Anonymous

Poruke šalju se svetu i ljudima zato što se želi ostvariti odredjeni utecaj ili da se odredjeni stav proveri sa mišljenjem i stavovima drugih ljudi. Poruke šalju se anonimno zato da se izbegne odgovornost za sadržaj poruke ili zbog izbegavanja isticanje svoje privatne sfere. Takva anonimnost nije naročito opasna i može se opravdati. Opasni anonymusi su ljudi koje je ovaj društveni poredak postavio na položaje da odlućuju o sudbinama miljona ljudi, a da čak i za njihove najzlonamernije odluke nije predvidio nikakve odgovornosti.

U jednoj recenici, svako i niko na netu. :)
S druge strane, istorija je duga, poceli su kao trollovi na 4chan-u i da guraju slobodu govora sa sokantnim porukama. Posle toga doslo je do "podela", jedni su hteli da i dalje trolluju na internetu a drugi su zeleli da budu revolucionari na netu i ovako protestujuci.
E sada tu ima prica da su oni samo fasada i marionete protiv kojih se navodno bore, kao i da su medjusobno poceli da se prodaju i cinkare, kao i "ratovi" sa drugim grupama.

Uprkos svemu, ideja je ok.

Sta mislite o ljudima koji sebe nazivaju Anonymous-ima? Da li ste nekad razmisljali kakvu poruku oni zele da posalju ljudima sirom sveta?
I uopste ko su oni?

ćorava rabota
ako ne uspeju nastavljamo po starom
ako uspeju opet se forimiraju novi vladajući kružoci
otprilike kao akvarijum - čim izvadiš najagresivniju ribicu sledeća iz hijerarhije preuzima ulogu

bolje je pitanje: šta dobijamo gubljenjem vremena?

U jednoj recenici, svako i niko na netu. :)
S druge strane, istorija je duga, poceli su kao trollovi na 4chan-u i da guraju slobodu govora sa sokantnim porukama. Posle toga doslo je do "podela", jedni su hteli da i dalje trolluju na internetu a drugi su zeleli da budu revolucionari na netu i ovako protestujuci.
E sada tu ima prica da su oni samo fasada i marionete protiv kojih se navodno bore, kao i da su medjusobno poceli da se prodaju i cinkare, kao i "ratovi" sa drugim grupama.

Uprkos svemu, ideja je ok.

Mislim da si malo promasio.U stvari znam.Da li mislis da je to organizacija?Mislis da su to trolovi sa net-a?

Poslednja izmena:
Mislim da si malo promasio.U stvari znam.Da li mislis da je to organizacija?Mislis da su to trolovi sa net-a?

Koliko znam, oni sebe nazivaju idejom a ne organizacijom.
Nisu iskljucivo trollovi sa neta, niti su hakeri, niti su aktivisti, ali ima raznih, tako da se tacna definicija se ne moze dati.

Ali eto, odredjeni clanovi Anon-a su u ratovima sa drugim clanovima, tako da mi se cini da polako nastaju frakcije. Koliko se secam, Sabu (jedan od najglasnijih Anon-a), je bio dousnik za vladu, a bio je slican probem da je neko dao IP adrese clanova je vlada intervenisala.
Ne zna se ko pije a ko placa.

Pa dobro.Sad si malo bolje napisao to sto mislis.Ali samim tim sto nisu organizacija,nemaju lidera,nemaju tacan broj clanova.Drugim recima,svako moze biti Anonymous ukoliko zastupa njihove ideje.Svako sebe moze nazvati Anonymous-om.Tako da neko moze prebaciti novac iz banke sebi na racun i potpisati se kao Anon.I narod ce pomisliti da su oni kriminalci(sto naravno neki i jesu).

Upravo to, mada to sa racunima ide malo teze, i to oni koje se bave time mozda znaju bolje.
Oni uglavnom zele da budu anonimni na netu i da imaju pravo da kazu sta zele na netu bez cenzure i straha, a ko prati malo desavanja moze da primeti koliko cenzure i maltetiranja ima online od strane vlade.

Opet tu je pitanje i slobode govora i licne odgovornosti, a ako si anomian na netu, lisavas se odgovornosti a samim tim mozes (sto ne znaci da hoces) da to zloupotrebis.

Back