Androgeno-Anabolički Steroidi (AAS) (doping, "hemija")

A ti si malo naivan ako mislis da je svaki "natural" takmicar zaista "natural" (vazi i za neke gore navedene, recimo poslednji ima toliko izrazenu ginekomastiju od steroida da je smesno da si ga stavio uopste - mada mislim da nema najimpresivniju gradju od navedenih, ali se svejedno vidi iz aviona...)...U realnosti 99% njih nije natural, samo uzimaju male doze da bi "napredovali" jako sporo iznad prirodnog limita, u suprotnom bi bilo jako ocigledno :lol: Uz to stavljas Lazara i Rakicha u prirodnu kulturistiku, nidje veze...obojica ne silaze s masterona, Lazar je na HGHu, i verovatno trenbolonu itd itd...stvarno, o cemu pricamo :lol: Nikada neces ni ti, ni ja, ni niko ovde izgledati kao Lazar prirodno, toliko suva masa, sa toliko niskim % masti jednostavno nije natural. Dalje, taj mali Rakich je uvek crven ko paprika od visokog pritiska, jos jedan od nus-efekata koriscenja...

Hmm, nebitno, iznerviram se kada neko pravim naturalcima daje laznu nadu po forumima...

Peace.

P. S. Jos jedan od nacina da se vidi ko nije natural su preizrazeni trapezoidi i deltoidi (ramena). Trapezoidi/deltoidi imaju najvise androgenih receptora i najbolje reaguju na upotrebu steroida pa stoga i "eksplodiraju" hipertroficki receno...

P. P. S. Po meni:

Prvi - mozda natural, ne vidi se lepo gradja uopste u toj pozi...
Drugi - roids
Treci, cetvrti - verovatno obojica natural...otprilike gradja na koju ciljam.
Peti - roids

P. P. P. S. Testiraju ih par puta u off sezoni? Koliko puta su testirali Lance Armstronga bilo u off sezoni, bilo tokom Tour de France-a itd.? Jako se lako izbegne pozitivan test, recimo bar 60-80% takmicara na Olimpijskim igrama koristi neku vrstu dopinga/steroida...Cak i Novak verovatno koristi nandrolon ili nesto slicno. To je jednostavno sastavni deo sporta, a posebno bodibildinga :)

Poslednja izmena:
Izgleda da je jedan moj ortak roknuo neki steroid al neće da prizna... trebam potvrdu. Ne okuša više ni kap alkohola, iako je do pre nekoliko meseci znao da svakodnevno potegne jedno dve limenke piva, i izašle su mu jače strije sa unutrašnje strane levog bicepsa... i naravno raste- ruke i ramena su mu mnooogo veći nego što su bili do pre nekih 4 meseca. Meni reče da je sve to samo od proteina, kreatina i jake ishrane. Al nešto mu ne verujem...

Poslednja izmena:
Izgleda da je jedan moj ortak roknuo neki steroid al neće da prizna... trebam potvrdu. Ne okuša više ni kap alkohola, iako je do pre nekoliko meseci znao da svakodnevno potegne jedno dve limenke piva, i izašle su mu jače strije sa unutrašnje strane levog bicepsa... i naravno raste- ruke i ramena su mu mnooogo veći nego što su bili do pre nekih 4 meseca. Meni reče da je sve to samo od proteina, kreatina i jake ishrane. Al nešto mu ne verujem...

To sto navodis da ne okusa ni kap alkohola je smesno, to je i pametno sto radi a ne posledica steroida...... Svako ko ozbiljno trenira ne okusa kap alkohola pa ni kap onih smesnih gaziranih sokova.

Moze se covek za nekoliko meseci preoblikovati tj rasti ako radi program za masu, i naravno da moze od proteina, kreatina (koji nabacuje i vodu malo u misice sa hranljivim materijama) i jake ishrane.

Neko ko jede 10 puta dnevno, uzima protein i kreatin ne mzoe a da ne raste i da bude ko sto je bio......Onda nesto ne bi bilo u redu sa njim.

To sto se javljaju strije je ili od naglog rasta ili od naglog mrsavljenja, strije dobijaju i obicni ljudi koji ne treniraju nista, pa cak i trudnice kada pocnu da se goje...

