice budalaština.

Klasika. Sluge laži i iluzije, kada nemaju argumente protiv istine, automatski skreću temu na gluposti. Sve bih ja to motkom oterao na njive i da uzmu malo motike, da osete plugove i slično... Bar u nečem da budu korisni. :mrgreen:

Eh zamlate, učinite nešto praktično osim praznih pisanija koje nikom živom nisu od koristi.

HAHAHA,

Čim čovek napiše nešto praktično, korisno i primenljivo, odmah ometači napišu dve forumske stranice budalaština.

Klasika. Sluge laži i iluzije, kada nemaju argumente protiv istine, automatski skreću temu na gluposti. Sve bih ja to motkom oterao na njive i da uzmu malo motike, da osete plugove i slično... Bar u nečem da budu korisni. :mrgreen:

Eh zamlate, učinite nešto praktično osim praznih pisanija koje nikom živom nisu od koristi.

:mazi::pop::amen::pop3::pop2::mafijas::amen:

Odlično! Jedan od ometača i glavnih skretača rasprave sa važnih stvari na besmislice je reagovao iako se nisam njemu direktno obratio. Što kaže narod: "Ko je šupalj, taj zveči."

"Tajna istorija sveta" je napisana pod uticajem mračnih gospodara ljudske rase. Takođe i Dejvid Ajk radi za njih. Svi oni rade za one protiv kojih pišu. Oni imaju specijalni zadatak.

To je upotreba psihološkog trika koji se zove amortizacija. Ubedi protivnika da si na njegovoj strani, paradoksalna tehnika. Onaj ko te kolje glumi tvog spasioca. Ipak, priznajem da to rade vrlo vešto i lukavo.

Oni drže sav novac i oružije ovog sveta i može im se da organizuju svoje lažne protivnike i osećaju se toliko moćno da mogu čak i da otkriju puno podataka o svojim mračnim aktivnostima preko tih lažnih "boraca za slobodu".

Ono što ih otkriva je da Džonatan a slično i Laura i Dejvid Ajk i njima slični, jedino što uspevaju je da zaplaše ljude i stvore paranoju jer ne nude nikakv efikasan izlaz i spas. Njihovi načini izbavljenja od globalne vlasti reptila su smešni i neefikasni, čak - neprimenjivi. Bajke za malu decu. Koriste priče o vanzemaljcima... Prvo su decenijama preko filmova i knjiga ljudima stavarali verovanje i kult vanzemaljaca a sada ih nude kao spasitelje, pošto su stare iluzije izgubile moć.

To je cilj Laurinih i Dejvidovih gospodara, maksimalno zastrašiti ljude i stvoriti im osećaj bezizlaznosti. Ujedno, organizovanjem takvih boraca za slobodu u razne mreže, društva, reptili imaju mogućnost da naprave precizan spisak i prate sve one koji su počeli da se bude i koji su protiv njihovog mračnog poretka. Na taj način imaju kontrolu i nadzor nad nezadovoljnima i buntovnima. Genijalno.

Međutim, nisu oni toliko moćni koliko se predstavljaju. Uobrazili su da su svemoćni i to će im se razbiti o glavu. Uskoro će im se sve srušiti kao kula od karata, baš kao Vavilonska kula. Ovo je zadnji pokušaj izgradnje Vavilonske kule. Posle pada koji ubrzano stiže, nikad više ljudi neće pomoću demona zidati bilo šta. Jer, demona neće ni biti kao ni njihovih ljudskih obožavatelja.

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/Swami_Vivekananda
http://www.ramakrishna.org/index.htm

Reci tako nesto za Vivekanandu isto je kao da si rekao kako Sveti Sava nije znao sta je Pravoslavlje. Procitaj njegovu knjigu Gjana Yoga(moze i vise puta da malko plaknes mozak)
pa onda pricaj o autenticnosti.Pored Gandija Tagore Ramakrisna i Vivekananda su najumniji judi Indije.

