ANKETA:Podržavate li povratak putnika i vozova na Železničku stanicu u Novom Sadu?

Podržavate li povratak putnika i vozova na Železničku stanicu?

• Da

glasova: 12 75,0%
  • Ne

glasova: 4 25,0%

• Ukupno glasova
    16

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
236.963
Nekoliko osoba iz vlasti oglasile su se u kratkom periodu o ideju da putnici ponovo počnu da koriste Železničku stanicu u Novom Sadu, sedam meseci nakon tragedije.
Okosnicu ovu ideje čini to da se glavna stanična zgrada uopšte ne bi koristila, niti bi ljudi mogli da joj priđu.
Od pada nadstrešnice 1. novembra i pogibije 16 osoba, Železnička stanica u Novom Sadu se ne koristi. Još uvek nije proverena ni statika zgrade.

O ponovnom korišćenju zgrade, povodom sedam meseci od tragedije, govorili su i ministarka građevinarstva Aleksandra Sofronijević, i gradonačelnik Žarko Mićin, ali i predsednik SNS-a Miloš Vučević.

Prema ideji koja se istakla, za izlazak na peron bi se koristio ulaz u C, dok bi se prilaz staničnoj zgradi u potpunosti ogradio. Putnici bi izlazili na srednji ili peron najudaljeniji od stanične zgrade.
Ministarka Sofronijević je navela da će sve zavisiti od toga kakav nalaz daju stručnjaci, te da postoji mogućnost rušenja, ali i rekonstrukcije zgrade.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...k-putnika-i-vozova-na-Zeleznicku-stanicu.html

Pišite, obrazložite, a zašto ne i u anketi glasajte.

slazem se..skoro sam isao do novog sada i bas sam isprobao sokola i smorno je ono prebacivanje iz petrovaradina i do njega u povratku
Da, na to se svi žale. Prvo što je petrovaradinska stanica daleko od skoro svega, a drugo što jednostavno nije predviđena za toliki promet putnika.
Parking je mali, stanari okolnih zgrada se uveliko bune da zbog putnika nemaju gde da parkiraju kola. Brojni su problemi.
Na sve to dodajmo i moguće produženje pruge prema Subotici, šta je najavljeno za koji mesec. To će svakako postojeći problem još uvećati.

Posle njihove rekonstrukcije i pada nadstrešnice ja ne bih ulazila u taj prostor
Bilo je predloga da se ta ž.stanica sruši i izgradi nova po svim sadašnjim sigurnosnim standardima
Možda je to i najbolje rešenje
Koliko sam razumeo neki predlažu da se sama zgrada ne koristi nego da putnici idu nekako okolo. Samo se tu postavlja pitanje kako će se i gde prodavati karte za prevoz.

Sad više nema šta da padne, sad je sigurna.
kad se to desilo neko je na televiziji rekao da je ta nadstresnica bila kontrateg i da je sad njenim rusenjem zgrada postala staticki nestabilna i da postoji opasnost da se srusi..
zgrada je tako projektovana da je stabilnost bila obezbedjena bas tom nadstresnicom

Vozovima se vozim samo u inostranstvu gde to funkcioniše onako kako treba..Italija, Nemačka i Francuska ..što ja znam
Kod nas sam se zadnji put vozila vozom na Šarganskoj osmici :lol: i bilo je loodilo od prirodnih lepota i onim starim vagonima i čirom
ovaj soko je odlican..tacno mu je trebalo 30 minuta do novog sada..kolima bih isao duplo sporije i jos bih se nervirao gde cu parkirati.

Znači novosadska železnička stanica ima jedan još ulaz i ono se nalazi pored glavne stanice odmah do nje i ona se koristila dok je glavna stanica bila zatvorena zbog radova i ona je bezbedna.
Život ide dalje pruga je neophodna i odavno je trebalo stanica da nastavi sa radom - ne možete da izmestite prugu jer nema gde drugde, osim toga moglo bi na perone da se izlazi sa strane i da se napravi ulaz na stanicu između autobuske i železničke stanice na mestu gde je trenutno ograda i rastinje. sa unutrašnje strane nema šta da padne tamo se koliko ja znam nalaze noseći stubovi ispod peronske nadstrešnice tako da nema terije bilo šta da se sruši..
Plakati-ka-Subotici.jpg

Back