Ovo sve ne iskljucuje da uzima steroide, mzoda i uzima, ali mozda i ne, mzoda je iskren. NIKAKO TI NIKO NE MZOE TVRDITI DA NEKO UZIMA ILI NE UZIMA DOK SE NE URADE SVI ZIVI TESTOVI U LABORATORIJI, ILI DOK GA NE SNIMI SKRIVENA KAMERA KAKO UZIMA ANDROGENO ANABOLICKE STEROIDE I OSTALE LEKOVE KOJI SE KORISTE KAO DOPING.

Smesna mi ej samo tvoja izjava i pitanje, i nacin. I jos nesto , zapamti - NIJE SAMO DOVOLJNO UZETI STEROIDE I BICES SVARCENEGER, mnogi danas uzimaju steroide pa nista ne urade, izgledaju nikako! Tako da mora se tu ispuniti mali milion uslova, a steroidi samo na kraju pomognu da te poguraju jos malo napred kada vise prirodno ne mozes ici i kada dozivis plato u vezbanju/izgledu.

Pa ne znaš lika... a ja znam da je spreman da to uzme. I neka je uzeo, al me živcira to što ne priznaje da je uzeo već glumi glumu. Ja kad bih uzeo neki sterod rekao bih odmah svima, što da ne.. nemam šta da krijem. I ovako i onako će se to kad tad primetiti...
Inače, malo mi je simptomatično da je do skoro pio alkohol, a sad odjednom kad je počeo da raste ne sme ni kap alkohola. Zašto? Pa zato što sterodii vrše pritisak na jetru i alkohol može samo dodatno da zakomplikuje stvari. Ne bih ja možda ni pomislio da je uzeo neki steroid, da me pre nekoliko meseci nije smarao sa pričom o Naposimu i Plavom srcu. Zato verujem da je uzeo... strije nikada nije ni imao, a one se između ostalog jhvlajaju i kao posledica uzimanja steroida... zaboravio sam da napomenem da ih ima i na donjem delu leđa.
A to što još nije postao Švarceneger to je zato što je verovatno uzeo tek prvu kuru.

Pa ne uzimaju se svi steroidi "intramuskularno" ! Sta ako uzima "plavo srce" odn metan oralno?
Ma nije valjda,a sta ako uzima roze srce sta cemo onda?Sta ste se bre primili na to"plavo srce"pa "plavo srce'ko da je to jedini metan koji postoji na ovom svetu,a naveci deo na nasem trzistu je fals jer ga pakuju ili Bugari ili Siptari.Dolazi u u obzir samo ako znas covek da je doneseno sa Tajlanda( ja znam samo jednog takvog u Srbiji i cuvam ga ko oci u glavi)

ААС су веома опасни по здравствено стање и то трајно - после коришћења стероида стање није могуће вратити у првобитно стање.

Онај ко не тренира на најпрофесионалнијем нивоу једноставно нема никакву потребу за ААС, а правилну исхрану, паметан тренинг и године рада му не гину, са или без ААС!

Али онај ко на томе зарађује, сигурно нема намеру свој бизнис да сахрањује указивањем на здравствене опасности. Једино сам згрожен понашањем руководиоца овог форума, да они овако масивну про-ААС кампању, коју један корисник на форуму спроводи, ни у најмањем виду не санкционишу. Кад неко на политичком форуму и у шали опсује неистомишљеника, диже се жева, а овде се пропагира систематско тровање тела и апсолутна нема никакве реакције. Страшно! :evil:

Postoji nesto sto se zove zlouporeba i upotreba aas.popij par tableta aspirina i cugni pola litra rakije i broj koliko treba da pozoves hitnu a popij par tableta orala jedino sta ces osetiti jeste malo jaci bol u stomaku.U americi smrtonost od njih je na 142 mestu a medju prvima pice duvan droga..Nije isto uzimati 2 g testa nedeljno i 500 mg to je razlika uz razumno koriscenje dobre ishrane treninga i odmora nuspojeva gotovo da nema sem mozda par akni.Naravno da je glupo da dete od 16 godina koristi njih ali stariji vezbac koji zeli da podigne nivo svoj sto da ne..Aas nisu za glupe a i sta bi rekao onda za igf insulin ili hormon rasta koji se takodje koristi?