Sveti Sava je deo lanca Hrišćanskog monoteističkog predanja a Vivekanada i Ramakrisna su poučavali nekakvu papazjaniju od svega po malo (čak i Hrišćanstvo IIslam) , a nisu bili autentični deo ni jednog od tih lanaca.

Učeni ljudi, sa izvesnim postignućima ali ne i autentični, verodostojni. Mogu da priznam injihovu učenosti i njihova postignuća, ali nikako da sledim takve koji nisu deo autentičnog predanja. Misim ono, obožavaoci boginje Kali....najgrozomornijeg oblika, boginja zadužena za one u tamo-guni.

Ih najumniji,... u Indiji imaš čistače ulica koji su u filosofiji i učenosti jači od najcenjenijih profesora filosofije na zapadu. Dobar deo tih što su poznatina zpadu su mala deca za one u aitentičnim učeničkim nasleđima.

Osim toga većina od tih koji su došlina zapad, čaki kad su iz jedne od 6 autentičnih škola vedskog učenja, su u najboljem slučaju - imperosnalisti, sledbenici Šanakre.

Sudiš o nečem apstraktnom o čemu nemaš vlastito iskustvo ...??:roll::think:

Nemam iskustva o tome da "ja" nisam "ti" i da "ti" nisi "ja", kao ni da "ja" nisam - "on" :eek:... :per:

Da, jemaš prvo - nemam takvog iskustva - i ne bih takvo iskustvo poželeo ni da imam, niti bi ga poželeo, ne daj Bože, nekom svom ili bližnjem... ;)

Ne moram ja da snesem jaje da bi znao šta je mućak. :mrgreen:

HAHAHA,

Nije to usmereno protiv toga što si ti napisao, makar ja nemam ništa protiv toga. Ne vidim da radi, al nemam ništa protiv toga, možda kod nekog i radi...Ima masa knjiga i po internetu gomila raznoraznih upustava sličnih tim...pa? Jel to pomoglo svetu?

Kod koliko ljudi to što si opisao, od onog broja koji su probali, to zaista - radi?

A što se tiče argumenata dobio si ih puna kola, samo nit si ih čime pobijaonit si iznosio drugačije argumente.

Ti misliš da ako neko ne sledi tu tvoju praksu da ne seledi nikakvu praksu!? :eek: Koje to učenje,osim tebe, autentično opisuje takvu praksu koju ti preporučuješ, s kojim ciljem, i gde Ko još od autentičnih ljudi iz autentičnih nasleđa preporučuje tu praksu?

Odlično! Jedan od ometača i glavnih skretača rasprave sa važnih stvari na besmislice je reagovao iako se nisam njemu direktno obratio. Što kaže narod: "Ko je šupalj, taj zveči."

"Tajna istorija sveta" je napisana pod uticajem mračnih gospodara ljudske rase. Takođe i Dejvid Ajk radi za njih. Svi oni rade za one protiv kojih pišu. Oni imaju specijalni zadatak.

To je upotreba psihološkog trika koji se zove amortizacija. Ubedi protivnika da si na njegovoj strani, paradoksalna tehnika. Onaj ko te kolje glumi tvog spasioca. Ipak, priznajem da to rade vrlo vešto i lukavo.

Oni drže sav novac i oružije ovog sveta i može im se da organizuju svoje lažne protivnike i osećaju se toliko moćno da mogu čak i da otkriju puno podataka o svojim mračnim aktivnostima preko tih lažnih "boraca za slobodu".

Ono što ih otkriva je da Džonatan a slično i Laura i Dejvid Ajk i njima slični, jedino što uspevaju je da zaplaše ljude i stvore paranoju jer ne nude nikakv efikasan izlaz i spas. Njihovi načini izbavljenja od globalne vlasti reptila su smešni i neefikasni, čak - neprimenjivi. Bajke za malu decu. Koriste priče o vanzemaljcima... Prvo su decenijama preko filmova i knjiga ljudima stavarali verovanje i kult vanzemaljaca a sada ih nude kao spasitelje, pošto su stare iluzije izgubile moć.

