Analogija- Fiziognomija

gost 349039

Aktivan član
Poruka
1.234
Možete li šta da naslutite o fizičkim (odelom skrivevim telesnim oblicima) ili karakternim osobinama na osnovu crta i oblika lica ili vidljivog stila i ponašanja neke osobe. Šta vas odbija ili privlači , s' obzirom da su trendovi prilično promenljivi što se može zaključiti iz slika aktova počev od srednjeg veka do moderne fotografije.Od duge kose srednjovekovnih vitezova do ćelavih Brus Vilisa , ili je samo žensko lice ostalo nepromeljivo kroz vekove . Šta se može da zaključi na "PRVI POGLED" , nešto što ste iskustvom potvrdili ili samo simpatija odnosno antipatija.

Msm da svi stvaramo deo slike o nekome na osnovu fizikusa. Npr meni lično ne može biti simpa baby face kod muškarca, čak i da nemam neke pretenzije ka tom muškarcu...Kod ženskih osoba mi nikako nisu simpatične one koje imaju tanke usne, linijicu od obrva, usko duguljasto lice...to su meni asocijacije na rospije :lol:
Uglavnom, oči jesu bitne,pogled. Čkiljave male usađene oči koje ne umeju da se zaustave na osobi sa kojom dotični razgovara, nikako ne ulivaju poverenje :lol:
Tema mi je baš zanimljiva, pretpostavljam da ćemo svi da se projektujemo, tako da će nam zaključci ići u 2 oguća smera:
ili će pobijati teoriju da fizionomija ima veze sa drugim aspektima ljudskosti, na nekom dubljem nivou ili će larmati kako je nepogrešiva u tim odrednicama...Plus ono čuveno da nam je kod drugih simpa ono što volimo kod sebe :)

ma kakav trend te sto isto izgledaju nikad me nisu privlacile,ono sad se nosi ta i ta boja te i te cizme pa razmenjuju informacije i sve izgledaju uniformisano,sa pusacicama sam na 10m,mobilni u ruci 5m,sminka,3m,sredjena kosa, lakirani dugi nokti a zapostavljena pozadina moze padne blajv,ostale dolaze u obzir za vezu

ma kakav trend te sto isto izgledaju nikad me nisu privlacile,ono sad se nosi ta i ta boja te i te cizme pa razmenjuju informacije i sve izgledaju uniformisano,sa pusacicama sam na 10m,mobilni u ruci 5m,sminka,3m,sredjena kosa, lakirani dugi nokti a zapostavljena pozadina moze padne blajv,ostale dolaze u obzir za vezu
Šta to Đorđe napisa , jesi li ti pročitao o čemu je tema .

Možete li šta da naslutite o fizičkim (odelom skrivevim telesnim oblicima) ili karakternim osobinama na osnovu crta i oblika lica ili vidljivog stila i ponašanja neke osobe. Šta vas odbija ili privlači , s' obzirom da su trendovi prilično promenljivi što se može zaključiti iz slika aktova počev od srednjeg veka do moderne fotografije.Od duge kose srednjovekovnih vitezova do ćelavih Brus Vilisa , ili je samo žensko lice ostalo nepromeljivo kroz vekove . Šta se može da zaključi na "PRVI POGLED" , nešto što ste iskustvom potvrdili ili samo simpatija odnosno antipatija.
ja na ovo,necu preskociti nabrojano gledajuci akt,mislim zivim za trenutak ne sta je juce bilo,naidje riba oce nece cao

sve je moguce, u pokusaju; mislim na stav, drzanje
u principu, najlakse ces primetiti sta neko misli o sebi
samopouzdanje za pocetak, samosvesnost i posredno inteligenciju; mozes okvirno proceniti neciji karakter

ja licno volim negovanke ako se posmatra fizicki izgled; i to umilan ali prodoran pogled koji savrseno odrazava moje afinitete
to je neka sira slika koja se dalje distorzira neposrednim kontaktom
na bolje - ili na gore

Da,imam jak osecaj o nekome dok mu posmatram lice, pogled,mimiku, ali mi je tesko da odredim sta je tacno to na osnovu cega izvodim zakljucke..uglavnom su poptpuno tacni i to se pokaze vrlo brzo.
Ipak,oci su odlucujuce. Nacin na koji me neko gleda.

Back