Анкете, анкете, ..... анкетоманија!

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
У последњих недељу дана, преко стабилног телефона ме је позвало 7 - 8 анкетара и питања слична као ,,јаје јајету''. Најпре питају колико година имам, која стручну спрему имам и главно питање (моја оцена) је: ,,Ако би сутра било гласање, за кога бисте гласали''?
За године питам колики је лимит: кажу 65 година или не кажу ништа.
За стручну спрему такође не кажу ништа.
И главно питање (ако сам се квалификовао због година) ,, ,,Ако би сутра било гласање за кога бисте гласали''? Мој одговор увек је био: ,,Гласам иза паравана и тајно''. Само два анкетара су ми се захвалила (можда иронично) а остали одмах спустили слушалицу без даљих питања.

Сада се ја питам: колико те анкете озбиљно презентују намеру бирачког тела при гласању када анкетари елиминишу целу једну популацију старију од 65 година који управо редовно излазе на бирачка места. Посебно се питам за безобразлук у питању ,, за кога би гласао'' јер ако имају мој телефон (стабилни) онда ми знају име и презиме и адресу и сазнање за моје ,,тајно гласање''. Није ли то злоупотреба телефонског именика?

У последњих недељу дана, преко стабилног телефона ме је позвало 7 - 8 анкетара и питања слична као ,,јаје јајету''. Најпре питају колико година имам, која стручну спрему има и главно питање (моја оцена) је: ,,Ако би сутра било гласање за кога бисте гласали''?
И главно питање (ако сам се квалификовао због година) ,, ,,Ако би сутра било гласање за кога бисте гласали''? Мој одговор увек је био: ,,Гласам иза паравана и тајно''. Само два анкетара су ми се захвалила (можда иронично) а остали одмах спустили слушалицу без даљих питања.

Сада се ја питам: колико те анкете озбиљно презентују намеру бирачког тела при гласању када анкетари елиминишу целу једну популацију старију од 65 година који управо редовно излазе на бирачка места. Посебно се питам за безобразлук у питању ,, за кога би гласао'' јер ако имају мој телефон (стабилни) онда ми знају име и презиме и адресу и сазнање за моје ,,тајно гласање''. Није ли то злоупотреба телефонског именика?
Ti si dobar ako sa njima mozes kulturno da pricas.
Mene su zvali danas iz Nada-e jer me imaju kao glasaca.Sa njima sam bio kulturan.
Nedavno su me zvali i iz Dveri jer sam im dao potpis pri osnivanju.I sa njima sam bio kulturan.Rekao sam da sam sa njima zavrsio kada su poceli da koriste masinski mozak.
Kada bi me nasumicno zvali bio bih vulgaran.

Mene je i mesečak dana pre ove predizborne prašine pozvao neki fin aktivista i, onako, baš lepo proćaskasmo.
''Imate li zamerke na ovaj vladajući režim?''
''Ko, ja? Ni slučajno!''
''Da li biste na narednim izborima dali svoj glas AV-u?''
''Pa, kome drugom je moj glas bitan???''
''Hahaha! A da li poznajete nekog ko misli kao vi a ko bi bio raspoložen da učestvuje u anketi, imenom i prezimenom?''
''Ne poznajem, nisam naročito društvena osoba.''
''He! :D
...
Haha, super! Hvala na izdvojenom vremenu, pozdrav!''

Kako proradi seljačko u ovima sa društvenog smera, sve oni analiziraju, ma spremila se služba za akciju...

Ljudi skupljaju mišljenja za dnevnicu.
Okrećeš telefone i dobijaš seljanu sa i bez fakulteta. Svi odmah sebe zamišljaju u vrtlogu svetske masonerije kako baš njih špijunira.

I onda kada odgovore samo SNS-ovci i SPS-ovci e onda ista ova napredpomenuta pronicljiva seljačka gologuzija sa i bez društvenog fakulteta (lakše je ne treba mozak) se čude "Otkud ovi podaci?"

Ljudi skupljaju mišljenja za dnevnicu.
Zato i ne spustim slušalicu iako na par reči znam o čemu se radi. Uvek se podsećam da je sa druge strane neko jako mlad i kome bi možda i trajanje razgovora odredilo produktivnost.
Ali, šta misliš pod tim ''oni sa društvenog smera''?
Sa kog si ti smera i šta te čini boljim od seljanije koju uviđaš kod ovih sa društvenog?
:eek:

Zato i ne spustim slušalicu iako na par reči znam o čemu se radi. Uvek se podsećam da je sa druge strane neko jako mlad i kome bi možda i trajanje razgovora odredilo produktivnost.
Ali, šta misliš pod tim ''oni sa društvenog smera''?
Sa kog si ti smera i šta te čini boljim od seljanije koju uviđaš kod ovih sa društvenog?
:eek:
sa prirodnog
zakon prirode je surov za sve, nema povlašćenih kategorija

kako ti leba ti zamišljaš Postupak evakuacije u slučaju zemljotresa u tako nekoj društvenjačkoj firmi?
Prvo izlazi UO, pa menadžment, pa računovodje, pa pomoćmo osoblje?
To samo neko s mozgom ukurcu može...