Postoji nesto sto se zove zlouporeba i upotreba aas.popij par tableta aspirina i cugni pola litra rakije i broj koliko treba da pozoves hitnu a popij par tableta orala jedino sta ces osetiti jeste malo jaci bol u stomaku.U americi smrtonost od njih je na 142 mestu a medju prvima pice duvan droga..Nije isto uzimati 2 g testa nedeljno i 500 mg to je razlika uz razumno koriscenje dobre ishrane treninga i odmora nuspojeva gotovo da nema sem mozda par akni.Naravno da je glupo da dete od 16 godina koristi njih ali stariji vezbac koji zeli da podigne nivo svoj sto da ne..Aas nisu za glupe a i sta bi rekao onda za igf insulin ili hormon rasta koji se takodje koristi?
У томе и јесте проблем. Клинци немају благе везе, а неко им још даје упуство како да се сјеебу. Једна је ствар, кад један искусан спортиста извуче максимум из свог тела и свесно се одлучи за конзум аас. Значи тај познаје здравствене опасности и свестан је ризика у који се упушта. А ако од тога не зарађује новац, упитан је смисао, зашто се човек таквом здравственом ризику излаже.

Неки обичан клинац, који уствари има најбољи "стероид" који постоји, а то су високи параметри свих хормона за време пубертета па до неких 20-так година, може са добром исхраном и тренингом невероватну масу да набаци и да при томе ни не помисли на хемију. Исто тако и они млађи са 20 и нешто година имају високе параметре андрогених хормона, тако да је њима само потребна одговарајућа исхрана и тежак тренинг, они ће расти, нешто малкице спорије него са аас, али БЕЗ икаквих здравствених последица.

Један једини рационалан разлог за коришћење аас као рекреативни хоби спортиста једноставно не постоји! Ако га неко зна, нека га слободно образложи.

У томе и јесте проблем. Клинци немају благе везе, а неко им још даје упуство како да се сјеебу. Једна је ствар, кад један искусан спортиста извуче максимум из свог тела и свесно се одлучи за конзум аас. Значи тај познаје здравствене опасности и свестан је ризика у који се упушта. А ако од тога не зарађује новац, упитан је смисао, зашто се човек таквом здравственом ризику излаже.

Неки обичан клинац, који уствари има најбољи "стероид" који постоји, а то су високи параметри свих хормона за време пубертета па до неких 20-так година, може са добром исхраном и тренингом невероватну масу да набаци и да при томе ни не помисли на хемију. Исто тако и они млађи са 20 и нешто година имају високе параметре андрогених хормона, тако да је њима само потребна одговарајућа исхрана и тежак тренинг, они ће расти, нешто малкице спорије него са аас, али БЕЗ икаквих здравствених последица.

Један једини рационалан разлог за коришћење аас као рекреативни хоби спортиста једноставно не постоји! Ако га неко зна, нека га слободно образложи.
Ok to stoji ali sta ako neko pati od hipogondizma a bavi se sa powerlifting b.bilding takva osoba ce morati da uzima androgene inace nema sta da trazi u vezbanju jer nece moci da uradi nista,jer koliko god ti jeo dobro i trenirao ako nema dovoljno lucenja testa bacanje vremena...Bar sa medicinske strane ako gledamo nadalje licno nikad ne bi preporucio neke vrste aas.Deca duranbolin metan anavar anadrol itd..Vec samo test cist jer ove gore telo nece prepoznati kao svoje hormone i pravi cirkus u organizmu dok sa testom telo prepoznaje svoj hormon iako sinteticki opet je to nesto sto imamo u telu..a ne krs iz podzemih laboratorija i uvek sam da se uzima galenika bar smo sigurni da je 100 cisto...moje misljenje ne mora da bude tacno...