To je cilj Laurinih i Dejvidovih gospodara, maksimalno zastrašiti ljude i stvoriti im osećaj bezizlaznosti. Ujedno, organizovanjem takvih boraca za slobodu u razne mreže, društva, reptili imaju mogućnost da naprave precizan spisak i prate sve one koji su počeli da se bude i koji su protiv njihovog mračnog poretka. Na taj način imaju kontrolu i nadzor nad nezadovoljnima i buntovnima. Genijalno.

Međutim, nisu oni toliko moćni koliko se predstavljaju. Uobrazili su da su svemoćni i to će im se razbiti o glavu. Uskoro će im se sve srušiti kao kula od karata, baš kao Vavilonska kula. Ovo je zadnji pokušaj izgradnje Vavilonske kule. Posle pada koji ubrzano stiže, nikad više ljudi neće pomoću demona zidati bilo šta. Jer, demona neće ni biti kao ni njihovih ljudskih obožavatelja.

Ne može se preći okean držeći se za rep psa. Pas ume da pliva, ali samo po plićaku, on čak nije ni svestan beskrajnih okeanskih dubina i širina.... Šta je to što ti nudiš kao spasenje?

Ta pometnja i smutnja koja se sve više i brže uvećava je - opšta!, svak za sebe tu smatra da radi za stranu svetla a protiv tame: al ko je zaista bio na strani svetla a ko na strani tame, znaće se kad Vrhovni Sudija presudi, ali ne pre toga! ;)

Stoga ne žuri sa suđenjem, mada - rasuđuj. Nisi ti tu sudija pa da ćeš ti suditi ko je prav a ko je kriv, ima ko će suditi, al to nisi ti, niti je to iko od ljudi. Mi smo ti koji biramo, a nama se potom sudi, u skladu sa tim kud nam je srce (a ne razum) težilo, jer na kraju krajeva uvek se bira srcem, bez obzira na razloge razuma, razum tu samo služi da se odabir srca racionalizuje, opravda...!

"Јер где је ваше благо, онде ће бити и срце ваше"

Ono što ovde pišem je deo drevne tradicije hrišćanskih monaha pustinjaka. Nijma su otkrivene sve tajne spasenja. Mnogo godina je sve to bila tajna prenošena kaluđerima.

Isus je rekao da će se u zadnja vremena sve tajne objaviti svima.

SADA su ta zadnja vremena i objavljuje se ono što nije bilo do sad napisano u javnim knjigama i predanjima a bilo je napisano u internim knjižicama manastirskih podvižnika.

Pa ko hoće nek isproba - ako može. Ne radi se tu o filozofiji već o direktvom pristupu Duhu.

Pređite već jednom s reči na dela. Dela nisu samo mudrovanja jezika, mada su i ona potrebna. Dela su i ovakve meditacije koje su stvarni napor da se iskusi Duh Božiji. To monasi nazivaju podvig. Prava reč.

Bez toga podviga, pričaš tuđe priče, pričaš o konju koga nisi jahao. Možda zato što se plašiš da uzjašeš...

Povratak Bogu je za hrabre, one koji imaju "petlju". Pa i biblija kaže: "Nisi ni vruć, a ni si ni hladan. Bar da si vruć ili da si bar hladan. Ali ti si mlak. Ako si mlak, ispljunuću te."

Ono što ovde pišem je deo drevne tradicije hrišćanskih monaha pustinjaka. Nijma su otkrivene sve tajne spasenja. Mnogo godina je sve to bila tajna prenošena kaluđerima.

Isus je rekao da će se u zadnja vremena sve tajne objaviti svima.

SADA su ta zadnja vremena i objavljuje se ono što nije bilo do sad napisano u javnim knjigama i predanjima a bilo je napisano u internim knjižicama manastirskih podvižnika.

Pa ko hoće nek isproba - ako može. Ne radi se tu o filozofiji već o direktvom pristupu Duhu.

