Anđeli i demoni

Ovo sam prepisao u onu moju svesku...
Jak citat.

Tačno, nego kad si dete to isto nesvesno radiš, koliko onda okolina i okolnosti utiču na formiranje karaktera?
Ili si ti- ti, u svim uslovima isti?
(U smislu da nije opravdanje ako si zao to što si doživeo zlo)
Ako biram misli kojima dajem pažnju definitivno ne moram biti zao ako sam doživeo zlo, a odlično je sad da pokušam da primenim na sebi ovo kad sam svesniji i odrastao (i kada mogu da kontrolišem).
okolina jako utiče...zato nije svejedno u kojoj se porodici rodiš..i zato samo reinkarnacija može biti pravedan sistem...jer okruženje u kom se rodiš definiše tvoju početnu tačku u životu...neko se rodi u porodici punoj ljubavi a neko u porodici gde se svi mrze i svađaju ili u porodici alkoholičara...nije isto pa se ne može od svih tražiti isto u životu
Čoveče, dao si uputstvo kako da se promenimo.
to su milioni ljudi rekli pre mene..a ja sam tu objašnjavao kako sam shvatio šta je Гром rekao..

Čoveče, dao si uputstvo kako da se promenimo.
Имаш о томе код монаха, нпр Свети Теофан Затворник је писао о степенима помисли, када је нешто грех, а када не. Тј. како иду нивои, од тога да неку мисао не приметимо, преко борбе са помисли до усвајања помисли.
Све то функционише али не као изолован метод без поста, молитве и сл.

To je jeдна свакодневна ствар у животу сваког хришћанина.
Ради се о томе што то не може да функционише без заједнице, тј. ово није нека само-техника која ради без помоћи и заједнице са другим људима.
Šta je život drugo nego interakcija sa drugim ljudima?

Имаш о томе код монаха, нпр Свети Теофан Затворник је писао о степенима помисли, када је нешто грех, а када не. Тј. како иду нивои, од тога да неку мисао не приметимо, преко борбе са помисли до усвајања помисли.
Hvala.

zamisli koji je to udarac za ljudsku vrednost ako je većina toga što neko misli i kaže rezultat usvajanja anđeoskog ili demonskog šaputanja?
Covek ti je ko automat, gotovo masina. Lako se da isprogramirati i menja raspolozenja u odnosu na okolinu. isti dogadjaji
izazivaju iste reakcije, i u toku dana cas je raspolozen, cas je ljut shodno. Stoga mi ne znamo ko je izazvao koju
misao ali mozemo pratiti promene raspolozenja gotovo precizno i predvideti kako ce ko reagovati na sta.

okolina jako utiče...zato nije svejedno u kojoj se porodici rodiš..i zato samo reinkarnacija može biti pravedan sistem...jer okruženje u kom se rodiš definiše tvoju početnu tačku u životu...neko se rodi u porodici punoj ljubavi a neko u porodici gde se svi mrze i svađaju ili u porodici alkoholičara...nije isto pa se ne može od svih tražiti isto u životu
Eeee...početna tačka. Koliko sam puta o tome razmišljao.
to su milioni ljudi rekli pre mene..a ja sam tu objašnjavao kako sam shvatio šta je Гром rekao..
Eto koristi od foruma. Ovde se "sabije" svakodnevno ono što su (milioni) ljudi vekovima govorili od budizma do hrišćanstva.
I kažete da nema koristi od foruma, uštedeli ste mi bar 10 godina čitanja.

Covek ti je ko automat, gotovo masina. Lako se da isprogramirati i menja raspolozenja u odnosu na okolinu. isti dogadjaji
izazivaju iste reakcije, i u toku dana cas je raspolozen, cas je ljut shodno. Stoga mi ne znamo ko je izazvao koju
misao ali mozemo pratiti promene raspolozenja gotovo precizno i predvideti kako ce ko reagovati na sta.
Ne slazem se sa tim da se covek uvek isto ponasa u datoj situaciji.
Nekada sam bila impulsivnija i neke stvari su mogle lako da me naljute gledano po toj shemi to bi trebalo i sada da se desava ali nije tako.
Radeci na sebi shvatila sam da ljutnjom necu resiti nista i sebi ne dozvoljavam sada taj luksuz, da se tako lako naljutim.