Poslednja izmena:
Ok to stoji ali sta ako neko pati od hipogondizma a bavi se sa powerlifting b.bilding takva osoba ce morati da uzima androgene inace nema sta da trazi u vezbanju jer nece moci da uradi nista,jer koliko god ti jeo dobro i trenirao ako nema dovoljno lucenja testa bacanje vremena...Bar sa medicinske strane ako gledamo nadalje licno nikad ne bi preporucio neke vrste aas.Deca duranbolin metan anavar anadrol itd..Vec samo test cist jer ove gore telo nece prepoznati kao svoje hormone i pravi cirkus u organizmu dok sa testom telo prepoznaje svoj hormon iako sinteticki opet je to nesto sto imamo u telu..a ne krs iz podzemih laboratorija i uvek sam da se uzima galenika bar smo sigurni da je 100 cisto...moje misljenje ne mora da bude tacno...
Чуј ти њега АКО... :D Па ако неко из медицинских разлога мора да узима од лекара преписану дозу, онда је то сасвим друга прича.
Чак и ако неки 40-50-годишљак у сред мидлајф-кризе открије страст за бодибилдинг, ок и он може без проблема да се мало "подмлади".

АЛИ колико процената новајлија у бодибилдингу имају поремећен ниво тестостерона и колико њих су из старосних група, којима је тестостерон сигнификантно спао?
Можда 5%, хајде да будемо еликодушни и да кажемо, да их је 10%. Али шта је са осталих 90%? Да ли је њима то потребно?

Са добром исхраном и паметно спроведеним тренингом никоме од тих 90% новајлија апсолутно није потребна хемија, било какве врсте!

За тих 90% новајлија једноставно не постоји разумно објашњење, зашто би њима конзум хемије био потребан, ако свој природан лимит нису ни приближно достигли. А управо ових 90% су највише бомбардовани про-аас пропагандом и оваквим упуствима.

Тако да по мом мишљењу овако јавно објављивање ради наводних 10% потенцијалног клијентела није оправдан акт. Него баш супротно је случај, није ово упутство написано ради 10% потенцијалних клијената, него ради широке наивне и дезинформиране масе почетника, на којима се најлакше зарађује.

Poslednja izmena:
:rtfm: Ok slazemo se donekle..Ali opet niko ne dize toliko galamu kad se klinci drogiraju puse i piju a to je mnogo gore od aas..Uzmi previse vode ima da se predoziras a ne aas prema tome podrzavam umerenu upotrebu od nekih 25 god tad se telo hormonalno oformilo...Ja za svoje godine treninga nisam cuo da je neko riknuo od aas dobio tumor sjebana jetra itd a od pica i duvana bogme jesam...Naravno ako predozira normalno je da ce se javiti nuspojevi i to ne bas prijatni.ali sve se to izbegne ako se zna sta se radi koji se aas uzima i kako..edukacija na prvom mestu ima mnogo gorih stvari od aas koji se uzima gh hormon insulin igf 1 mdf pa cak i lekovi za zivotinje..neki idu cak toliko daleko da uzimaju i ddp tj sredsvo za bube da bi skinuli visak pred takmicenje..to ne podrzavam kao i sintanol ulje koje se ubrizga u ruku da izgleda vece glupost...Dobar stari galenikin depo za njega sam uvek makar cist proizvod umereno koristiti nema nekih nuspojeva...

:rtfm: Ok slazemo se donekle..Ali opet niko ne dize toliko galamu kad se klinci drogiraju puse i piju a to je mnogo gore od aas..Uzmi previse vode ima da se predoziras a ne aas prema tome podrzavam umerenu upotrebu od nekih 25 god tad se telo hormonalno oformilo...Ja za svoje godine treninga nisam cuo da je neko riknuo od aas dobio tumor sjebana jetra itd a od pica i duvana bogme jesam...Naravno ako predozira normalno je da ce se javiti nuspojevi i to ne bas prijatni.ali sve se to izbegne ako se zna sta se radi koji se aas uzima i kako..edukacija na prvom mestu ima mnogo gorih stvari od aas koji se uzima gh hormon insulin igf 1 mdf pa cak i lekovi za zivotinje..neki idu cak toliko daleko da uzimaju i ddp tj sredsvo za bube da bi skinuli visak pred takmicenje..to ne podrzavam kao i sintanol ulje koje se ubrizga u ruku da izgleda vece glupost...Dobar stari galenikin depo za njega sam uvek makar cist proizvod umereno koristiti nema nekih nuspojeva...

