Tu sam. Ovako, razmišljala sam o tome da napišem knjigu , ali onoga dana kada budem izašla iz svega toga.
Nisam ovde da prosipam pamet kako se izvući iz toga, već podeliti moje iskustvo u vezi sa anksioznošću sa kojom se još uvek borim od davne 2015, te ako ima neko dobar savet , rado ću ga saslušati.
U principu na terapiji sam godinama , bilo je uspona i padova , ali koristim terapiju ne znam već koju , ja sam i dalje isto. Bilo je situacija kada nisam mogla iz kuće da izadjem, imala sam strah od ljudi, nisam mogla da se družim , da odem do banke , pošte , prodavnice, moj život se promenio za 180 ° , krećem sa prvom terapijom koja me obara i bila sam jedan period kao biljka, to je trajalo par godina tako , jedna terapija ne reaguje, druga ništa, menjaj doktora , ma nista, problemi u porodici , ne razumevanje , stigma, uzimam zivot u svoje ruke i selim se za Beograd , tamo mi je bilo relativno dobro, ali ja sam promenila 3000 poslova i tako vrtela se u krug godinu dana i videla da se nisam izlečila i da me ti lekovi nisu stavili na noge već sam postala zavisnik. Mi anksiozni ljudi sve doživljavamo mnogo emotivnije i intenzivnije , immamo problem sa ljudima , socijalnu fobiju, u momentima pomislis da te gledaju kao čudaka, a ti preplašen , a danas kada vide da si uplašen misle da si slab i onda udaraju na najslabiju kariku.
Hocu reci da svako ko prolazi kroz ovo stanje da je jako bitna podrška, razumevanje , ko nije doživeo ne želim mu nikada da doživi, mnogo je para za psihoterapiju potrebno , jer lekovima se samo zamaskira problem i služi kao štaka, ali eto živimo u tako stresnom vremenu i sa prvim stresom eto remisije. Tako da ja tupkam u mestu godinama . Sada sam rešila da uzmem život u svoje ruke, jer vidim da se nisam pomakla i da nešto ne radim kako treba.
To je došlo kao blagoslov da živiš svoju autentičnu prirodu, da budeš ono što jesi, nagomilane emocije koje dodju kao naboj i ispoljavaju se kroz sve te simptome iz tela. A zašto se javilo, pa mislim da je to posledica trauma.
Svi ljudi koji imaju to su skroz normalni ljudi , možda čak neki i ne primećuju to , mi sve radimo kao i svi drugi ljudi ali sa duplo puno snage i sve radimo na mišiće i taj je neko car i kralj i kad neko kaže za takve ljude da je pi**ka , pi**ka je onaj koji to ne razume. Sve radimo isto samo sa duplo više snage i čak smo po prirodi pozitivni ljudi, a naucno je dokazano da udara na inteligentne ljude.
Nažalost , ovde je zastupljen taj primitivizam i zatupljenost. Ako ideš kod psihologa onda si lud .
O ovome ću tek glasno i otvoreno pričati . Jednog dana