Anime preporuke

Jel moze neka preporuka animea koji se od skoro zavrsio? Nesto zanimljivo, ne nesto sto vidjamo bukvalno u svakom animeu, tipical bullsh1t story. Nesto poput Titana, unique itd. Da te drzi u neizvesnosti. Unapred Zahvalan! ;)
 
Umm.. Provericu prve par epizode, we will see. Prema animaciji,barem sto sam video iz klipa na youtube, vise me podseca na OP , nego na Titane. No, videcemo sve u svemu. Kad smo kod Titana, hoce li biti nastavka,ili da nastavak citam u Mangi?

P.S Thank you.
 
Nije animacija kao Shingeki nego kao Tengen Toppa!
There're some rumors da se nastavlja ali jos nista nije official. (Znamo da se SAO nastalja >.> to mi bas i ne treba)
NO, manga nastavlja da razbija and Levi heicho is hotter than evaaaa like b!tch pls look me in casual clothes! (kad sam kod toga, stvarno treba da nastavim SnK Gaiden and drool over perfect art)
Jedino sto je sh!t jeste da izlazi mesecno... :/

YW tho
 
Šta je taj Darker than Black? hard core shounen?
odn. koliko je mindfuck tj. koliko trebam da se koncentrišem na anime?

Po meni više shounen nego seinen ali nevažno. Odlična akcija priča u prvoj sezoni se da koliko toliko shvatiti ali druga je dosta zbrkana i dosta lošija po meni od prve, ali i dalje vredna gledanja. Preporuka.
Takođe hei ima the sexiest collarbones :mrgreen:

tumblr_ll4o5hNSxM1qhui9io1_500.jpg
 
Kingdom - prva sezona (39 epizoda)
Kingdom 2 - druga sezona (39 epizoda)
http://myanimelist.net/anime/12031/Kingdom

Radnja je smeštena u Kinu, 250. godine pre nove ere. Kina se sastoji iz 7 zasebnih država. Kralj Zeng pokušava da pokori sve države i da ujedini Kinu. Osim spoljnih neprijatelja Zeng ima i jakog unutrašnjeg neprijatelja Lo Bouvina koji pretenduje na presto.

Xin je igrom sudbine spasao život kralju. Xin želi da postane najveći general ikada. U Zengovoj vojsci Xin polako napreduje u hijerarhiji. Osim njega postoji još nekoliko istaknutih mladih komandira koji žele isto to.

Anime se uglavnom sastoji iz dvorskih spletki, kao i epskih bitki koje vodi Zengova država. Ovo je vojni anime, bitka prikazana u prvoj sezoni traje preko 20 epizoda. Drugu sezonu još nisam završio sa gledanjem.

Strategija, akcija, nadmudrivanje, klanica... Serija drži pažnju u svakoj epizodi. Ima dosta obrta. Nema klišea i nema ponavljanja motiva. Animacija je loša. Zvuk je odličan. Likova ima puno, odlično su osmišljeni, nisu bezlični i svi imaju realnu motivaciju.

Svi likovi imaju kineska imena. Svi se zovu Li Čou Ho Jang Ju Ka Min. Teško im je zapamtiti imena. Imena često potpuno drugačije zvuče kada se izgovore i kada se pročitaju u subtitlu. Takođe, zapis istog imena u subtitlu može da varira od epizode do epizode zavisno od toga ko je uradio prevod.
 
Po meni više shounen nego seinen ali nevažno.
To da li je neki anime šonen ili seinen nikako ne može da bude "po tebi", već je unapred odlučeno. Da bi anime bio šonen, taj mora da bude adaptacija mange koja je izlazila u šonen magazinu(shounen jump), a isto važi i za seinen. DTB nije adaptacija mange(postoje manga adaptacije animea), stoga nije ni šonen ni seinen, ali jeste za tinejdžere, očigledno.
 
To da li je neki anime šonen ili seinen nikako ne može da bude "po tebi", već je unapred odlučeno. Da bi anime bio šonen, taj mora da bude adaptacija mange koja je izlazila u šonen magazinu(shounen jump), a isto važi i za seinen. DTB nije adaptacija mange(postoje manga adaptacije animea), stoga nije ni šonen ni seinen, ali jeste za tinejdžere, očigledno.

Naravno da znam to, samo sam rekao da po tematici meni više liči na shounen nego seinen, zato što je najobičnija akcija , pokušali su da naprave neku dublju prču sa onim izanamijem i izanagijem u drugoj sezoni ali to nije bilo ništa posebno.
 

Back
Top