Мислим да је то веома лоше поређење. Ако неко узима дрогу и алкохолише се, има сасвим друге проблеме, а нема ни трунке свести, коју има један спортиста.

Кад се неко бави спортом, онда је (по мом мишљењу бар) здравље на првом месту и оно ни по коју цену не сме да буде зарад изгледа или снаге запостављено! Е онда се поставља питање, чему читав смисао, улагање труда и енергије у нешто, што губи свој смисао, ако човек сам свесно (а незналице несвесно) уносе потенцијални здравствени ризик?

Независно, да ли неко хоће своје тело да перфекционира или максималну снагу да развије, то је процес, који траје 10-так година 'ладно. Без 5 година активног тренинга у бодибилдингу нема стварно резултата и то само ако човек нема већих застоја и назадовања. И када се стави прст на чело о ком временском периоду ми овде говоримо, поставља се питање колико хемија доприноси читавом резултату, а колико одмаже...

Шта ја хоћу уствари да кажем?

Онај, ко оде у теретану и мисли, да ће за годину, две изгледати као Ван Дам, само што узима хемију, се грдно вара и не заслужује ништа друго, него да по принципу еволуције добро груне главом у зид - глупи у природи никад ни нису опстајали дуго.

А онај, који мало спусти лопту и укључи мозак, види да тело не може преко својих могућност - као и све остало у природи! - тај ће на дужи период схватити поенту спорта (културистика је уствари више уметност, ако ћемо по дефиницији), угради ће спорт у свој свакодневницу и једне године ће оптимирати тренинг, друге исхрану, мало ће експериментисати овим, мало оним и после година рада његов резултат ће БЕЗ ХЕМИЈЕ бити феноменалан, јер је постепено и темељно све радио дуги низ година.

Док ће онај први стероид-џанки годину дана тренирати, убрзо ће видети неки ситан резултат, па онда дуго време стагнацију. Онда ће престати да тренира, јер из превише мотивације настаје фрустрација. Или се због хемије неће осећати добро, па ће читав спорт баталити. После неку годину можда опет крене, па опет батали. И све то због лажне представе и утиска о спорту (уметности).

Проблем је што данас сви хоћеју нешто одмах, све нешто на брзину, а оно што је брзо то је и кусо, кажу наши стари. Читава ствар почиње тек онда да се на квадрат компликује, када долази хемија у игру. И то што ти наивно називаш едукацијом, је уствари чисто упутство за злоупотребу хемије. Било би фино, када би сви почетници прво месец дана сели и читали о основама анатомије и људске физиономије / биохемије, али то никад неће бити случај, због тога човек реч едукација и хемија у једној реченици никад за озбиљно не може да схвати.

Ја сам апсолутни противник било каквих забрана, али хемију за злоупотребу у спорту треба апсолутно забранити и третирати је као дрогу - то је стање бар у нормалним државама.
Мислим хајде да се не лажемо, коришћење хемије у бодибилдингу је чиста (само)обмана и кад тад свако лупи главом о зид!

steroid-Side-effects.jpg

36542590.jpg

A da li je dokazano to na slici da izaziva aas? a mogu ti okaciti sta izaziva pusenje i pice i to mnogo njih umrlo od toga a od aas navedi neki primer ali da je covek znao sta radi nijedan.Problem nastaje kad dete od 16 godina trpa metan ko pez i onda naravno da ce se sjebati..Droga i aas nisu isto i u kojoj to drzavi su oni u istom rangu..porediti drogu i nesto sto se koristi cak i u lecenju i produzavanju zivota ma ne ide...opet kazem nije isto upotreba i zloupotreba od strane dece..Nece da izgleda tako uz dobru ishranu koja je osnova upotrebe hemije i teskog treninga hoce..Eto imam 40 plus godina koristio razne vrste aas i ziv sam i zdrav imam decu.A zasto znam sta radim i pazim na sebe nije ovo za svakog.

ААС су веома опасни по здравствено стање и то трајно - после коришћења стероида стање није могуће вратити у првобитно стање.

Онај ко не тренира на најпрофесионалнијем нивоу једноставно нема никакву потребу за ААС, а правилну исхрану, паметан тренинг и године рада му не гину, са или без ААС!

