Niko nih nije proterao iz seik Munisa, vec su gospoda zapalila pre agresije 1948. godine... bili obavesteni i napustili... sto se setalista tice, stare gradjevine su se rusile i u drugim delovima koje nisu naseljavali arapi, da bi se izgradili putevi, moderne zgrade... ja ne znam ni jednu zemlju gde grupa pojedinaca moze da zaustavi gradnju nekog projekta, makar to bilo i setaliste... i kao sto rekoh izdanku foruma srpskih nacionalista... ne znam zasto uopste komentarises temu kad nisi upoznat sa stavranjem moderne drzave Izrael, niti pregovorima koji su tome prethodili...
a jelda?
bili "obavesteni" pa napustili.
a kako su bili obavesteni i sta su ih obavestili?
jel to ona pricica koja se prica po izraelu i cionistickim americkim centrima da su arapske radio stanice emitovale poruku arapima da napustaju kuce?
vidis, ta prica je razbijena u paramparcad, ne vazi se sem mozda u nabedjenim glavama.
ne postoji dokaz za tako nesto, nigde nije nadjena ni snimljena takva poruka niti pak pisana poruka a ni svedoci.
pricu razbucao norman finkelstajn, jevrej, sin holokaust prezivelih roditelja.
i sta ih je onda oteralo iz svojih kuca?
kisa?
ne bate, proterani su, a kao sto vidis, zemlju su im konfiskovali i na njoj izgradili sta vec.
sto ce reci, ljudi su proterani.
rodio si se tamo kao sto tvrdis a nemas blage veze gde zivis.
poznato je da u skolama deci peru mozak, jer kako objasniti deci koju ucis moralu da je drzava izrael nemoralna nego da lazes i peres mozak sopstvenoj deci.
jos jedan zlocin koji ce se razbiti o glavu bas tom izraelskom mladom narastaju.