Pređite već jednom s reči na dela. Dela nisu samo mudrovanja jezika, mada su i ona potrebna. Dela su i ovakve meditacije koje su stvarni napor da se iskusi Duh Božiji. To monasi nazivaju podvig. Prava reč.

Bez toga podviga, pričaš tuđe priče, pričaš o konju koga nisi jahao. Možda zato što se plašiš da uzjašeš...

Povratak Bogu je za hrabre, one koji imaju "petlju". Pa i biblija kaže: "Nisi ni vruć, a ni si ni hladan. Bar da si vruć ili da si bar hladan. Ali ti si mlak. Ako si mlak, ispljunuću te."

To su samo uopštene proste tvrdnje (ima li šta konkretnije, misim, svako može prosto da kaže takve tvrdnje) i saveti proizašli iz predrasuda (tipa: "Pređite već jednom s reči na dela" "Bez toga podviga, pričaš tuđe priče, pričaš o konju koga nisi jahao"...)

Tako da to nema prolaznu ocenu. Sedi. ;)

A znam da bi se s tobom moglo i druačije diskutovati, al eto, okrenulo je na ovu stranu...

Žao mi je o, veliki učitelju, nećeš dobiti ništa konkretnije. Moji učitelji, starci monasi su veoma skromni i ne žele u javnost.

Naš Bog je vrlo skroman. :)

Ali to ne smeta ljudima da isprobaju neke monaške prakse. Ima ih po neka u knjigama koje su objavili hrišćanski monasi.

Ovo što sam ja objavio je prilagođeno savremeno dobu i terminologiji koju koriste pripadnici new-age pokreta i raznih drugih satanskih pokreta "buđenja". Zato koristim reči kao što su "energija", "svesnost", "vibracije" i tako dalje i tome slično.

Upotrebićemo njihovo oružje, termine iz nauke, da ih raskrinkamo. A ti termini su bliski savremenom čoveku jer su naučni pa mogu biti od pomoći da se ljudi sete i shvate drevne istine. Prvi je to započeo otac Tadej i izazvao veliko interesovanje javnosti, čak je profesor Vladeta Jerotić bio fasciniran savremenim načinom na koji je Tadej objašnjavao hrišćanske istine pa je napisao i knjigu povodom toga.

Ali sve to ne vredi objašnjavati vama, jer vi već sve znate.

Rekle vam Vede, drevni demonski spisi. :mrgreen:

Ne istinski egocentrik, već centrik istinskog jastva. I ne lažne egocentrike već centrike lažnog ja. ;) :mrgreen:

Po
kojoj to vedskoj ili drugoj duhovnoj nauci “istinski ja” oseća GAĐENJE prema prema bilo čemu, a pogotvo prema SVEMU “neistinitom”, pa tako i prema “lažnom ja”, kako ga ti-tuliraš ...??

I
koliki li je taj rezervoar gađenja u tom tvom “istinitom ja” ako samo u današnjem svetu, i samo na ovoj planeti i samo u ljudskom liku i obliku obitava cirka oko šest milijardica onih što ih tako gordo i s predrasudama nazivaš “lažni ja” ...??

I
zar osećaj gađenja prema bilo kome ili bilo čemu ne ukazuje da nešto ozbiljno nije u redu u tom “istinitom ja” koje gaji takva “uzvišena” osećanja i tako suvereno sudi koje ja-je mućak, tj. lažno ...??

I
nije li osećaj gađenja prema bilo kome ili bilo čemu odlika i osobina upravo tog “lažnog ja”, i dokaz njegove zaprljanosti iluzijom dvojstva i/ili mnoštva i drugim iluzornim ego-ubeđenjima, sudovima i predrasudama ...??

