Taisa:
Nažalost mnoge sekte koriste Hrišćanstvo da bi se zaklonile, a sve te gluposti o
kojima pišete nemaju ama baš nikakve veze sa Hrišćanstvom! Pišite o svojim ljubljenim sektama,
zovite ih svojim imenima i ne tumačite pogrešno Sveto pismo (Jevanđelje)!
Uostalom tako i nastaju razne sekte tumačeći Jevanđelje kako njima odgovara u cilju raznih
izvitoperenih "uživanja", za koja nalaze opravdanje u svom tumačenju Jevanđelja.
Zašto poistovećujete popove i Hrišćanstvo. Pop ima funkciju koju obavlja po Božjem promislu,
kako će to obaviti odgovaraće svom Tvorcu.
Nagualizam nije nikakva sekta, to je drevno indijansko učenje o čoveku i svemiru koje je bar 5000 godina starije od hrišćanstva. Ali, draga Taisa, pa zar ti ne znas da je prva i najgora sekta na svetu baš hrišćanstvo??? Hrišćani su tamo neki inovatori i iskrivljivači koji su se odvojili od Judaizma, izvorne jevrejske religije. Zato su ih jevreji proganjali kao sektaše. A najsmešnije je da i sami hrišćani i dan danas proganjaju one koji drugačije misle... A to rade i muslimani, i skoro sve ostale religije... svi veruju da su jedini u pravu i redovno se ubijaju između sebe u ime Boga koji je ljubav, i dobar...užas.
A popovi su nosioci učenja crkve i oni su uglavnom sramota i ruglo te crkve sa svojim perverzijama i pohlepom i itekako imaju uticaja na vernike, jer oni im daju primer "ispravnog" hrišćanskog života. Još niko nije saznao za nekog popa koji se 100% ponaša kao hrišćanin.Kakvi popovi, takvi i vernici. Jedno pričaju, a sasvim suprotno rade. Hajde reci mi zašto ni jedan "hrišćanin" ne izvršava sve božje zapovesti? Pa zar isus nije rekao
"moji učenici će činiti i veća čuda od onih koja sam ja činio" !? Da li ti dižeš mrtve? Vraćaš slepima vid? Ako to radiš, onda oprosti, ipak postoji jedan pravi hrišćanin. Ostali neznaju ni šta pričaju ni šta rade.
Taj hrišćanski Bog je nedosledan i ne poštuje sam sebe i svoja pravila. Njegove sluge i podanici su mu najveći neprijatelji. Svašta. Ali, on će im suditi, čim se vrati sa godišnjeg odmora, hehehe...
On za sebe kaže da je dobri i milostivi otac, a ipak dopušta Adamu da padne u greh i smrt umesto
da ga kao svaki dobar otac spreči da nastrada. Kada vidite da vaše dete izleće na ulicu da ga
pregazi auto, da li ćete ga sprečiti ili ćete "poštovati njegovu slobodnu volju" i pustiti ga da
pogine? On je milostiv i voli sve ljude, a ipak u potopu uništava sve ljude osim Noja. U starom
zavetu Bog preko Mojsija naređuje da se pobiju i žene i starci i čak deca u kolevkama kada
Izraelci osvoje neprijateljske gradove. Čist genocid. A, oni Izraelci koji su se sažalili te nisu
poslušali Božju naredbu o genocidu, bili su okrutno kažnjeni od istog tog "dobrog", "milostivog",
"čovekoljubivog", Boga.
A zar nisi primetila da danas u svetu ima više "jedinih pravih" Bogova? Najglavniji među njima su
sledeći likovi:
Bog br. 1
Sve vidi, sve čuje i sve zna. Prilično je star ali je još uvek veoma aktivan, mahom uz pomoć svojih
obožavalaca. Poznat je i pod šifrom - YHVH. Prikazao se Mojsiju na Sinajskoj Gori uz svetlosne
efekte, puno dima i vatre. Šou-program, što bi se reklo. Tom prilikom mu je svečano uručio Pismo
u kome je napisana samo istina i ništa drugo do istina. Tu je On, ujedno, poručio svima onima koji
ga ne budu voljeli - da će gadno da prođu. Ima mnogo sledbenika koji su danas podijeljeni u dve
glavne grupe, - “one koji mu ga puše” i “one koji ga ljube u dupe”.
