Antidepresivi

Ivana888.

Početnik
Poruka
6
Zdravo svima. Pisala sam skoro o Antidepresivima koje pijem . Pre par dana mi je promenjena terapija , pijem Seroxat I Flunisan.

Zanima me da li još neko pije dva Ad?

Flunisan pijem zbog Okp ,a Seroxat više da mi kroz vreme smanji paniku.

Ima li neko iskustva? Jako se plašim iako imam odličnog psihijatra

Ne, Seroxat /paroksetin/ i Flunisan /fluoksetin/ ne smeju da se koriste paralelno Oba leka su selektivni inhibitori ponovnog preuzimanja serotonina /SSRI/ i pripadaju istoj grupi antidepresiva
Njihovo kombinovanje može biti opasno jer značajno povećava nivo serotonina u mozgu što može dovesti do serotoninskog sindroma, potencijalno ozbiljnog stanja sa simptomima kao što su drhtanje, uznemirenost, nesanica, povišena temperatura, znojenje, ubrzan puls, visok pritisak, ukočenost ili grčevi mišića, konfuzija pa čak i gubitak svesti

Osim toga, dupla terapija SSRI lekovima ne povećava efikasnost lečenja već samo rizik od neželjenih efekata kao što su mučnina, glavobolja, anksioznost ili seksualni poremećaji

Zaključak_ Seroxat i Flunisan Ne koriste se zajedno
Ako se prelazi sa jednog na drugi, mora da postoji period pauze takozvani wash-out period koji obično traje nekoliko dana do nedelja a to određuje psihijatar ili lekar.

Zdravo svima. Pisala sam skoro o Antidepresivima koje pijem . Pre par dana mi je promenjena terapija , pijem Seroxat I Flunisan.

izvini za ovako malo nešto više napadno mišljenje, ali to je to
ipak se konsultuje sa tvojim psihijatrom

Ima li neko iskustva? Jako se plašim

Čim se PLAŠIŠ, to nije za antidepresive nego za nešto drugo, anksioznost sa povremenim strahom, napadom straha i panike koje vidim kod tebe.
iako imam odličnog psihijatra
Onda ga poslušaj. Ne postoji univerzalni lek, i ja sam uzimala kombinacije koje ne pišu u knjizi, ako taj psihijatar ima iskustva, slušaj njega, pusti šta gde piše.

Budi bez brige.Uzimaj terapiju redovno, najbolje u isto vreme svakog dana i budi strpljiva.Sve treba da dodje u normalu.

Back