Антисрпска Политика пропагира минарете у Србији

Možeš li da shvatiš da je Srbija sekularna država? Nema zvanične religije niti je pravoslavlje u povlašćenom položaju u odnosu na ostale religije. Gradiće se ono što narod želi i za šta postoji interesovanje (a kad kažem narod mislim i na muslimane podjednako koliko i na hrišćane) ... a kada budem imala ćerku moći će da se uda za koga god želi pa i za nekoga ko se zove Ibrahim ;) :D

pa to i ja kazem, gradice se ono sto narod zeli..

a sta narod zeli?
vidim ovi ne znaju, znas li ti?

hoce li beogradjani urlanje hodza u svom gradu nekoliko puta dnevno?

cisto sumnjam.
sta ti mislis?

znam sad sta vlast misli, al sta ti mislis?

Isto bi se moglo reći i za naše. Crkve niču kao pečurke, a već sam ovde spominjao koliko je skuplje napraviti crkvu nego džamiju sličnih dimenzija.

Inače, nije čudo što ti Politika nije objavila tekst. Pun je homofobije, proizvoljnih zaključaka i činjenica da Srbiju porediš sa Saudijskom Arabijom je u najmanju ruku šokantna. Dakle, u Saudijskoj Arabiji nije dozvoljena gradnja crkava, pa ne treba ni u Srbiji biti gradnja džamija i islamskih kulturnih centara? Pa od kad je to Srbija religiozna teokratija?
Zašto nisi pomeno neke svetlije primere? Liban, Siriju, Jordan? U Iranu postoje crkve stare vekovima.

Ne shvataš ti da ono što Jakšić piše nije promocija muslimana, već poziv na saživot. 17 miliona u Evropi! To je manje-više populacija čitavog prostora bivše Jugoslavije. I šta bi ti? Da im zabraniš da uživaju u svojoj kulturi i religiji? Pa upravo to vodi problemima, samo što takvi kao ti to ne mogu da shvate. To vodi konfliktu.
Kako bi se Srbi ponašali da nemaju svoje crkve po Evropi? Koliko ja znam ni pravoslavlje nema ono što vi volite da nazivate tradicijom postojanja u zapadnoj Evropi. Šta bi onda rekao? Zla Evropa ugnjetava prava Srba?

I da, sad je Politika antisrpski list? Zašto? Zato što daje prostor jednom Bošku Jakšiću?
Pa daje ga i Đorđu Vukadinoviću koji taj prostor koristi da opravda vandalski čin zviždanja francuskoj himni. I šta ja da zaključim? Da je Politika list ekstremnih desničara provincijalaca?
Polako,polako,..............
zasto se ne poziva na suzivot u islamskim drzavama,gde zive hriscani
tako sto bi se gradile crkve,.........sta je sa Turskom...........
hoce u Evropu,kamo crkve
i druga recenica,..............jesi hteo reci ,da je bolje graditi dzamije nego crkve,
zato sto je gradnja jeftinija

Možeš li da shvatiš da je Srbija sekularna država? Nema zvanične religije niti je pravoslavlje u povlašćenom položaju u odnosu na ostale religije. Gradiće se ono što narod želi i za šta postoji interesovanje (a kad kažem narod mislim i na muslimane podjednako koliko i na hrišćane) ... a kada budem imala ćerku moći će da se uda za koga god želi pa i za nekoga ko se zove Ibrahim ;) :D

Ja samo kazem, ako Bog da i ona a i ti ;)

Kad procitam ovakav post od jednog Srbina sa Pala , verujem da ima buducnosti za narode sa ovih prostora ... Posto iskreno i u meni vlada predrasuda da su svi sa Pala tesko nacionalisti ... Verovatno nije tako ali kazem kako jeste ...

