План запада је да Русију увуче у рат, да покуша да је исцрпи и спречи њен повратак на светску сцену као велесиле. Србија и Српска су за Русију оно што је Крајина била за Србију - двориште. Да је Србија бранила Книн, српска војска би и данас била у Призрену. Да је Русија бранила Србију, данас би био мир у Украјини, а НАТО никада неби бомбардовао Србију. У Украјини се одлучује и о руском повратку на Балкан, а то је наша шанса. НАТО никада неће показати добру вољу, јер смо ми њима, па макар били слуге, трн у оку. Ми смо ти који смо два пута у 20. веку срушили сан немачког царства о владавини светом, оног царства које је до годину две пред крај рата подржавале америчке компаније. Ми смо срушили Аустро-Угарску, ми смо одложили напад на СССР за два месеца и тако спречили пад Москве и Кавказа. То они не праштају. Треба се опростити илузија да ће у нашем случају икада постојати добра воља НАТО пакта. Жеље су једно, реалност друго. Оно што су нама наменили, од тога никада добровољно неће одустати.
Колико вреде гаранције НАТО-а и САД? Дали су гаранције Горбачову да се НАТО неће ширити, па су се проширили. Крше споразуме о ограничењу наоружања, међународно право, раде шта хоће. Њихове гаранције су безвредне. Они се према споразумима понашају као њихов идол Адолф Хитлер који је рекао да су споразуми ту да буду прекршени. НАТО жели да влада светом, а ми смо непријатељи, хтели ми то или не.
Ми смо се већ скоро 15 година окренули сарадњи са западом, али запад нас не прихвата као равноправне партнере и никада нас неће прихватити као такве. Запад је одлучио да ми будемо робови и јевтина радна снага и ту одлуку неће променити јер тамо одлучују они којима смо неколико пута помрсили рачуне. Покушали смо за западом и видимо да је све горе и горе. Они никада неће прихватити јаку Србију, него само једну малу сиромашну Србију која ће увек бити на коленима. Нисмо ми ту једини: Румунија и Бугарска већ 25 година сарађују са њима, 7 година су чланице ЕУ и из године у годину им је све горе и горе. То је шанса Русије. Зато је западу Украјина толико важна. Уколико Русија узме Украјину избија на границу незадовољних НАТО/ЕУ-чланица, а онда ће велика шаховска табла имати потпуно другачији изглед и мењаће се брже у корист Русије. Слажем се да Русија првенствено гледа само свој интерес, али ми морамо урадити све да овај регион постане стратешки интерес Русије са сталним војним присуством руске војске. До тада не треба контрирати САД, него водити мудру политику, али са циљем протеривања САД са Балкана.