Antivirus

Najbolji "besplatni" AV ti je definitivno Microsoft Defender. Eventualno recimo u kombinaciji sa Malwarebytes free verzijom i dobar si.

Osim ako se previse ne izlazes rizicnim sajtovima i skidas svasta, u tom slucaju samo neka paid opcija, Bitdefender/Webroot/ Kaspersky, sve je to skoro isto nema tu bolji / gori.

Secam se AVG-a, on je bio solidan pre pojave Defender-a, sad stvarno nema potrebe jer je Defender veoma dobro besplatno resenje, nadogradjivan je godinama da sad odlicno radi posao.

Poenta sa besplatnim antivirusima em sto nisam siguran koliko su dobri em sto oni sigurno nisu 100% besplatni oni moraju da zarade novac nekako, bas je AVG (Ujedno i Avast) imao skandal zbog spijuniranja korisnika bilo je to pre par godina bas "hit" i prodavali su neke privatne / licne podatke drugim agencijama bez saglasnosti korisnika, ne secam se tacno sta je bilo ali znam da nije bas bilo naivno, sad su "kao" promenili model poslovanja kako bi povratili poverenje :lol: .

Sa druge strane znam da ni Microsoft nije naivan ali obrni okreni ti ionako koristis njihov OS, ako nista drugo bar neces da sejes svoje podatke na sve strane, i sa Defenderom i bez njega isti djavo :lol:

Free antiviruse treba izbegavati. Počeli su da dolaze sa kojekakvim glupostima koje ti stalno iskaču. Da bi imali neki profit oni skupljaju razne sponzore koji im posle dodaju kojekakve komponente ili ti "kradu" podatke radi marketinga i slično. Da ne pričam što opterećuju kompljuter. Nema džabe ni kod babe. Tako da treba koristiti plaćene antiviruse ili najbolje, samo Windows Defender. Tajna dobre odbrane od virusa nije u softveru već u znanju.

AVAST...i neki LIC fajlovi sa torrenta da boostujes edition... :per:

Assassins Creed Pirates GIF by Ubisoft Canada

Niti jedan. Usporavaju rad računala, smetaju i ako ideš tamo gdje ne treba, da ih imaš sve neće ti pomoći. Preventiva je sve!
U svakom slučaju, ako baš hoćeš nešto isprobati probaj s Malwarebytesom.

Pozdrav
Jel moze neko da mi preporuci neki antivirus ali da je free?
Avira + Malwarebytes anti malware + Spybot search and destroy.

Препоручујем ти да пређеш на Линукс.

Niti jedan. Usporavaju rad računala, smetaju i ako ideš tamo gdje ne treba, da ih imaš sve neće ti pomoći. Preventiva je sve!
U svakom slučaju, ako baš hoćeš nešto isprobati probaj s Malwarebytesom.
Није тачно,
То је у време Windowsa XP било говора о успоравању система, сад просечна машина има 8 GB RAM меморије, нема ту никаквог успоравања.

Free antiviruse treba izbegavati. Počeli su da dolaze sa kojekakvim glupostima koje ti stalno iskaču. С
Слажем се.
Али има квалитетних бесплатних антивируса.
Ја мислим да је мала цена да ти систем ради то што искачу рекламе.
Коме смета нек плати.
Уосталом ја сам на Линуксу па држим антивирусе чисто реда ради.

Sranjce.
Ima besplatni deo, ali upgrade se plaća, no to nije neka cena.
Iskustva? koristim besplatni, ali mi stalno iskace ponuda za upgrade pa ne znam da li to treba raditi :D
Ako ćeš biti mirnija svako toliko skini, uradi skeniranje računala i obriši - jer besplatna verzija ionako ne nudi zaštitu u realnom vremenu...
A da te nešto usporava, spamuje, nema smisla...
Od besplatnih varijanti, možda jedino Malwarebytes - nisu toliko napadni i ne usporavaju toliko rad računala...

I da dodam, ne trebaš raditi upgrade - jer ono što ti on kaže da će uraditi, ili ne uradi ili bolje da ne uradi...

Sranjce.

Ako ćeš biti mirnija svako toliko skini, uradi skeniranje računala i obriši - jer besplatna verzija ionako ne nudi zaštitu u realnom vremenu...
A da te nešto usporava, spamuje, nema smisla...
Od besplatnih varijanti, možda jedino Malwarebytes - nisu toliko napadni i ne usporavaju toliko rad računala...

I da dodam, ne trebaš raditi upgrade - jer ono što ti on kaže da će uraditi, ili ne uradi ili bolje da ne uradi...
a ovaj McAfee otkud mi on, ne secam se ni da sam ga instalirala, a imam ga

a ovaj McAfee otkud mi on, ne secam se ni da sam ga instalirala, a imam ga
Slobodno ga izbriši. Nije preporuka da se ima više od j ednog antivirusa...
Vjerojatno si ga, ne znajući, preuzela i instalirala. To se događa kada ljudi skidaju neki drugi program koji je u partnerstvu s takvim pružateljima usluga, pa prilikom instalacije samo klikću "next, next" ne obraćajući pažnju na to što ih program sve pita, te usput instaliraju i taj dodatni partnerski program.

Back