Anna

• Začetnik teme Začetnik teme Za doktora
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Z

Za doktora

Gost
Prije nesto vise od dve godine udala sam se i obadvoma je ovo drugi brak. Oboje imamo djecu iz prvog braka. Moje dijete zivi s nama, a moj suprug nema nikakav kontakt sa svojim djetetom. Veoma je preke naravi, ali sam u poslednje neko vijeme primjetila da ima veoma cudno ponasanje. Stalno je opterecen da mu moje dijete i ja radimo lose stvari da bi ga povrijedili ili nazao ucinili. U svemu sto bilo dijete ili ja uradimo pogreno, ali zaista nenamjerno, on tvrdi da mi to smisljeno radimo protiv njega. Cak i ako se radi o bezazlenim stvarima, npr. casi, pepeljari..Svu moju njeznost i paznju prema njemu on tumaci kao moji "smisljenu igru" jer ja nesto hocu od njega. Ja sam ga zavoljela i zaista mi za njega nista nije tesko uciniti. Cak je i moje 12-godisnej dijete primjetilo da neke stvari umislja i trazi u njima zlo tumacenje,koje je upereno protiv njega.
Imao je probleme sa varenjem i nalazi nisu ukazivali ni na kakvo oboljenje. Ljekar ga je uputio psihijatru, da cuje i njegov nalaz i misljenej, i on je u ordinaciji naravio uzasnu scenu.
Da li se ipak radi o nekakvim psihickim smetnjama?Ja bih mu pomogla ako je to potrebno, ali ne znam kako.

Za doktora:
Prije nesto vise od dve godine udala sam se i obadvoma je ovo drugi brak. Oboje imamo djecu iz prvog braka. Moje dijete zivi s nama, a moj suprug nema nikakav kontakt sa svojim djetetom. Veoma je preke naravi, ali sam u poslednje neko vijeme primjetila da ima veoma cudno ponasanje. Stalno je opterecen da mu moje dijete i ja radimo lose stvari da bi ga povrijedili ili nazao ucinili. U svemu sto bilo dijete ili ja uradimo pogreno, ali zaista nenamjerno, on tvrdi da mi to smisljeno radimo protiv njega. Cak i ako se radi o bezazlenim stvarima, npr. casi, pepeljari..Svu moju njeznost i paznju prema njemu on tumaci kao moji "smisljenu igru" jer ja nesto hocu od njega. Ja sam ga zavoljela i zaista mi za njega nista nije tesko uciniti. Cak je i moje 12-godisnej dijete primjetilo da neke stvari umislja i trazi u njima zlo tumacenje,koje je upereno protiv njega.
Imao je probleme sa varenjem i nalazi nisu ukazivali ni na kakvo oboljenje. Ljekar ga je uputio psihijatru, da cuje i njegov nalaz i misljenej, i on je u ordinaciji naravio uzasnu scenu.
Da li se ipak radi o nekakvim psihickim smetnjama?Ja bih mu pomogla ako je to potrebno, ali ne znam kako.
Jedini nacin da mu pomognete je da ga odvedete psihijatru,vas suprug lici na nekoga sa paranoidnom formom licnosti i mislim da je to vrlo ozbiljno stanje koje pod hitno zahteva posetu lekaru.
U ovom slucaju ljubav ne pomaze a to svakako nije zdrava sredina u kojoj treba da odrasta vase dete.
Pravac psihijatar!

Hvala na komentarima.
Pokusala sam par puta sa muzem razgovarati o posjeti psihijatru, ali bi on svaki put nacisto poludio kad ja to spomenem. Ne razumijem, meni je to ljekar kao svaki drugi ljekar, npr, stomatolog, pedijatar..On je ocito necim i te kako opterecen, a ja ne moguotkriti cim i zbog cega, pa mu ne mogu ni pomoci. Primjetila sam da jako ruzno govori o ljudima iz naseg okruzenja, kao da mu oni zele nanijeti nekakvo zlo. A ljudi zive sretno svoje male zivote i ni ne misle na njega.
Ponekad pomislim da je sve to posljedica njegovog razvoda. Vjerovatno je silno bio povrijedjen i silno patio. Kao da je izgubio povjerenje u ljude i u svakom covjeku vidi opasnost. Ne znam imali njemu uopste pomoci.

Vasi komentari o suprugu su krajnje naivni,banalizujete njegovo ponasanje.A to ne valja jer iz svega par recenica koje ste napisali uvidja se patologija koja nema veze sa losim razvodom ili ne znam cime.
Posetite sami psihijatra,bez muza i u konsultaciji sa doktorom osmislite kako da ga dovedete do lekara.
Odmah da vam kazem da vam to uopste nece ici lako jer u njegovoj glavi ce to biti ne pokusaj da mu pomognete nego...pa u najmanju ruku teorija zavere koju kujete sa nekim protiv njega.
Zelim vam puno uspeha!

Ja mislim da je to ipak posledica razvoda. Covek je imao lose iskustvo, i izgubio je poverenje u ljude, pa mu je sad napad najbolja odbrana.
Mislim da bi bilo dobro da mu predlozite da se potrudite pa da nekako stupi u kontakt sa svojim detetom. Sigurno je to problem. Jos kad vidi vas da ste pored svog deteta, a on nema ni kontakta, onda se stvori konfuzija u lgavi, prevlada neka sebicnost, i ljubomoran je na odnos vas i vaseg deteta.
JA bih rekla da je jedini problem njegovo lose iskustvo. A mislim da ce mu znaciti ako ste pored njega da pronadje svoje dete. Pa ko zna... mozda bude i vaseg zajednickog deteta, zasto da ne?
Niste o tome razmisljali :D

Back