Zakon prirode je jasan: prvo najjači muškarci pa onda slabiji ili možda neka jača žena pre slabijih muškaraca, ima ih i takvih, pa tek onda žene sa decom.
Za sada je takva statistika kad se kruzeri razlupaju. Ne baš pohvalna ali je takva.

Ja razumem poštenog vulkanizera, zazvoni mu anketar a ovaj se ponadao - mušterija pa trt Milojka. I razumem bes takvog preduzetnika jer mu liniju zauzima neko za egzistenciju mu njegovu nebitan a mušterija ako je zauzeto kod ovog a zvaće onog.

Ali ne razumem zašto bi neko sa društvenog bio nepristojan? Da nije očekivao angažman od Soroša a ono anketar?

Ako je neko pri društvenim naukama, ne mora da znači da mu je prirodnjački pristup nepoznanica, a i obrnuto. Život nas obučava stvarima koje nismo naučili u školama, a da budemo iskreni... i nisu neki posao uradili čim postoji ovakva polemika.
To ti je otprilike kao kod nejeba.
Bila prozivka nekih pajsera iz teretane, zadovoljnih rezultatima treninga i bicepsa u ogledalu pa rešili da zavitlavaju studente matematičkog...

- Gde ste štreberi? Samo učite, a?
Povalismo tri puta više riba od vas!

ubrzo je stigao odgovor:

3X0=0

:rotf:

''Da li biste na narednim izborima dali svoj glas AV-u?''
''Pa, kome drugom je moj glas bitan???''
:bljak:
Ali ne razumem zašto bi neko sa društvenog bio nepristojan? Da nije očekivao angažman od Soroša a ono anketar?
Pa naravno ? da nemas nista protiv da botovi kao ti ? zivkaju i uznemiravaju ljude bez razloga? ipak snaga na usta ? ulazi...

Није ли то злоупотреба телефонског именика?
Jeste, ako si trazio da ti broj bude sakriven u imeniku. Ako ne, javno je dostupan i tu ne mozes nista, osim da im **es sve po spisku, pod uslovom da i ti nisi na spisku za sendvice i kilo praska.
Ako nisi, opleti sto jace ko god da te zove.

@Trust no one,
Zašto ljudi ne osećaju ironiju, da li je to neki kvalitet i koncept koji je urođen i nikad, nikako drugačije shvatljiv?
Ma znam, ali je reakcija vise na pitanje nego na odgovor....
Zaboravljaju da nemaju ni moralno ni zakonsko pravo da pitaju tako nesto. Ali mi smo trenutno zatoceni u matriksu bezakonja pod palicom jednog coveka upitnog mentalnog zdravlja, tako da moral i zakon odlaze u drugi plan...

Добро дошли:
Jeste, ako si trazio da ti broj bude sakriven u imeniku. Ako ne, javno je dostupan i tu ne mozes nista, osim da im **es sve po spisku, pod uslovom da i ti nisi na spisku za sendvice i kilo praska.
Ako nisi, opleti sto jace ko god da te zove.
Олако лепљење етикета људима које не познајеш, је својствено само онима који су ,,upitnog mentalnog zdravlja, tako da moral i zakon odlaze u drugi plan...''.
Зато своје ставове не износи у ,,вампирско доба'' рецимо у 00:46 часова, јер су ти тада мисли много ,,црње'' него по дану и губе смисао за било какву нормалну комуникацију.

У последњих недељу дана, преко стабилног телефона ме је позвало 7 - 8 анкетара и питања слична као ,,јаје јајету''. Најпре питају колико година имам, која стручну спрему имам и главно питање (моја оцена) је: ,,Ако би сутра било гласање, за кога бисте гласали''?

nazovi NSA ...............ce ti objasne.

Добро дошли:

Олако лепљење етикета људима које не познајеш, је својствено само онима који су ,,upitnog mentalnog zdravlja, tako da moral i zakon odlaze u drugi plan...''.
Зато своје ставове не износи у ,,вампирско доба'' рецимо у 00:46 часова, јер су ти тада мисли много ,,црње'' него по дану и губе смисао за било какву нормалну комуникацију.
Hajde ponovo procitaj sta sam napisao, pa jos jednom dok ne shvatis rec AKO. Ako ne mozes da shvatis, pitaj nekog da ti objasni ja nemam kad.
A i recimo da je kod mene vec jutro, jbg, (nisam ja izmislio vremenske zone) tako da sam pisao jasno i za one koji umeju da procitaju razumljivo.

Mene maločas zvali iz Izbornog Štaba SNS :heart: i cvrkutavo pitali da li Aca :heart: može da računa na moju podršku a pre svega kako sam? :heart:

Ja za kako sam rekoh da sam trenutno bez posla na šta su mi uputili iskrene želje da ću ga sam naći što pre a za bezrezervnu, bespoštednu i neopozivu podršku Aci da ostane na poslu, eto, najlepše zahvalili. :heart:

A zvali su me i iz banke... :heart:X100

Back