Eto,sve si rekao............da vam izgradimo i po dzamiju po osobi,
za vas bi Srbi bili nacionalisti

Ja sam protiv, protiv i protiv. Ne zato što mrzim Muslimane, ne zato što bih im zabranila da imaju svoje verske objekte, već zato što je jednostavno prerano za takve akcije. Isuviše su sveža sećanja na sve ratne užase, uostalom, pogledajte kako danas žive Srbi u Sarajevu, na Kosovu...Valjda bi prvo trebalo o tome razmišljati, a ne po svaku cenu izigravati pacifiste i mirotvorce. 'Ajde sad da obrišemo gumicom sve ono što je bilo, ko je preživeo, preživeo, ko nije nema veze, idemo dalje...zidamo džamije po Beogradu. Sorry, to ne ide tako. Lako je porediti velikodušnost evropskih centara sa Beogradom, Barcelona ili Rim nisu s njima bili u ratu pre deset godina.

Baš bih volela da čujem kako se u centru Sarajeva ili Prištine gradi pravoslavna crkva. Sutra malo.

Grade se tamo gde ima vernika. Npr u Saudijskoj Arabiji ili Afganistanu nema puno hrišćana pa nema ni puno crkava ali u Siriji ih ima jako puno i u Egiptu takođe.

У целој Србији има око 3% муслимана - и зашто мислиш да би у Београду тј.одмах поред Бгд.а требало да се гради КУЛТУРНО ВЕРСКИ МУСЛИМАНСКИ ЦЕНТАР ???
ЗА КОГА ??? Да није можда то позив Турцима да се доселе овде јер се и сам Министар иностраних послова Турске вајкао КАКО ЕТО У ТУРСКОЈ ЈОШ УВЕК ИМА ОКО 9,000 000 ТУРАКА КОЈИ ЗНАЈУ СРПСКИ.....ејјјјјјјјјјј................

Имају у Новом Пазару свој муслимански Универзитет КОЈИ ФИНАНСИРА ДРЖАВА СРБИЈА - јер тамо има доста муслимана - у Београду их нема И ОВДЕ НЕ ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ БИЛО КАКАВ МУСЛИМАНСКИ ЦЕНТАР.:evil::evil::evil:

Ja sam protiv, protiv i protiv. Ne zato što mrzim Muslimane, ne zato što bih im zabranila da imaju svoje verske objekte, već zato što je jednostavno prerano za takve akcije. Isuviše su sveža sećanja na sve ratne užase, uostalom, pogledajte kako danas žive Srbi u Sarajevu, na Kosovu...Valjda bi prvo trebalo o tome razmišljati, a ne po svaku cenu izigravati pacifiste i mirotvorce. 'Ajde sad da obrišemo gumicom sve ono što je bilo, ko je preživeo, preživeo, ko nije nema veze, idemo dalje...zidamo džamije po Beogradu. Sorry, to ne ide tako. Lako je porediti velikodušnost evropskih centara sa Beogradom, Barcelona ili Rim nisu s njima bili u ratu pre deset godina.

Baš bih volela da čujem kako se u centru Sarajeva ili Prištine gradi pravoslavna crkva. Sutra malo.

Sa takvom politikom i nacinom razmisljanja se ne ide u EU, ne ne :twisted:

• Podržavam
Reactions: Reg
pa to i ja kazem, gradice se ono sto narod zeli..

a sta narod zeli?
vidim ovi ne znaju, znas li ti?

hoce li beogradjani urlanje hodza u svom gradu nekoliko puta dnevno?
cisto sumnjam.
sta ti mislis?

znam sad sta vlast misli, al sta ti mislis?

Kad se okrenem na bilo koju stranu hocu da mi je najvisa i najlepsa tacka zvonik neke od pravoslavnih crkava.:)

Nista drugo..

Mozes ti da budes sta hoces, ali Enchanted i njeni se pitaju :mrgreen: , pa ti vidi sta ces i kako ces izmedju parada i minaretskog urlanja; a predsednik ako vam tako nastavi ima da nadzivi Srbiju. ;)

Što se mi pitamo? Mislim da je u ovom slučaju bitno da se pitaju muslimani jer se to za njih gradi a mi da gledamo svoja posla kao što i oni gledaju kad se grade crkve. Normalno da će većina uvek biti protiv kada je više hrišćana ali nije tu bitno ni moje ni tvoje mišljenje već da li se to isplati i da li će neko u to da ide ... a ne mora uopšte da bude u sred Beograda, periferije koliko voliš :mrgreen:

Back