android MUĆKE sa podešavanjima

zivkoz

Početnik
Poruka
8
imam android telefon , paket kod mts-a , sve je bilo u redu dok jednog dana nije poludeo sa potošnjom interneta, i sva sreće da je to reletivno brzo primećeno ali sve jedno dogurao je do 5 i... hiljada.Dotle je sve bilo ok. potrošnja je bila normalna. I onda jednog lepog dana počinje šou sa potrošnjom interneta.
Nisam ništa čačkao po telefonu niti ikada menjao podešavanja, a sačuvaj bože da sam aktivirao ažuriranja.
Kad sam pitao u mts-u šta to može da bde odmah su mi rekli da proverim podešavanja ažuriranja, i stvarno sva su
bila na neki nedokučiv način postavljena na aktivno-čekirana.
Pitanje je sad, pošto je mondo vap, čini mise takođe u vezi sa mts-om, da li su mogli da uđu u moj mobilni, tj. u podešavanja i da namesete sva ažuriranja na aktivno, i onda telefon lepo troši bitove-bajtove a ti kad primetiš pitanje je koliki će ti račun tada biti, moli boga da što pre primetiš.

Hvala puno na odgovoru. Ali suština mog pitanja je da li neko preko interneta (čitaj MTS) može da brčka po mom telefonu i da promeni poešavanja, jer ako mogu da mi stižu raznorazne ponude ( horoskop,izađite na glasanje, i sl.) a da ja za to nisam dao saglasnost plašim se da i telefon mogu da prepodese samo ako hoće, a zarada ne bi bila mala, jer ti telefon ide na internet a da ti to i ne znaš.

Ne moze da ti ide na internet ako ti je iskljucena razmena podataka!Svaki put kad ukljucim razmenu podataka,stizu mi obavestenja,zato sto nisam iskljucio!Ne znam kako su ti podesena podesavanja u telefonu!Oni imaju pristup telefonu,ali bez razmene podataka za spori u gsm iskljuci E(edge), a u vmcd ili 3g sa razmenom podataka samo kad hoces brzi internet!Uglavnom to sa azuriranjem verovatno ima veze sa njima i sa takozvanim pritisnim porukama,koje verovatno nose tako nesto da automatski azuriraju,one su kod mene iskljucene!Moj ti je savet iskljuci razmenu podataka a kad hoces na internet ukljuci edge ili 3g sa razmenom podataka a kad izadjes sa interneta iskljuci razmenu i prebaci ako si u 3g na gsm!Bar ja tako radim!

- - - - - - - - - -

Ne moze da ti ide na internet ako ti je iskljucena razmena podataka!Svaki put kad ukljucim razmenu podataka,stizu mi obavestenja,zato sto nisam iskljucio!Ne znam kako su ti podesena podesavanja u telefonu!Oni imaju pristup telefonu,ali bez razmene podataka za spori u gsm iskljuci E(edge), a u vmcd ili 3g sa razmenom podataka samo kad hoces brzi internet!Uglavnom to sa azuriranjem verovatno ima veze sa njima i sa takozvanim pritisnim porukama,koje verovatno nose tako nesto da automatski azuriraju,one su kod mene iskljucene!Moj ti je savet iskljuci razmenu podataka a kad hoces na internet ukljuci edge ili 3g sa razmenom podataka a kad izadjes sa interneta iskljuci razmenu i prebaci ako si u 3g na gsm!Bar ja tako radim!

Back