Anksioznost i socijalna fobija

Cici90

Zainteresovan član
Poruka
123
Pozdrav dragi ljudi.
Pokrenula sam ovu temu sa razlogom da pomognem svim ljudima kojima imaju isti problem , budući da se i ja godinama borim sa tim.

Želela bih da razmenimo iskustva, savete, ideje , kako izaći iz tog stanja, ako imate preporuku za dobrog psihijara i psihoterapeuta itd, dobru knjigu , kako se nositi sa drugim ljudima , da li i vama utiče na ljubavni život, poslovni, kako se nosite sa ovim stanjem i da li je neko izasao iz toga , bez lekova?

Svaka priča, sugestija , preporuka je dobrodošla.

☘️😊

Poslednja izmena:
Pozdrav dragi ljudi.
Pokrenula sam ovu temu sa razlogom da pomognem svim ljudima kojima imaju isti problem , budući da se i ja godinama borim sa tim.

Želela bih da razmenimo iskustva, savete, ideje , kako izaći iz tog stanja, ako imate preporuku za dobrog psihijara i psihoterapeuta itd, dobru knjigu , kako se nositi sa drugim ljudima , da li i vama utiče na ljubavni život, poslovni, kako se nosite sa ovim stanjem i da li je neko izasao iz toga , bez lekova?

☘️😊
Ako si ti na avataru javi se da te lecim:telefon:

Tu sam. Ovako, razmišljala sam o tome da napišem knjigu , ali onoga dana kada budem izašla iz svega toga.

Nisam ovde da prosipam pamet kako se izvući iz toga, već podeliti moje iskustvo u vezi sa anksioznošću sa kojom se još uvek borim od davne 2015, te ako ima neko dobar savet , rado ću ga saslušati.

U principu na terapiji sam godinama , bilo je uspona i padova , ali koristim terapiju ne znam već koju , ja sam i dalje isto. Bilo je situacija kada nisam mogla iz kuće da izadjem, imala sam strah od ljudi, nisam mogla da se družim , da odem do banke , pošte , prodavnice, moj život se promenio za 180 ° , krećem sa prvom terapijom koja me obara i bila sam jedan period kao biljka, to je trajalo par godina tako , jedna terapija ne reaguje, druga ništa, menjaj doktora , ma nista, problemi u porodici , ne razumevanje , stigma, uzimam zivot u svoje ruke i selim se za Beograd , tamo mi je bilo relativno dobro, ali ja sam promenila 3000 poslova i tako vrtela se u krug godinu dana i videla da se nisam izlečila i da me ti lekovi nisu stavili na noge već sam postala zavisnik. Mi anksiozni ljudi sve doživljavamo mnogo emotivnije i intenzivnije , immamo problem sa ljudima , socijalnu fobiju, u momentima pomislis da te gledaju kao čudaka, a ti preplašen , a danas kada vide da si uplašen misle da si slab i onda udaraju na najslabiju kariku.

Hocu reci da svako ko prolazi kroz ovo stanje da je jako bitna podrška, razumevanje , ko nije doživeo ne želim mu nikada da doživi, mnogo je para za psihoterapiju potrebno , jer lekovima se samo zamaskira problem i služi kao štaka, ali eto živimo u tako stresnom vremenu i sa prvim stresom eto remisije. Tako da ja tupkam u mestu godinama . Sada sam rešila da uzmem život u svoje ruke, jer vidim da se nisam pomakla i da nešto ne radim kako treba.

To je došlo kao blagoslov da živiš svoju autentičnu prirodu, da budeš ono što jesi, nagomilane emocije koje dodju kao naboj i ispoljavaju se kroz sve te simptome iz tela. A zašto se javilo, pa mislim da je to posledica trauma.

Svi ljudi koji imaju to su skroz normalni ljudi , možda čak neki i ne primećuju to , mi sve radimo kao i svi drugi ljudi ali sa duplo puno snage i sve radimo na mišiće i taj je neko car i kralj i kad neko kaže za takve ljude da je pi**ka , pi**ka je onaj koji to ne razume. Sve radimo isto samo sa duplo više snage i čak smo po prirodi pozitivni ljudi, a naucno je dokazano da udara na inteligentne ljude.😊
Nažalost , ovde je zastupljen taj primitivizam i zatupljenost. Ako ideš kod psihologa onda si lud .

O ovome ću tek glasno i otvoreno pričati . Jednog dana ☘️😊

Poslednja izmena:
IMG_20220427_141621_723.jpg

Kad budeš pronašla "koren" svoje ansioznosti, to jest, šta je prouzrokuje, onda ćeš izaći iz toga.
"Svaku aždaju pobeđuješ, tako što joj sečeš glavu"!
Postoje klinike na kojima rade psihoterapeuti iz te oblasti. Specijalizovani za rad sa ankcioznim pacijentima.
Ako dobijem dobru preporuku, poslaću ti na PP.

Poslednja izmena:
Pozdrav dragi ljudi.

☘️😊
Ja sam izašao iz toga sam samcat. Prvo moraš da razumeš zašto uopšte imaš anksioznost i odakle je došla ta anksioznost. Mogu slobodno da tvrdi da 99% svih anksioznosti kod ljudi je izazvano sociofobiom ili strahom od ljudi a strah od ljudi su ljudi dobili jer su suviše strogo bili vaspitavani, kao veoma mlada deca(1-2god), a konkretno se radi o fljuskanju i šljuskanju... Ja sam konkretno promenio sam situaciju i sve se resilo.