:roll:
Nemam iskustva o tome da "ja" nisam "ti" i da "ti" nisi "ja", kao ni da "ja" nisam - "on" :eek:... :per:

Da, jemaš prvo - nemam takvog iskustva - i ne bih takvo iskustvo poželeo ni da imam, niti bi ga poželeo, ne daj Bože, nekom svom ili bližnjem... ;)

Ne moram ja da snesem jaje da bi znao šta je mućak. :mrgreen:

O
tome Ans i priča ... iako nemaš SOPSTVENOG iskustva, svo vreme ne samo da diskutuješ o iskustvu apstraktnog impersonalizma i drugim apstraktnim “sitnicama” kao što su “istiniti ja” i “lažni ja” (kako ih već ti-tuliraš) :roll:, nego čak o tome izričeš i “suverene” i “neprikosnovene” ZAKLJUČKE i SUDOVE ...:eek:

A Stalkiju (po drugi put) kažeš:

Stoga ne žuri sa suđenjem, mada - rasuđuj. Nisi ti tu sudija pa da ćeš ti suditi ko je prav a ko je kriv, ima ko će suditi, al to nisi ti, niti je to iko od ljudi.” ...

Jednom “veliki” (:rtfm:), jednom infinitezi-mali (:mrgreen:)... :think::rumenko::worth:

Otkud
sad Plavi jedan od ometača i glavnih skretača rasprave sa važnih stvari na besmislice ...??:eek:

Zar
ne vidiš da on posta s u-štapa pa na mene i još se pri tom žalopeva kako Ans uzurpira barem 80% ove teme ...?? ;)

Sveti Sava je deo lanca Hrišćanskog monoteističkog predanja a Vivekanada i Ramakrisna su poučavali nekakvu papazjaniju od svega po malo (čak i Hrišćanstvo IIslam) , a nisu bili autentični deo ni jednog od tih lanaca.

Učeni ljudi, sa izvesnim postignućima ali ne i autentični, verodostojni. Mogu da priznam injihovu učenosti i njihova postignuća, ali nikako da sledim takve koji nisu deo autentičnog predanja. Misim ono, obožavaoci boginje Kali....najgrozomornijeg oblika, boginja zadužena za one u tamo-guni.

Ih najumniji,... u Indiji imaš čistače ulica koji su u filosofiji i učenosti jači od najcenjenijih profesora filosofije na zapadu. Dobar deo tih što su poznatina zpadu su mala deca za one u aitentičnim učeničkim nasleđima.

Osim toga većina od tih koji su došlina zapad, čaki kad su iz jedne od 6 autentičnih škola vedskog učenja, su u najboljem slučaju - imperosnalisti, sledbenici Šanakre.

Ко смо? Одакле долазимо? Куда идемо?
Ова три питања, рођена са првим свјесним човјеком, ни нама, данашњим
људима, не дају мира. На свако од ова три питања, има онолико одговора колико и
појединаца који су та питања постављали себи и другима. Међутим, негдје у самом
срцу тајне и суштаства, налази се кључ за отварање свих тајни. Ми до тог кључа
морамо доћи.
Можда још данас нећемо, али доћи ћемо сутра, прекосутра. Ако не кроз себе, а
оно кроз друге, кроз оне који ће послије нас доћи. Не живимо ми само у овом лику;
прошли смо кроз многа врата рођења и смрти.
У помоћ призивамо науку, умјетност и мистику. Не једно по једно, него све
одједном, све заједно. Када научник одбаци догму, пружиће руку пјеснику и
мистику; када мистик изађе из својих догматских оквира, видјеће да су пјесник и
научник његова браћа по трагању.
Ништа нам није ни ближе ни даље, у исти мах, неголи истине о нама самима.

