stvara se medijska slika kako su svi u sns za sporazum, što naravno nije tačno. najveći intelektualac u tom društvu dr. dragan petrović se otvoreno distancirao od njh, ali šta vrijedi kad mediji ne objavljuju.
Друго, у свом излагању на ГО (састанци су ретки, ово је трећи у задњих седам месеци) сад у недељу о Косову (никада раније се није расправљало о Косову на ГО, а ја сам био на свим састанцима ГО од првог 27 априла 2010),
узео сам реч и излагао десетак минута, и практично сам једини ван Косова и Метохије који се у једном аргументованом излагању практично супротставио прихватању овог споразума и на тај "начин мислим више него спасио своју душу". Председник странке ми се накнадно обратио да ми укаже да зна да сам учествовао у овим скуповима, условно речено опозиционим према влади и да је затражио да то више не чиним. Нико није полемисао накнадно са мојим ставовима, они су уважени у смислу да сам добио и известан и то не мали аплауз након излагања, али код гласања огромна већина је подржала Бриселски параф. Додао бих да никада ништа нисам добио од СНС, нити ми је нуђено, нити сам тражио, и да нико никада до сада није од мене тражио или ме саветовао било шта у вези мојих бројних јавних наступа свих година да коригујем, а увек сам говорио само у своје име и оно што мислим. У том правцу проценићу у новонасталим околностима своју позицију надаље, која ничим није упрљана, напротив својим наступима и радовима на тв, радију, новинама и порталима протеклих месеци заложио сам се за решења која свако може пратити и накнадно погледати преко ју тубе, портала, новина, штампаних медија. То сам радио по својој савести и нисам добио никакву противуслугу било какве врсте за то.
Моје скрномно мишљење о свему овоме је да је Влада и актуелна власт по питању Косова и Метохије наставила у највећем погубну политику претходне владе Цветковића и председника Тадића. Суштина је да нас притискају и главни проблем представљају САД, Британија, Немачка, званични Брисел, дакле силе које у исто време представљају главне силе са којима и званична власт покушава да се нагоди, добије датум и настави приступ ка ЕУ. Суштина проблема је да се тежи уласку ка ЕУ упркос свим проблемима на том путу (рецимо ЕУ је у кризи, наш интерес и са економског и другог аспекта није да по сваку цену и по овим условима уђемо у Еу и друго), укључујући и жртовање наше државности на КиМ посебно кад је у питању север Косова који је апсолутно етнички српски, историјски није припадао Аутономној области Косова и Метохије којој је додат негде декретом режима Титовог 1953, а север је и сад ван ефективне власти Шиптара. При томе би НАТО био јемац безбедности севера КИМ, са врло сумњивим и скривеним клаузулама, које по неком тумачењу за 10 година дају могућност Приштини да и војно уђе на север по рецепту САО Брање и Иѕсточне Славоније.
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=5906&st=0&sk=t&sd=a&start=1000