antikristov rat protiv svetaca .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
u apokalipsi pise da ce antikrist povesti rat protiv svetaca i da ce mu biti dano da pobjedi . po meni to se ne odnosi na ljude svece vec na : san francisco , san antonio , san diego i saint lous u americi te sankt petersburg u rusiji . njih ce razvaliti !

Mоже и једно и друго да значи, јер Лукави ће владати 42 недеље на Земљи, па ће после доћи Главни!
Живи ће завидети мртвима, јер ће трпети невиђену тортуру, како би се поклонили Звери!
Тако барем пише.

pa ako nista drugo treba izgraditi jeruzalemski hram a prema najnovijim otkricima on nije na mjestu danasnje al akse dakle ne treba nista rusiti !

помиње се храм цара Соломона, у коме ће се зацарити Нечастиви.
јел си чуо за ону теорију, да су "владари из сенке", копали испод Ал Аксе и да су ту нашли књиге које им је оставио Зли, како да владају светом?
гледао сам на Хистори каналу.

u apokalipsi pise da ce antikrist povesti rat protiv svetaca i da ce mu biti dano da pobjedi . po meni to se ne odnosi na ljude svece vec na : san francisco , san antonio , san diego i saint lous u americi te sankt petersburg u rusiji . njih ce razvaliti !
Ravana, da li se ti bavis mracnjastvom ili se segacis kao pajac koji iskace iz kutije?
Sad te ima - sad te nema.
Tema je ovakva - tema je onakva...

Izraz "anti-hrist" je pogresan prevod. U stvari je znacenje "umesto-hrista".
odnosno "zamena", tj. najispravnije bi bilo: "surogat" !!!

u apokalipsi pise da ce antikrist povesti rat protiv svetaca i da ce mu biti dano da pobjedi.
Tacno pise - i vec se zbilo.

Samo sto ti nisu ispravno preveli smisao za svetac.
To znaci ispravni posvecenik u znanje svetskoga kalibra.

Iznenadio bi se :huh: da znas ko je pobedio a ko izgubio - i zasto je to bilo tako jednostavno za ocekivati :hahaha:.

Ravana, da li se ti bavis mracnjastvom ili se segacis kao pajac koji iskace iz kutije?
Sad te ima - sad te nema.
Tema je ovakva - tema je onakva...

Izraz "anti-hrist" je pogresan prevod. U stvari je znacenje "umesto-hrista".
odnosno "zamena", tj. najispravnije bi bilo: "surogat" !!!

Tacno pise - i vec se zbilo.

Samo sto ti nisu ispravno preveli smisao za svetac.
To znaci ispravni posvecenik u znanje svetskoga kalibra.

Iznenadio bi se :huh: da znas ko je pobedio a ko izgubio - i zasto je to bilo tako jednostavno za ocekivati :hahaha:.

чулно разумевање проистиче из чула.
духовност се не чита нег се ванчулише.
академик нема ванчулно чуло.

чулно разумевање проистиче из чула.
духовност се не чита нег се ванчулише.
академик нема ванчулно чуло.
Gorane,
"akademici" su iz svakakvih svetova,
ti si mozda iz vanculnog, gde god on da je, ili pak iz culnog kako ti se hoce, zavisno na kojoj daljini si obilazio oko skole,
a ravana2 i ja smo iz culnog.

Tako da je moj komentar bio "medju nama culnim" receno.

* Naravno, nije da si nepozvan da komentarises ako nisi iz culnog. Nego cisto radi upucenosti ti kazem da je odnos izmedju njega i mene baziran na internom obracunu izmedju dve razlicite ateisticke opcije,
pri cemu njegova u starim tekstovima ne vidi nista vredno, i ismeva ih kao fikcije izmisljanja nestvarnih stvari,
dok moja te tekstove koristi kao ruine nekadasnjih originala egzaktnih empirijskih nalaza, i koristi ih kao iskustva nekadasnjih tacnih istrazivanja stvarnosti.