Bog br. 2
Sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je pod šifrom Bog Džalešanum. Uz pomoć svog
anđela-izaslanika Gabrijela, stupio je u kontakt sa Muhamedom 612. godine, kad je ovaj krenuo
da se prošeta a onda, uz pomoć anđeoske intervencije, pao u nesvest. Tom prilikom,
onesveštenom Muhamedu je došapnuta hrpa suštinskih informacija u kojima je rečena samo
istina i ništa drugo do istina. Srećom, on se svih tih informacija setio kad je došao sebi, ali pošto je
bio nepismen, tek posle njegove smrti su te stvari stavljene na papir. Tako, Bog dž.š. danas ima
mnogo sledbenika u svetu koji su poznati kao - “oni koji su mu se naguzili”.
Bog br. 3
Sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je pod šifrom Turbo-Bog. On je uz pomoć Čarlija Taze Rasela
osnovao poveliku grupu sledbenika pod imenom Jeh Svedoci. Oni su zakleti obožavaoci istine i
samo istine, i ničega drugog do istine.
Bog br. 4
Kaže da nas sve prožima, pa verovatno tako i sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je kao Bog
Novog Doba a neki ga nazivaju i Bogom Novog Svetskog Poretka. Preporučuje svojim
sledbenicima da nose ružičaste naočare i da obraćaju pažnju na sve, osim na - objektivnu
realnost.
Tokom cele naše istorije, psihopate koje su strateški postavljene na ključnim mestima u politici,
vojsci
crkvi i drugim segmentima ljudskog društva, koštale su nas milijarde izgubljenih
života; a o patnji, stradanjima i razaranjima da ne govorimo.
Njihovo orgijanje uskoro bi trebalo da doživi svoju kulminaciju.
Ovaj mentalni poremećaj karakteriše se potpunim nedostatkom duše, odnosno, savesti i jednom
opsesijom za nametanjem svojih ideja, stavova i iluzija drugima, kako bi ih kontrolisali.
Bez obzira na to što danas postoje prilično pouzdane dijagnostičke metode ovog poremećaja,
sve ovo se ne smatra nikakvim problemom jer se to ne pominje u kontrolisanim medijima.
U svakom humanom i naprednom ljudskom društvu, psihopatama bi trebalo zabraniti da
zauzimaju pozicije sa kojih su u stanju da ugrožavaju druga ljudska bića.
Ako već oni ne mogu doći do pameti, možemo li bar mi?!!
Da li trebamo dozvoliti tim retardima da nas potpuno porobe u ime njihovih
"svevišnjih
gospodara"?!?
Ali zašto si ti, Taisa, uopšte došla ovamo, na temu o Kastanedi? Da braniš jadno hrišćanstvo ili...
Ja mislim da je u pitanju sledeće:
"Ti si došao ovamo jer ti znaš nešto. To što ti znaš, ti ne možeš da objasniš, ali ti to osećaš. Ti si osećao celi svoj život da nešto nije u redu sa ovim svetom. Ti ne znaš šta je to, ali taj osećaj je
stalno tu kao trn u tvojoj glavi, koji te ponekad izluđuje. Taj te je osećaj i doveo do mene. Da li
znaš o čemu pričam?
- O matriksu?
- Da li ti znaš šta je to? Matriks je svuda, svuda oko nas. Čak i sada, u ovoj sobi. Možeš da ga
vidiš i kad gledaš kroz prozor ili kad upališ televizor. Možeš da ga osetiš kad ideš na posao, u
crkvu, ili kad plaćaš porez. To je svet koji je prevučen ispred tvojih očiju da bi te učinio slepim,
nesposobnim da vidiš istinu.
- Koju istinu?
- Da si ti samo jedan rob. Kao i svi ostali, ti si se rodio u zatvoru, u zatvoru bez mirisa i ukusa, kojeg ne možeš da opipaš, to je zatvor namenjen za tvoju svest. Nažalost, nikome se ne može da
objasni šta je to matriks, ti to moraš sam da vidiš.
- Ja sada pokušavam da oslobodim tvoj um, međutim, ja mogu samo da ti pokažem vrata. Ti si taj
koji će morati da prođe kroz njih."
(Iz filma The Matrix)
Pozdrav!