Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.502
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanima me iz perspektive hrišćana, pošto sam više neutralni posmatrač, šta su i ko su anđeli, gde obitavaju, šta čine i koji izvori govore o njima?
Iz njihove perspektive predstavljaju bestelesne entitete koji imaju samo jednu svrhu, sluziti bogu u njegovim naumima ma kakvi bili, losi ili dobri.
Oni naravno tvrde da je bog savrsen i da je svaka tacna pa u skladu sa tim opravdavaju egzodus nad ljudima koje su tokom istorije cinili ovi entiteti.
Idem malo na paste-copy,odlomak iz knjige "pravoslavlje i sekte IV :Zanima me iz perspektive hrišćana, pošto sam više neutralni posmatrač, šta su i ko su anđeli, gde obitavaju, šta čine i koji izvori govore o njima?
Iz njihove perspektive predstavljaju bestelesne entitete koji imaju samo jednu svrhu, sluziti bogu u njegovim naumima ma kakvi bili, losi ili dobri.
Oni naravno tvrde da je bog savrsen i da je svaka tacna pa u skladu sa tim opravdavaju egzodus nad ljudima koje su tokom istorije cinili ovi entiteti.
stvarno kako te bre nije sramota da ovako lupetas?
![]()
Zanima me iz perspektive hrišćana, pošto sam više neutralni posmatrač, šta su i ko su anđeli, gde obitavaju, šta čine i koji izvori govore o njima?
Te zenske andjelice sluze da zabavljaju, pre svega Isusa, a zatim i svece koji su otisli na onaj svet u cvetu svoje mladosti, htedoh da kazem, na vrhuncu polne moci.U Katoličkim Crkvavama - ne znam kako je kod Pravoslavaca,
vidjet ćeš anđele sa krilima,
ali - ne muške osobe kako se kaže u Bibliji,
nego ženske i djecu.
I evo još jednog odlomka iz iste knjige:
Priroda anđela: Priroda anđela je u neku ruku, sasvim različita od čovečije prirode, a u neku ruku ona joj je slična. Anđeli su bestelesni i kao takvi nevidljivi za naše fizičke oči. Nemajući tela, oni, shodno tome, nemaju ni telesnih potreba: ni bola, ni strasti, ni briga, za hranu, piće, odelo, niti za sklonište. Oni ne poseduju strasti ni žudnje za rađanjem. Niti se žene, ni udaju (Mat. 22, 30). Oni nemaju ni briga o budućnosti, ni straha od smrti. Jer, mada su bili stvoreni pre čoveka, oni nisu ostareli, niti stare, nego su nepromenljivo mladi, lepi i jaki. Oni takođe nisu zabrinuti za svoje spasenje i svoju besmrtnost, pošto su već besmrtni. Nasuprot ljudima, oni se ne kolebaju između dobra i zla, pošto su već dobri i sveti kao što su bili i kada ih je Bog stvorio.
Zato sam dala citat, pošto se kaže da su nevidljivi FIZIČKIM očima... ako mi se otvore duhovne oči, tebi prvom ću da javim, ali mi moraš VEROVATI na reč.ako nemaju telo i nevidljivi su, kako se može znati da su lepi i jaki?
Zato sam dala citat, pošto se kaže da su nevidljivi FIZIČKIM očima... ako mi se otvore duhovne oči, tebi prvom ću da javim, ali mi moraš VEROVATI na reč.![]()
Sve zavisi od smisla za estetiku u datom trenutku...aha, dobro, onda da zamislimo tu nevidljivu lepotu...![]()
dodao sam naknadno još nešto na bivši komentar, pa ako ti nije mrsko, odgovori...Sve zavisi od smisla za estetiku u datom trenutku...A znamo da o lepoti ne vredi raspljavljati...
aha, dobro, onda da zamislimo tu nevidljivu lepotu...
edit: sad mi nešto pade na pamet... setih se da su u priči "sodoma i gomora" glavni akteri bila dvojica anđela koje su ostali stanovnici nameravali seksualno da zlostavljaju.
interesuje me da li su oni imali otvorene te duhovne oči kad su mogli da ih vide i požele u svojim seksualnim maštarijama, kako je prikazano u priči?
nisu nego su se andjeli materijalizovali..usli u vidljivi spektar coveka......![]()
zašto bi se materijalizovali ako im je cilj da ih može videti samo oni koji otvore duhovne okice?
Na riscanskim sajtovima pise da su bestelesni i da sluze bogu. To svi znaju, samo se dva viteza, svetla i svetog djoke koji svaki drugi dan ide u crkvu prave pametni.
Da ubijaju covecanstvo znamo iz starog zaveta a i novog. Dosta je primera iz biblije u kojima se jasno vidi da bog naredjuje andjelima da trebe ljude. Po Kuranu takodje.
niko, samo zamišljam...jer ako im to nije prvenstveni cilj, onda su se materijalizovali kako bi namerno aktivirali seksualnu energiju kod ljudi, a to mi ne liči na anđele kako ih volimo da zamišljamo.a kuj ti kaza da im je to cilj?
Prema tome ispada da su andjeli pogresili (pali andjeli) i da su postali smrtni?
Kako kada su besmrtni andjeli?
Da li su Adam i Eva bili besmrtni kada im je receno da ce umreti ako okuse plod? Bili su bez greha ali sa izborom da uzmu greh tj. smrt.
Ali za ljude ne pise da su bili besmrtni ali za andjele pise da su BESMRTNI!
Onaj koji je besmrtan ne moze da zgresi ali Adam i Eva su mogli jer su upozoreni da ce umreti ako probaju plod, znaci imali su izbor da zrese.
Ako su andjeli isto tako bili upozoreni odakle tamo plod spoznaje dobra i zla ako zlo nije postojalo pre "pada" Lucifera?
Ako su stvarno andjeli mogli zgresiti onda nisu besmrtni, ali u Bibliji pise da su andjeli besmrtni!
Zasto je Bog onda dao ljudima mogucnost da dobiju vecni zivot i nakon "pada", a palim andjelima nije?
Da li to znaci da su Adam i Eva bili jedina bica koja je Bog stvarao po svom liku? Da li to znaci da su Adam i Eva postali "pali Bogovi"?
Kada je Bog stvarao andjele nije rekao da nacinimo bice po svom liku... Za ljude je rekao!
Znaci li to da je Bog bio covek i da covek moze postai Bog?
Da li to znaci da andjeli ne mogu postati Bogovi i da su se zato "pobunili"?
I zbog toga im nije dat vecni zivot jer je njihova svrha da sluze Bogu, a ljud mogu postati "BOGOVI"???
niko, samo zamišljam...jer ako im to nije prvenstveni cilj, onda su se materijalizovali kako bi namerno aktivirali seksualnu energiju kod ljudi, a to mi ne liči na anđele kako ih volimo da zamišljamo.