Али онај ко на томе зарађује, сигурно нема намеру свој бизнис да сахрањује указивањем на здравствене опасности. Једино сам згрожен понашањем руководиоца овог форума, да они овако масивну про-ААС кампању, коју један корисник на форуму спроводи, ни у најмањем виду не санкционишу. Кад неко на политичком форуму и у шали опсује неистомишљеника, диже се жева, а овде се пропагира систематско тровање тела и апсолутна нема никакве реакције. Страшно! :evil:

Smiri se covece, jako je mali broj smrti od steroida (klinci debili koji predoziraju) u poredjenju s duvanom i alkoholom...Ne zelim da uzimam steroide licno, ali taj "taboo" u vezi istih je prenaglasen.

Smiri se covece, jako je mali broj smrti od steroida (klinci debili koji predoziraju) u poredjenju s duvanom i alkoholom...Ne zelim da uzimam steroide licno, ali taj "taboo" u vezi istih je prenaglasen.

I ako je ! Neki tabui i trebaju da budu prenaglaseni. I pored ovolikog zastrasivanja i preuvelicavanja o stetnosti steroida klinci i dalje gutaju to kao mentol bombone.....

Sta bi tek bilo kada bi se "razotkrio tabu" i kada bi jos malo vise ohrabrili indirektno klinjose da steroidi i "nisu toliko stetni" ?

Odmah bi prodaja steroida skocila za bar 80%.

Prema tome treba se truditi i zastrasivati javnost. A ko je pametan i ko uzima steoride a profi je sportista, on ce znati, njemu nemamo sta da objasnjavamo, on je edukovan.

Bitno ej zaplasiti javnost da steroidi kao opcija ne postoje i tacka!

Ginekomastija na sisi, ajd udari mu čvrgu u bradavicu koju primetiš da je malo natekla, ako vrisne ko pićkica znači da ima poremećen nivo hormona i da mu je estrogen u disbalansu zbog uzimanja testosterona

Poslednja izmena:
I ako je ! Neki tabui i trebaju da budu prenaglaseni. I pored ovolikog zastrasivanja i preuvelicavanja o stetnosti steroida klinci i dalje gutaju to kao mentol bombone.....

Sta bi tek bilo kada bi se "razotkrio tabu" i kada bi jos malo vise ohrabrili indirektno klinjose da steroidi i "nisu toliko stetni" ?

Odmah bi prodaja steroida skocila za bar 80%.

Prema tome treba se truditi i zastrasivati javnost. A ko je pametan i ko uzima steoride a profi je sportista, on ce znati, njemu nemamo sta da objasnjavamo, on je edukovan.

Bitno ej zaplasiti javnost da steroidi kao opcija ne postoje i tacka!
:ok: Коначно, да се неко слаже са мном. ;)

У томе лежи главни проблем. Поред свих упозорење клинци и млађи мушкарци се и даље рокају хемијом, а од ње без постигнутог темеља немају апсолутно никакве користи, само здравствених проблема на дужи период.

Е сад је и то питање. Хајд "само" 250мг тестостерона недељно и супер? Не баш, онај који је спреман, да тако нешто уради, он се сигурно неће зауставити само на овој једном сорти хемије и у тој дози.

А онај ко ипак има намеру, да на само 250мг тесто. недељно остане, па тај боље да уопште ни то мало не узима. Јер ако ће ми "помоћи" да одређену масу уместо за 5 достигнем за 4 године, па који ће ми мој и тај ризик по моје здравље. На крају му испадне већа дара него мера.

То багателизирање ситних дрога, само "мало" хемије, само мало алкохола итд. је се научно доказало као апсолутна глупост. Кад се одређена непрелазива линија табуизира, резултат је тотална катастрофа и краја нема. Као и у свим сегментима друштва исто то ће се одвити и у теретани. Кренеш са само "безопасних" 250мг тесто недељно и са 40 година ти си здравствено тотално сје*ана особа, као да ти је 60-70+.

