Anđeli i demoni

Сале

dekapitare
VIP
Poruka
77.429
Da li verujemo u njih ili ne, svi smo čuli za anđele, demone i duhove. međutim, većina nas se bori da objasni razlike između ovih bića koja su opisana u svakoj kulturi i u svakom periodu istorije.
kako vi gledate na ove pojave? da li verujete da stvarno postoje ili je personifikacija dobra i zla? da li je holivud doprineo vašem mišljenju? kako ih zamišljate...?

Prvo, u duhove ne verujem. To mi je apsurd.
Ako je verovati biblijskoj priči, sam Lucifer je bio arhanđel koji je pao, dakle eto imamo tu jednog anđela kao superiorno biće koje se iskvarilo.
Demoni mu dodju kao neki entitet koji šapuće čoveku i navlači ga na greh. I onda udje u njega i proždire ga i upropašćava mentalno. Što se tiče ovoga, video sam nekoliko zabeleženih slučajeva gde su ljudi mentalno propali zbog opsednutosti demonom ili demonima. Neke priče su izašle i u javnost zbog toga što je počinjeno ubistvo.

U suštini, nemam pojma, nisu to naivne stvari kako nam se čine, nama ljudima koji tako volimo fizički svet.

Наравно да постоје анђели,демони..Негирање њиховог постојања је супротно учењу православља.
sve religije i stare izumrle i ove postojeće veruju.
negiranje je nasuprot svim religijama.
a šta tvoja intuicija kaže?
da li nam religija gura u podsvest da postoje takva bića ili sami dolazimo do takvog zaključka?

možda sam trebao ovakav uvodni post da stavim.

fantomi su svuda vidjeni
Gde je to svuda?

Многи људи који су велики грешници непосредно пред смрт виде демоне поред кревета и почињу од страха да псују, уплашени...
Ljudi na samrti koje sam znala nisu videli ni demone ni anđele.

sve religije i stare izumrle i ove postojeće veruju.
negiranje je nasuprot svim religijama.
a šta tvoja intuicija kaže?
da li nam religija gura u podsvest da postoje takva bića ili sami dolazimo do takvog zaključka?

možda sam trebao ovakav uvodni post da stavim.
Верујем да постоје.

"Јер не ратујемо против крви и тела, него против поглаварства, и власти, и господара таме овога света, против духова злобе у поднебесју"

Верујем да постоје.

"Јер не ратујемо против крви и тела, него против поглаварства, и власти, и господара таме овога света, против духова злобе у поднебесју"
Mani citate..
Svojim rečima lepo piši da li veruješ i zašto..

Ja znam šta sam ja videla.
Mrak.Ni demone , ni rođake , ni anđele...
Samo mrak.
Kad si umrla?
Многи људи који су велики грешници непосредно пред смрт виде демоне поред кревета и почињу од страха да псују, уплашени...
Ne znam gde si cuo za takav primer. Kao sto rekoh, obicno vide rodjake i prijatno se iznenade
Ma to je stavljeno u tekst samo da bi preusmerilo bunt naroda, da se ne bi okrenuo protiv rezima...

Prvo, u duhove ne verujem. To mi je apsurd.
Ja znam šta sam ja videla.
Mrak.Ni demone , ni rođake , ni anđele...
Samo mrak.
остави се хране животињског порекла, разних дрога, очисти душу и пређи да спаваш у фарадејев кавез (по могућстви бакарни) - па ћеш сам да се увериш да постоје.
Негирање њиховог постојања је супротно учењу православља.
па сад, религије треба укинути јер буклвално крију од раје суштинска знања
Gde je to svuda?
да би их констатовала мораш угасити логични део мозга и упалити интуитивни (то се дешава аутоматски у сну),
и још има их мање на сунцу а више у тами.. дакле ноћу. и још како се иде на север чешће су појаве виђања у сну (валда има мање сунца)

да нисам једини погледајте шта су клесали од камена на многим црквама!
погледајте дела сликара из барока, на пример Domenico Piola, има их још само треба да ископам.

моје лично искуство; да се ова духован бића за некога каче лакше за некога теже, мислим лакше се каче за жене.
кажем каче, то мислим 100% јер када сам имао једну девојку имао сам ова искуства типа 1 недељно! после када смо се разишли сада имам око 1 у два месеца..

било је разглабања овде о теми:
https://forum.krstarica.com/threads/tumac-snova.105674/
https://forum.krstarica.com/threads/demoni.933651/

Poslednja izmena:
остави се хране животињског порекла, разних дрога, очисти душу и пређи да спаваш у фарадејев кавез (по могућстви бакарни) - па ћеш сам да се увериш да постоје.
Da postoji ko od pomenute tri kategorije? :think:
kada je samael pao povukao 1/3 anđela za sobom i to su demoni a ovaj im šef.
To se desilo pre zilion godina da li se nesto promenilo u medjuvremenu. Jesu li jos neki pali ili se pali preobratili?

Poslednja izmena:
Da li verujemo u njih ili ne, svi smo čuli za anđele, demone i duhove. međutim, većina nas se bori da objasni razlike između ovih bića koja su opisana u svakoj kulturi i u svakom periodu istorije.
kako vi gledate na ove pojave? da li verujete da stvarno postoje ili je personifikacija dobra i zla? da li je holivud doprineo vašem mišljenju? kako ih zamišljate...?
Hoces da kazes da vecina ne zna Bibliju
Biblija jasno kaze sta su andjeli a sta Demoni
Demoni su pali andjeli koji su se odmetnuli od Boga
i postali su zli kao i njihov vodja

Satana Djavo koji je uzrocnik zla

Dok je Apsolut Bog JHVH Jehova apsolutno dobro

sta ima da ih zamisljamo zna se da su oni duhovna stvorenja

dakle Biblija razoktriva ko su Demoni i kako deluju

Poslednja izmena:

Back