Poslednja izmena:
Bukvalisti, apokalipsis je samo metafora. ali vama ocigledno treba neke stvari crtati. cak ni u crkvi ne postoji saglasnost u pogledu tumacenja otkrovenja.

moje licno misljenje je da se tu moze povuci paralela. sa dolaskom Kalkina u hindu mitologiji a koji ce okoncati Mracno doba ( kali yugu) i uspostaviti novi ciklus- zlatno doba (satja yuga)

Gorane,
"akademici" su iz svakakvih svetova,
ti si mozda iz vanculnog, gde god on da je, ili pak iz culnog kako ti se hoce, zavisno na kojoj daljini si obilazio oko skole,
a ravana2 i ja smo iz culnog.

Tako da je moj komentar bio "medju nama culnim" receno.

* Naravno, nije da si nepozvan da komentarises ako nisi iz culnog. Nego cisto radi upucenosti ti kazem da je odnos izmedju njega i mene baziran na internom obracunu izmedju dve razlicite ateisticke opcije,
pri cemu njegova u starim tekstovima ne vidi nista vredno, i ismeva ih kao fikcije izmisljanja nestvarnih stvari,
dok moja te tekstove koristi kao ruine nekadasnjih originala egzaktnih empirijskih nalaza, i koristi ih kao iskustva nekadasnjih tacnih istrazivanja stvarnosti.

миланче,
ти ми црташ што не разумеш да разумем.
на религији си без ванчулног ништа.

ja nisam nikada tvrdio sa sam 100 % u pravu samo sam iznio misljenje
Prvi deo iskaza znaci da nisi stavio glavu na panj, ali iznosenjem misljenja si je stavio u javni promet.
Dakle, odgovornost ti nije potpuna, medjutim neka cena se mora platiti.
... jer je biblija i onako kodirana.
I vec ovom konstatacijom si nacinio los izbor...

nije potrebno narocito muckati glavom da bi se izveo zakljucak da bilo koja informacija
iz proslosti (bilo usmenoj ili pisdmenoj formi) ne moze do nas stici razumljiva,
jer neminovno mora biti fragmentirana.
Ta fregmentiranost ljudima "omogucava" slobodu dumacenja kako pojedinacnih termina tako i integralnog smisla.

A sta bi znacilo da je biblija kodirana?
Da je do nas stigla u originalnim tekstovima pa samo fali da sa neba ili iz cije glave dobijemo kakav kod - i resena stvar.
To je u stvari tvrdnja koju uglavnom koriste religiozne osobe koje bi da izbegnu neugodnost njihove nemoci konkretne upotrebe biblije.

Bukvalisti, apokalipsis je samo metafora. ... moje licno misljenje je da se tu moze povuci paralela. sa dolaskom Kalkina u hindu mitologiji a koji ce okoncati Mracno doba ( kali yugu) i uspostaviti novi ciklus- zlatno doba (satja yuga)
Tanhojzer,
paralele se mogu povelaciti izmedju:
- iracionaonkog i iracionalnog,
- racionalnog i racionalnog,
- iracionalnog i racionalnog,
- netacnog i netacnog,
- tacnog i tacnog,
- netacnog i tacnog...
A ti si premalo bukvalan a previse metaforican da bi se ugonecivalo sta ti "paralelizujes".

Isto sto i ti,nemoj da mislis da imas moje znanje

Tvoje znanje :eek:!?
Kada mi je trebalo znanje lovio sam ljude mrtve hiljadama godina.
A znas li znasto?
Za razliku od tebe oni su se radjali drzeci u jednoj ruci suvo zlato i drago kamenje,
a u drugoj administracije drzava i more sto krupnih sto sitnih robova.

Tvoje znaje da nekome treba???
Salis li se il od zbilje velis?

Znas li zasto sam ti rekao da zazmuris i kazes sta vidis?

Tvoje znanje :eek:!?
Kada mi je trebalo znanje lovio sam ljude mrtve hiljadama godina.
A znas li znasto?
Za razliku od tebe oni su se radjali drzeci u jednoj ruci suvo zlato i drago kamenje,
a u drugoj administracije drzava i more sto krupnih sto sitnih robova.

Tvoje znaje da nekome treba???
Salis li se il od zbilje velis?

Znas li zasto sam ti rekao da zazmuris i kazes sta vidis?

salim se ti znas vise od mene,kad na vrbi rodi grozdje

Back