Ja sam izašao iz toga sam samcat. Prvo moraš da razumeš zašto uopšte imaš anksioznost i odakle je došla ta anksioznost. Mogu slobodno da tvrdi da 99% svih anksioznosti kod ljudi je izazvano sociofobiom ili strahom od ljudi a strah od ljudi su ljudi dobili jer su suviše strogo bili vadpitavani jao deca(fljuskanje, šljuskanje...). Ja sam konkretno promenio sam situaciju i sve se resilo.
Pa nisam sigurna , imam jako strogog oca i sada sam kod njih, moguce da vuce iz kuce, a prvi put mi se to desilo na prvom poslu i ja dan danas menjam poslobe, ne mogu da se zadrzim

Kad budeš pronašla "koren" svoje ansioznosti, to jest, šta je prouzrokuje, onda ćeš izaći iz toga.
"Svaku aždaju pobeđuješ, tako što joj sečeš glavu"!
Postoje klinike na kojima rade psihoterapeuti iz te oblasti. Specijalizovani za rad sa ankcioznim pacijentima.
Ako dobijem dobru preporuku, poslaću ti na PP.
Hvala ti , znacilo bi mi

Pa nisam sigurna , imam jako strogog oca i sada sam kod njih, moguce da vuce iz kuce, a prvi put mi se to desilo na prvom poslu i ja dan danas menjam poslobe, ne mogu da se zadrzim
Sociofobija ili strah od ljudi se pojačava u prisustvu autoriteta(šef, poslovođa, načelnik odeljenja). Zato imaš stres na poslu jer šef je tu. Sociofobija se rešava tako što nađeš posao gde nemaš šefa. Ili sociofobija se rešava tako što ideš u afriku da radiš za 3000€, takva plata može veoma dobro da se odrazi na tvoje samopuzdanje. Nije loše ni to što menjaš poslove, kad tad ćeš naći pisao koji ti odgovara. Takođe osamostali se što pre, tj idi od roditelja daleko da živiš, oni su ti teret takođe iako mozda na prvu loptu to tako ne deluje. Trazi poslove gde si ti šef, pomaze cak iako si i šefić, u Africi ćeš sigurno biti šef crncima, zato je afrika resenje. U Aziji mozes da ih ucis engleski samo ako znas da pricas iole jer kinezi imaju problemsa akcentom. Tako....

Može naći i neki od online poslova za početak, u svrhu izdržavanja.
Dok ne reši problem anksioznosti.
Takvi poslovi su idealni za ljude koji su kreativni, ali imaju problem uklopiti se u radno okruženje.
Ofc,...negde je i radno okruženje nezdravo, pa se ne vredi ni uklapati!
P.S.I da,...ako ti je otac "control freak", trebaš se maknuti od njegovog "dometa", što dalje!

Poslednja izmena:
Jeste control freak , pokušavala sam online ali svi sada traze iz firme , ne znam gde mogu da iskopam te online a nemam svoju opremu, od kuce tj odavde gde sam ne mogu da radim zbog oca , mislim osecam se kao da su mi ruke i noge vezane samim tim nemam ni volje ni motivacije

Sociofobija ili strah od ljudi se pojačava u prisustvu autoriteta(šef, poslovođa, načelnik odeljenja). Zato imaš stres na poslu jer šef je tu. Sociofobija se rešava tako što nađeš posao gde nemaš šefa. Ili sociofobija se rešava tako što ideš u afriku da radiš za 3000€, takva plata može veoma dobro da se odrazi na tvoje samopuzdanje. Nije loše ni to što menjaš poslove, kad tad ćeš naći pisao koji ti odgovara. Takođe osamostali se što pre, tj idi od roditelja daleko da živiš, oni su ti teret takođe iako mozda na prvu loptu to tako ne deluje. Trazi poslove gde si ti šef, pomaze cak iako si i šefić, u Africi ćeš sigurno biti šef crncima, zato je afrika resenje. U Aziji mozes da ih ucis engleski samo ako znas da pricas iole jer kinezi imaju problemsa akcentom. Tako....
Nisam upućena za Afriku , o cemu se tu radi? Ja sam frankofon, nisam anglista

Draga , jel si po struci mozga psiholog ? Ili imaš isto kao ja ? Treba mi pomoć nekoga ko je to prosao, ja planiram da ukčjuvim psihoterapiju ali treba naci dobrog, jedna mi rekla 3500 po seansi , kad se nisam srusila , kako ja koja ne moze da radi , da placa seanse ? Pijem lekove od kojih sam zavisna , pa mogu da vam kažem da mom stanju su doprineli i ljubavni odnosi. Evo skoro sam se nesto razocarlaa , meni se automatski smucio i posao i grad i ljudi i sve .

Zar nisi u mogucnosti da se osamostalis
Pa bila sam godinu dana u BG,. Menjala sam poslove , dok nisam udarila u zid i sad mislim se da se vratim , ali ja znam da Cu opet da dam otkaz , to je vracsnje na pocetak 1000 put. Da, pod stresom sam bila i tamo , evo desio mi se nov posao, jako odgovaran ,kolektiv nikakav , razocarenje u ljubavi, nestanak leka i upala u krizu, došlo je do remisije , dajem otkaz , otkazujem stan, vracam se kod mojih. Opet iz početka razumete

Back