Anatema!

Забрањено је ишта да се узме за његово подушје у црквене ризнице, то би крвав новац био и проклетство за онога ко то прима...

Бар од фарисеја научи, који нису хтели јудине просуте новце да разниче, већ су купили гробље за странце, које никад није ни постојало у Јерусалиму, због презира Јевреја према незнабошцима (крвава њива)
Hvala na objašnjenju. Ne treba pomerati granice postavljene od otaca. Nije to bez veze rečeno.

Da, veronauku bi trebali predavati samo sveštenici.
Ал да нису блудници, алкохоличари или среброљубиви политиканти који само своју породицу гледају...

Пошто такве који нису на прсте једне сакате руке можеш да изборојиш у Србији, предавачи су мирјани који отаљавају посао, у који се ни сами не разумеју...

Да не причамо што те школе мора да су у парохијама, а не по Титовим школама за бућкуриштарење прогнаних и сакралних наука...

Ал да нису блудници, алкохоличари или среброљубиви политиканти који само своју породицу гледају...

Пошто такве који нису на прсте једне сакате руке можеш да изборојиш у Србији, предавачи су мирјани који отаљавају посао, у који се ни сами не разумеју...

Да не причамо што те школе мора да су у парохијама, а не по Титовим школама за бућкуриштарење прогнаних и сакралних наука...
Baš mi je žao što nisam sveštenik, pa da poučim decu pravoj veri i molitvi.

Ишо сам у десету Београдску...

Владика Акакије је завршио Богословску академију у Атини за иконопис, и говори 4 језика...
Beograd je bio i ostao kasaba. Vidi se po tvojoj nekulturi. Što ne prevodi Seputuagintu?
Nikakve koristi od vas.

Beograd je bio i ostao kasaba. Vidi se po tvojoj nekulturi. Što ne prevodi Seputuagintu?
Nikakve koristi od vas.
Видиш да ништа не знаш...

Ти да ниси завидљиви злобник, приметио би широко опште образовање, не само академско, које те бије по лудој папској главуџи да се отрезниш од лагања и егоманијачких комплекса сакатих пензоса у мозак...

Видиш да ништа не знаш...

Ти да ниси завидљиви злобник, приметио би широко опште образовање, не само академско, које те бије по лудој папској главуџи да се отрезниш од лагања и егоманијачких комплекса сакатих пензоса у мозак...
Sedu bradu treba da poštuješ. Tako piše u Svetom pismu.

Oni koji ne poznaju sustinu vere.
Углавном жентураче, које нису спремне морално да васпитавају децу физичким казнама кад претерају...

Зато их деца бију по школи, јер нема довољно мушкараца професора да утерују деци страх и дисциплину, кад оне направе хистеричне сцене са децом...

Isus je prokleo smkvu koja nije radjala sto ne bi i ljude koji su tvrdoglavi do kraja?
ljudi nisu smokve....Isus nije prokleo ni one koji su ga osudili na smrt nego se molio Bogu za njih. Pavle proklinje i anđele ako imaju jevanđelje za slovo drugačije od onih što su pod njegovim rukovodstvom uobličena. Šta ti to govori o Isusu i o Pavlu? Meni govori da je Isus ljubav, a Pavle egomanijak

ljudi nisu smokve....Isus nije prokleo ni one koji su ga osudili na smrt nego se molio Bogu za njih. Pavle proklinje i anđele ako imaju jevanđelje za slovo drugačije od onih što su pod njegovim rukovodstvom uobličena. Šta ti to govori o Isusu i o Pavlu? Meni govori da je Isus ljubav, a Pavle egomanijak
Sta jaze ovde isys
Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик.
Zeznuo jahvu haha

Ja pricam o kletvi vezano za veru i onome ko pogresno prenosi reci Bozje.

I ovo tebi ta ljubav koju ti shvatas.E te ljubavi nema ni kod boga a ni coveka samo u bajkama.
27. А оне моје непријатеље који нису хтели да ја будем цар над њима, доведите амо, и исеците преда мном.

Sta jaze ovde isys
Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик.
Zeznuo jahvu haha
znači po tebi treba mrzeti roditelja a voleti neprijatelja
:think:
interesantno je u tvojoj glavi.

tu se radi o "ko više voli roditelja nego mene nije me dostojan" jer u zapovesti koju je rekao je da voliš boga svim srcem, umom, dušom...svojom

Не разумем како си дошао до тако искривљеног мишљења о Павлу.

znači po tebi treba mrzeti roditelja a voleti neprijatelja
:think:
interesantno je u tvojoj glavi.

tu se radi o "ko više voli roditelja nego mene nije me dostojan" jer u zapovesti koju je rekao je da voliš boga svim srcem, umom, dušom...svojom
Ne radi se o tome vec o sektaškoj matrici gdje guru mora biti iznad svega.
Koliko je zaludjenih sektasa dalo zivot za svoje gurue.
Guru kad postane bog laku noć mozdanima

Back