Pa u tome je cela fora, mozes da radis na sebi, zato nismo kompletne masine. Ja govorim za ljude koji problema nisu ni svesni.
Nisam se naljutio jedno 10 godina :P

bmaxa

drago mi je da sam te nasmejala al hajd molim te objasni meni plavoj sta je tu smesno cisto ono da se nasmejem i ja :)
Pa kazes radeci na sebi :P
I ja radim na sebi, da imam samo jednu emociju, i izgleda da mi ide uspesno :P

Eto koristi od foruma. Ovde se "sabije" svakodnevno ono što su (milioni) ljudi vekovima govorili od budizma do hrišćanstva.
I kažete da nema koristi od foruma, uštedeli ste mi bar 10 godina čitanja.
Forumi su super kad se ovako skupimo pa konstruktivno zajedno razmišljamo bez da ulazimo u neke duele i nadgornjavamo se.....pomaže čoveku i da presloži svoje misli i da nauči nešto od drugih, da vidi stvar iz tuđe perspektive, a nekad i da pomogne drugome svojom ili tuđom misli...što ne znači da ne treba čitati knjige...jer dok na forumu izbacujemo misli koje nam prve padnu na pamet, neko je pišući knjigu dugo i duboko razmišljao o tome što je napisao...pisci beletristike obično pišu jednu knjigu i po godinu dana...tu je sve pažljivo promišljeno..a mi često samo površno pročitamo tražeći samo zabavu...

Misliš, ideš linijom manjeg otpora, zanima me da li si samo tek tako prihvatio ili baš veruješ u to?
pa nekako mi logično.
dok sam bio klinac i gledao u nebo noću, prvo što sam pomislio nemoguće da je ovo slučajno a onda sam se pitao šta je bog sam radio pre stvaranja. da li je razmišljao kako i ja razmišljam, pa sam se pitao a zašto pričam sam sa sobom, pa tako verovatno i on. pa mnogo kasnije je došla biblija, a još kasnije tumačenja. mada mi je još maglovito ali polako shvatam ili bar meni logično da su hrišćani najbliži božanskoj prirodi.
s obzirom da se bog nije spominjao dok sam bio dete ne znam odakle mi takva ideja.

Da li verujemo u njih ili ne, svi smo čuli za anđele, demone i duhove. međutim, većina nas se bori da objasni razlike između ovih bića koja su opisana u svakoj kulturi i u svakom periodu istorije.
kako vi gledate na ove pojave? da li verujete da stvarno postoje ili je personifikacija dobra i zla? da li je holivud doprineo vašem mišljenju? kako ih zamišljate...?
do skoro sam mislio da su demoni nebeska bica , al sad sam shvatio sam da su to zemaljska bica koncentrisana iz celog sveta u drzavi koja se zove USA.

Jesu nebeska bica ali su svugde na podrucju Zemlje
dakle u zabludi si ako mislis da su u samo tamo
Oni upravljaju clom Zemljom
nisam u zabludi. Analiziram svakodnevno osobe koje simpatisu ameriku a posebno one koji su tamo emigrirali.
Svi imaju iste osobine, karakterne crte...............ekstremno negativne. Da uspeju, da se obogate, ........i to ne radom (inace bi otisli u Norvesku ili Dansku, gde su plate tri puta vece nego u americi) vec u ameriku gde njhihovi "talenti" mogu biti debelo nagradjeni. O kakvim talentima se radi , mozete i sami pretpostaviti........naime, talenti, za koje se van amerike, ide na sud.

nisam u zabludi. Analiziram svakodnevno osobe koje simpatisu ameriku a posebno one koji su tamo emigrirali.
Svi imaju iste osobine, karakterne crte...............ekstremno negativne. Da uspeju, da se obogate, ........i to ne radom (inace bi otisli u Norvesku ili Dansku, gde su plate tri puta vece nego u americi) vec u ameriku gde njhihovi "talenti" mogu biti debelo nagradjeni. O kakvim talentima se radi , mozete i sami pretpostaviti........naime, talenti, za koje se van amerike, ide na sud.
ona simpatise ameriku tamo joj nastala organizacija svedoka :tajna:

privlači ih zlo...tamo je trenuitno najveća koncentracija zla na planeti...najviše satanista i okultista....naročito među elitom....ali nije sve crno belo...ima u Americi puno dobrih ljudi... evo ti @bas kao kao primer..dobar hrišćanin i sasvim ok lik iako živi i radi u Americi

evo baš sam guglao svetog Teofana Zatvornika..ima njegovih tekstova na sajtu svetosavlje.org
https://svetosavlje.org/tag/sveti-teofan-zatvornik/?pismo=lat
vredi pročitati