Да највећа мистика и врхунска наука имају доста тога заједничког у самој
суштини, казује и овај податак из живота двојице великих духова. Наравно, оно што
ћу овдје изнијети, шокираће многе оне који не увиђају да су наука и мистика два
сродна пута ка истом циљу.
О'Нил и Р. Ролан у својим успоменама, говоре о дружењу између свамија
Вивекананде и Николе Тесле. Обојица претпостављају да је Вивекананда иницирао
Теслу. Колико је тај податак истинит - остаје нам да нагађамо; али, ишчитавајући
доцније Вивекананду, почео сам боље да разумијевам и самога Теслу. Поред идеје о
бежичном преношењу електричне енергије, Теслу је посљедњих година зокупљала
идеја о разрјешењу тајне људске бесмртности.
У Америци постоји секта теслинаца. Припадници ове секте сматрају, боље рећи
вјерују, да је Н. Тесла једна од инкарнација Божанског Бића. И сам Вивекананда је,
на многим предавањима у САД, говорио о Тесли као утјеловљењу Космичке
Креативне Енергије. Амерички теслинци чувају неколико фотографија на којима се
види аура око Теслине главе.
Како каже О'Нил, Тесла је нерадо причао о својим парапсихолошким
искуствима, само стога што их није сматрао чудима. За све парапсихолошке
феномене, имао је чисто научно објашњење. На искуствима и моћима овог научног
генија, могао би позавидјети и највећи мистик. Али Тесла је баш зато био велик
научник, што науку није одвајао од мистике и поезије. Довољно је и оволико, за све
оне научнике догмате, који су слободу мишљења и духа у себи запечатили са седам
печата мистерија

Neka ti majka Kali pokaze ko su bili Ramakrisna i Vivekananda, ja nemam zelje ni snage spustati se na taj nivo i tebi sta pojasniti.
Svakako izvini na uznemiravanju.

Poslednja izmena:
:roll:

O
tome Ans i priča ... iako nemaš SOPSTVENOG iskustva, svo vreme ne samo da diskutuješ o iskustvu apstraktnog impersonalizma i drugim apstraktnim “sitnicama” kao što su “istiniti ja” i “lažni ja” (kako ih već ti-tuliraš) :roll:, nego čak o tome izričeš i “suverene” i “neprikosnovene” ZAKLJUČKE i SUDOVE ...:eek:

A Stalkiju (po drugi put) kažeš:

Stoga ne žuri sa suđenjem, mada - rasuđuj. Nisi ti tu sudija pa da ćeš ti suditi ko je prav a ko je kriv, ima ko će suditi, al to nisi ti, niti je to iko od ljudi.” ...

Jednom “veliki” (:rtfm:), jednom infinitezi-mali (:mrgreen:)... :think::rumenko::worth:

Ma šališ se, :mrgreen: Ispovedam samo postavke određenog duhovnog nauka, a on je takav kakv je - i nikakav drugačiji. :per:

Žao mi je o, veliki učitelju, nećeš dobiti ništa konkretnije. Moji učitelji, starci monasi su veoma skromni i ne žele u javnost.

Naš Bog je vrlo skroman. :)

Ali to ne smeta ljudima da isprobaju neke monaške prakse. Ima ih po neka u knjigama koje su objavili hrišćanski monasi.

Ovo što sam ja objavio je prilagođeno savremeno dobu i terminologiji koju koriste pripadnici new-age pokreta i raznih drugih satanskih pokreta "buđenja". Zato koristim reči kao što su "energija", "svesnost", "vibracije" i tako dalje i tome slično.

Upotrebićemo njihovo oružje, termine iz nauke, da ih raskrinkamo. A ti termini su bliski savremenom čoveku jer su naučni pa mogu biti od pomoći da se ljudi sete i shvate drevne istine. Prvi je to započeo otac Tadej i izazvao veliko interesovanje javnosti, čak je profesor Vladeta Jerotić bio fasciniran savremenim načinom na koji je Tadej objašnjavao hrišćanske istine pa je napisao i knjigu povodom toga.

Ali sve to ne vredi objašnjavati vama, jer vi već sve znate.

Rekle vam Vede, drevni demonski spisi. :mrgreen:

E, da li su monaške? :think:

Uvijeno, zavijeno pa ninašta... osim spominjanja Tadeja ništa konkretno, s u m nj i v o :think:

A ne da se koristiš hrišćanstvom kao mamcem da bi hrišćane navukao na new age? :)))) Da upotrebiš njihovo oružje protiv njih :mrgreen:

Mislim, tako kako ti to obrćeš (na nivou žongliranja rečima), to može da se obrće i na razne druge načine a da ima i tek kakvu logičku formu...

Poslednja izmena:

Back