Само у задњих пар недеља су рикнули Nasser El Sonbaty, Erik Dreesen, Ed van Amsterdam и многи други не тако познати бодибилдери. Сви они су умрли баш у старости од 40-50. А како њихови органи изгледају, то је чист хорор за хирурге шта они могу видети на операционом столу. Али хајд и то, али народе они остављају своје породице иза себе. Коме је битнији перфектан изглед, ако ћу оставити своју жену и децу на милост и немилост оваквим временима. Коме је битнији изглед, него да са 50-60 година колико може помаже својој деци и са 70-80 да гледа како му унучићи расту???

Али коме ја уопште и причам. Ми живимо у ненормалним временима и у једном крајње болесном друштву, ту је сам корен свести тотално пропао. И како једном обичном лику - детету духа вермена у коме је одрастао и живи - у теретани објаснити, да се не може против природе и ко пак против ње ради, кад тад мора на последице рачунати!

Због тога сам ја тотално против хемије. Спорт сам по себи је много здравији за психу, ако га човек сматра као део развитка личности. Значи за годину дана не могу да постанем доктор наука, годину дана је мало зарадити новац за једно имаће и кућу на њој, ко је још за годину постао прави је*ач у свом граду...? Као што видите, не постоји средство, које може заменити године и године труда, рада и енергије, да би се човек на одређеном пољу налазио на једном висиком нивоу! Исто тако је и са бодибилдингом. Ко је још за годину дана постао мистер олимпија? Нема то ни у научној фантастици! Због тога је једино решење тотално демонизирати хемију и објаснити у старту свакоме, да ако нешто хоће да постигне, има да уложи исто толико година труда као и на многе друге ствари у животу. Хемија, дугорочност и здравље су по дефиницији тотално противречни појмови и треба се коначно растати од такве свести. А читава генерација бодибилдера после Шварценегера је само израз данашњег накардно друштва. Полако су кренули да цркавају већ са 40 година, и биће их све више и више. У Америци је век кренула промена свести, а хајде да радимо на томе, да не каснимо бар у томе 10 година.

Кратко и јасно: хемија убија спорт, хемија убија спортисту, хемија убија свако задовољство и филозофију бављења спортом!

Poslednja izmena:
:mrgreen:Само у задњих пар недеља су рикнули Nasser El Sonbaty, Erik Dreesen, Ed van Amsterdam ova trojica riknuli od diuretika i otkazivanje bubrega.Da te podsetim da imam 40 plus i vise i eto ziv sam.Naravno da ce i tih 250 mg biti opasno ako se ne zna sta se radi sa njim.Ono sto ti opisujes desava kad uzmes od 750 g pa vise i tad je pitanje a upravo se najteze bolesti i desavaju po nekim studijama ako imas nizak test.
eto ovaj ima preko 60 godina i jel mrtav:mrgreen: Sto se tice stanja organa o kojima govoris to se desava usled uzimanje steroida za zivotinje koji naravno nisu za upotrebu kod ljudi.

Naravno da ce i tih 250 mg biti opasno ako se ne zna sta se radi sa njim.
У томе и јесте фора. Онај ко зна, њему сигурно није потребан један кратак чланак на Крстарици, који чак ни у једној реченици не спомиње последице по здравље.

Значи кратко и јасно чланци овог корисника су намењени баш гомили клинаца, који немају благе везе, али којима се могу причати бајке и тиме добро продавати/уваљивати роба.

А ако је овај дека са 60 година у супер форми и ништа му не фали, ако нпр. Хелмут Шмит пуши 2 паклице цигарета дневно а доживео је 94., ако овај ово ако онај оно итд., па хајдемо сад сви ми исто то да радимо, јер све те приче о опасним последицама по здравље су тотална глупост.

Koliko je dobar (loš) kreatin, bcca i takva vrsta suplemenata, znam da to nema veze sa AAS, ali pitam čisto informativno.
samo dodaci ishrani tako da uzimaj slobodno bcca posebno sto vise ima mnogo dobrog
uticaja na zdravlje ali glavno je da sprecava katabolizam misica posle treninga neka doza je 10 g pre i posle treninga.za kreatin ne deluje na svakog jer neko ima takav organizam licno sam pio i po 30 g na dan i nista kod tebe mozda radi.uzimaj 10 g na dan i pij dosta vode uz protein daje najbolji rezultat.

Back