Anketa...Koju flaširanu vodu pijete?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koju flaširanu vodu pijete?

• Rosa

glasova: 4 12,5%
  • Aqva viva

• Prolom voda

glasova: 6 18,8%
  • Voda Voda

• Minaqva

glasova: 1 3,1%
  • Vrnjci

• Knjaz Miloš

• Česmovača

glasova: 8 25,0%
  • Ni jednu od navedenih

glasova: 5 15,6%

• Ukupno glasova
    32
ne treba da odstoji..samo ga stavi i ukljuci kuvanje i nestace sam od sebe za minut :D

nisam povrsno citao..ja bih se zapitao sta je u toj vodi koja ne pravi kamenac jer je prirodan proces da se pri visokim temperaturama stvara kamenac u vodi.
pre bih rekao da je ta voda koja ne stvara kamenac problematicna.

Kalcijum bikarbonat je rastvoran u vodi, međutim na temperaturama iznad 70 °C (158 °F) rastvorni bikarbonat se pretvara u slabo rastvorni karbonat, što dovodi do stvaranja depozita na mestima gde se voda greje

ne treba da odstoji..samo ga stavi i ukljuci kuvanje i nestace sam od sebe za minut :D

pre bih rekao da je ta voda koja ne stvara kamenac problematicna.
Necu da kuvam, i u hladnoj da odstoji i minut, spadne kamenac (bzv napisah 5 min)

Sad si me stvarno bacio u razmisljanje...grdne vode koristih, i cesmovacu i sve prave kamenac..
Rosa i Vlasina voda nikada...
:confused:

IMG_20250106_115945.jpg

e raspitao sam se kod osobe koja se razume u ove stvari.

tvrdja voda nosi vise kamenca u sebi.

voda bez kamenca je voda bez minerala.
drugim recima da je takva voda zdrava svi bi pili destilovanu vodu. zalivaj biljku destilovanom vodom i videces da ce ubrzo uvenuti.

na primer dunavska voda je tvrdja od savske.
to znaci da recimo za pranje vesa je bolja savska voda, za bojler je bolja savska voda ali za ljude dunavska.

neki zakljucak je da je voda bez kamenca sumnjiva a ne idealna.
on ne kaze da je losa ali kaze da je sumnjiva jer ukazuje na nedostatak minerala sta god pisalo na etiketi.

Davnih dana dok još živeo u Bgd, jedne godine dobio napad u bubregu (passk, krv tokom mokrenja), pa sledeće godine isto ali i drugim bubregu.
Posle detaljne analize na VMA, doktori rekli cesmovaca je napravila problem, i preporučili Prolom vodu kao alternativu.

Od tada više nisam pio cesmovacu (osim u retkim prilikama ili restoranu gde ne mozes da biraš šta dobiješ u supi ili kafi) …uglavnom pesak se nikad više nije pojavio.

Inače u kuci tokom kuvanja serpice su imale beli talog..

e raspitao sam se kod osobe koja se razume u ove stvari.

tvrdja voda nosi vise kamenca u sebi.

voda bez kamenca je voda bez minerala.
drugim recima da je takva voda zdrava svi bi pili destilovanu vodu. zalivaj biljku destilovanom vodom i videces da ce ubrzo uvenuti.

na primer dunavska voda je tvrdja od savske.
to znaci da recimo za pranje vesa je bolja savska voda, za bojler je bolja savska voda ali za ljude dunavska.

neki zakljucak je da je voda bez kamenca sumnjiva a ne idealna.
on ne kaze da je losa ali kaze da je sumnjiva jer ukazuje na nedostatak minerala sta god pisalo na etiketi.
Jednostavno objašnjeno, a sad i sebi dokazah da je to i 100% tačno.
Trenutno koristim izvorsku vodu koju sam uzela direktno sa izvora.
Hvata se kamenac u kuvalu!....

tesko jer voda dolazi iz dubine.. malo se edukuj oko izvora vode.. tamo odakle voda dolazi iznad se ne vrse poljoprivredni radovi..zapitaj se zasto u vojvodini nema izvora flasirane vode ako izuzmemo jazak a i to je planina na kojoj se ne obradjuje zemlja.

nemas pojma kakva su izvorista vode.

Back