Antitetanus zaštita

• Začetnik teme Začetnik teme Jave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jave

Početnik
Poruka
2
Pozdrav svima! Kao prvo želimda se izvinem ako temu ponavljam,nova sam ovde a zaista mi je hitno.Evo u čemu je problem:
Ubola sam stopalo na zarđali ekser i u Domu zdravlja mi je doktorka rekla da treba da primim vakcinu.Ali ,avaj,U intervencijama kao ni u hitnoj pomoći kod nas je nema.Rečeno mi je da nabavim pa da dođem da primim.Ja sam nabavila ampule tetavaksala i tetagam i odnela u ambulantu,ali onda su mi rekli da nemam sve ( ne znam tačno da li onu koja se prima u ruku ili u debelo meso).Ima li neko od medicinskog osoblja da je ovde na forumu da mi kaže da li je to tačno ili su me samo otaljali? :dash:

Otaljali su te na ruzan nacin.
Kako su mogli da ti kazu da nemas sve kad imas oba? Jedan od tih ide u ruku a drugi dole. Pogledaj u uputstvo toga sto si kupila, jedno mora da je vakcina a drugo imunoglobulin.
U hitnoj pomoci normalno da nema nista od toga jer mi to ne dajemo ali na opstoj praksi mora da ima, bez toga ne sme da se bude.
Imas rok od 72 sata od povrede da primis oba. Ako jos nisi primi obavezno.

Otaljali su te na ruzan nacin.
Kako su mogli da ti kazu da nemas sve kad imas oba? Jedan od tih ide u ruku a drugi dole. Pogledaj u uputstvo toga sto si kupila, jedno mora da je vakcina a drugo imunoglobulin.
U hitnoj pomoci normalno da nema nista od toga jer mi to ne dajemo ali na opstoj praksi mora da ima, bez toga ne sme da se bude.
Imas rok od 72 sata od povrede da primis oba. Ako jos nisi primi obavezno.
Puno hvala na odgovoru i pomoći! Pretpostavljala sam da se radi o tome,ali pošto nisam bila 100% sigurna,nisam smela da se upuštam u raspravu. A ako ćemo iskreno,s druge strane nisam verovala da neko ima toliko smelosti da se time poigrava! I šta je sa onim jadnicima koji ne nabave a istekne rok od ta 72 sata?! Strašno čime se ljudi poigravaju! Još jednom hvala i pozdrav!

Back