zamisli koji je to udarac za ljudsku vrednost ako je većina toga što neko misli i kaže rezultat usvajanja anđeoskog ili demonskog šaputanja?
zamisli koja je to vrednost ljudi kada sve uzmu iz prirode ništa ne plate prirode a posle to naplate drugima?
Šaputanje je sugestivnije.
Više verujem šaptaču nego urlaču.
ja uvek razmislim šta je šaptač hteo, šta mu je bila namera
Sestra mi je rekla da se to dešava kad se spava na ledjima, zbog lošeg protoka krvi u vratu čini mi se. Od tada izbegavam spavanje na ledjima i nemam problema.
ah ti lekari uvek imaju neko obajšnjenje koje daje smisla toj njihovoj nauci.
spavanje na leđima (ili ležanje) se koristi takođe ako hoćete da izađete iz svog tela - tj. da imate van telesna iskustva. kako to objašnjava sa manjkom kiseonika i krvi?
Ne verujem u djavole i andjele.
.. to ti je potrebno tek kada pređeš određene nivoe ovde na zemlji pa ti manja objašnjenja kao nešto radi - onda se valja upoznati sa pričom etarskog.
.i tako mi stvaramo svoju ličnost izborom misli kojima dajemo pažnju
@hm337 sve to stoji ali moraš definisati šta je "izbor" da bi cela rečenica imala smisla. jer nekima izbor ne postoji!
Šta je život drugo nego interakcija sa drugim ljudima?
i sa drugim biljkama, životinjama, duhovima, ima i viših ciljeva koje sa stanovišta jedinke su neshvatljiva...
Forumi su super kad se ovako skupimo pa konstruktivno zajedno razmišljamo bez da ulazimo u neke duele i nadgornjavamo se.....
apsolutno! bolje 100x od fb, tw, i ostalih soc-gluposti.

privlači ih zlo...tamo je trenuitno najveća koncentracija zla na planeti...najviše satanista i okultista....naročito među elitom....ali nije sve crno belo...ima u Americi puno dobrih ljudi... evo ti @bas kao kao primer..dobar hrišćanin i sasvim ok lik iako živi i radi u Americi
prica mi diler auta, mator 70 godina, kako su ameri lenji, a ja ga sa zenom ubedjujem da su ljudi svuda isti, da u srbiji cak kazu neki: ne mozes ti mene toliko malo da platis koliko malo ja mogu da radim

dakle, ja se borim protiv svih predrasuda - lako je tebi da tvrdis kako je ovde najvise satanista, jer se oni slobodno reklamiraju, ali da li je najvise zlih? ja mislim da i ti isto imas predrasuda

Jesi jer Sotona i Demoni nisu usmereni na jednu Zemlju nego na celu zemlju.

Sotona i Demoni takodje zavode ljude preko spiritizma

a Spritizam je po definiciji saobracanje sa demonima ili zlim duhovima, bilo direktno ili putem nekog ljudskog medija. Zli duhovi unapredjuju razne oblike spiritizma , da bi ljude doveli pod svoju kontrolu.Tu spadaju svi oblici proricanja i gatanja ( gledanje u solju ,pasulj i td..), magija (crna i bela ) , trazenje predskazanja , bacanje cini, vracanje – upotreba moci koja potice od zlih duhova, konsultovanje sa medijima, pitanje mrtvih, prizivanje duhova na bilo koji nacin ..i td..

Takodje i savremeniji oblici proricanja , u sta spada i astrologija , kao i hiromantija..
Gledanje u tarot karte, bionenergija, joga, transcendentalna meditacija, silva metod , hipnoza ..
Takodje u spiritizam spadaju i razni obredi i obicaji. Iako neki pojedine oblike spiritizma smatraju bezazlenim ili cak zabavnim, svi oni dovode pod uticaj , napad ili opsedanje od strane demona ili zlih duhova .

Biblija jasno osudjuje svaki oblik spiritizma, ne samo sto su opasni vec i dovode do neprijateljsta sa Bogom, sto je daleko opasnije.

U 5.Mojsijevoj citamo : “neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove , ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini , i za takve gadosti Jehova Bog tvoj tera te narode ispred tebe.”

Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.

Dela apostolska 13: 6-12 6 ”…naidjose na jednog coveka, vracara, laznog proroka, Jevreja koji se zvao Varisus,…8 Ali Elima , vracar(tako se u stvari prevodi njegovo ime), poce da im se suprotstavlja, u nastojanju da prokonzula odvrati od vere. 9 A Savle koji se zove i Pavle, ispunivsi se svetim duhom, uperi pogled u njega 10 i rece : “O covece koji si pun svakojake prevare i svakojake pakosti, sine Djavolji, neprijatelju svake pravednosti, zar neces prestati da iskrivljujes prave Jehovine puteve?”

Ako neko ima problema sa spiritizmom (demonske napade), treba da se oslobodi svega sto se koristi u spiritisticke svrhe, svih predmeta ili poklona od onih koji se bave spiritizmom (najcesce su to pokloni od rodjaka ili “prijatelja”) – po uzoru na hriscane iz 1. veka -Dela apostolska 19:19 “A mnogi od onih koji su se bavili magijom skupise svoje knjige i spalise ih pred svima.”

Takodje se treba moliti Bogu JHVH Jehovi za zastitu i to na glas.

Back