Analiza Titovih diplomatskih sposobnosti

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Ok,
na stranu da li ga volimo ili ne i sta mislimo o komunizmu. Vazi?

Ali moj je utisak da je taj covek sto se tice diplomatije "Tata-mata" za danasnje politicare.

Cini se da je umeo da meri reci u vrlo osetljiva vremena ali i da bude dovoljno odlucan i autoritativan.

Danasnji politicari placu, deru se , svadjaju, opsuju, vredjaju , omalovazavaju a ipak su i obrazovaniji od Tita i imaju gde da uce.....

Tito je bio gospodin.

Zasto danas nemamo gospodu u politici zasto samo sljam ulazi u politiku- sto glasniji, sto bahatiji.......sto drcniji........

Kako vi ocenjujete Titovu diplomatiju? Hajde samo da se drzimo teme i da ne odlutamo u to kako nije voleo Srbe blablabla

Тито је имао државу на самој Гвозденој Завеси. Имао је државу од 20так милиона становника.
Имао је поприлично доста војника и војне опреме. Имао је државу са дугачком морском обалом.
Имао је неке карте на столу.

Ови сад немају ни голо г****

Тито је имао државу на самој Гвозденој Завеси. Имао је државу од 20так милиона становника.
Имао је поприлично доста војника и војне опреме. Имао је државу са дугачком морском обалом.
Имао је неке карте на столу.

Ови сад немају ни голо г****

Imo je ***** od vojne opreme. Tako je i moja baba mogla da glumata drzavnika, da je instalirana i podrzana od Engleza.

Ok,

Ali moj je utisak da je taj covek sto se tice diplomatije "Tata-mata" za danasnje politicare.

Cini se da je umeo da meri reci u vrlo osetljiva vremena ali i da bude dovoljno odlucan i autoritativan.

Danasnji politicari placu, deru se , svadjaju, opsuju, vredjaju , omalovazavaju a ipak su i obrazovaniji od Tita i imaju gde da uce.....

Tito je bio gospodin.

Zasto danas nemamo gospodu u politici zasto samo sljam ulazi u politiku- sto glasniji, sto bahatiji.......sto drcniji........

Kako vi ocenjujete Titovu diplomatiju? Hajde samo da se drzimo teme i da ne odlutamo u to kako nije voleo Srbe blablabla

Sto jest, jest.
U njegovo vreme je čak i tako apsurdan sistem kao što je samoupravljanje zasnovano na OUR-ima i radničkim savetima gde svi imaju isti glas relativno dobro funkcionisao zahvaljujući nekoliko stotina milijardi dolara donacija koje je Jugoslavija dobila i zahvaljujući odličnoj saradnji kako sa Zapadom, tako i sa SSSR-om i nesvrstanima :)

Kada danas vidimo kakve retarde Zapad bira za svoje pulene, nije čudo što su jednog lika sumnjive prošlosti izdigli na nivo velikog političara

Da nije izbio rat verovatno bi završio kao mafijaški bos

Da je bio istisnki političar i vizonar stvorio bi državu koja ne bi bila oduvana deceniju nakon njegove smrti .

Tito je bio gospodin
Tito je bio seljačina.

"Bila sam još student, bilo je to početkom šezdesetih. Bili su u nekoj sobi i mi smo onda jedan po jedan dolazili sa svojim tačkama, valjda na metar ispred Tita i Jovanke. Ja sam recitovala, odnosno to je bilo trtljanje, neki su pevali... On me nikada nije impresionirao, nije me bilo strah, niti sam imala tremu jer nije ni moja porodica bila na njegovoj liniji. Ali nikad neću zaboraviti kako je pušio cigaru i dobacivao mi usred moje tačke, valjda je mislio da tako učestvuje. Bilo mi je to strašno, kasnije mi se to događalo po provincijskim pozorištima. Nije me to tako čudilo, ali da jedan Tito s onim svojim držanjem tako dobacuje..."
https://www.b92.net/kultura/vesti.php?yyyy=2017&mm=10&dd=30&nav_category=1864&nav_id=1319652

220px-Iron_Curtain_map.svg.png

ОК, треба имати вештину да се одржиш у овој ситуацији неутралан. (мада, та ''неутралност'' је један велики знак питања)
Али опет, кад имаш са чим да преговараш (у овој ситуацији, чиста позиција на мапи), можеш и да дипломатишеш.

Ми сад имамо државицу која се налази између НАТО-а и .....НАТО-а. Уместо мора имамо бање. Уместо авијације имамо 3 авиона. Уместо стотина тенкова имамо стотине изложбених возила.
(пу, пу, далеко било да сам југоносталгичар, или у горем случају снс бот)

Ok,

Tito je bio gospodin.

Da je radio protiv njih DOKAZ JE RUSENJE USTAVA JUGE I DONOSENJE NOVIH PROMENA SEPARATISTICKIM USTAVOM 1974, KOJIM JE DESTRUKTIVNO DELOVAO SAMO PO SRBIJU!!!!

ARCO prikriveni ustaso , nit ce vojvodina ikad izic iz srbije nit ces ti nekog ovde preveslati ovim krvnikom srba!

ОК, треба имати вештину да се одржиш у овој ситуацији неутралан. (мада, та ''неутралност'' је један велики знак питања)
Али опет, кад имаш са чим да преговараш (у овој ситуацији, чиста позиција на мапи), можеш и да дипломатишеш.

Ми сад имамо државицу која се налази између НАТО-а и .....НАТО-а. Уместо мора имамо бање. Уместо авијације имамо 3 авиона. Уместо стотина тенкова имамо стотине изложбених возила.
(пу, пу, далеко било да сам југоносталгичар, или у горем случају снс бот)

Za sve što si naveo ima da zahvalimo JBT

Razdrobio je naš etnički prostor, oduzeo nam teritorije , ekonomski nas runirao i naravno ostavio nam generacije iskvarene njegovom ideologijom

Mada za ovo poslednje je njegova odgovornost , za prvo troje bio je samo izvođač radova ,

Kada danas vidimo kakve retarde Zapad bira za svoje pulene, nije čudo što su jednog lika sumnjive prošlosti izdigli na nivo velikog političara

Da nije izbio rat verovatno bi završio kao mafijaški bos

Da je bio istisnki političar i vizonar stvorio bi državu koja ne bi bila oduvana deceniju nakon njegove smrti .
.

573263

za zadnju recenicu 12 Points Madam Rostova

On je bio grejač klozerske daske Zapadu za Bakan koji je Srbiju pretvorio u regiju ozbiljno narušenog elementatnog integriteta. Takođe je Pavelićev politički testament sproveo u potpunosti.

Ako mu se to računa u dipolomatske zasluge onda većeg diplomate nije bilo.

Pa imali smo, al ste ih pobili posle rata, nazivali ste ih velikosrpskom buržoazijom, u njihove kuće ste uveli čopore koji su na šapama doneli ličko blato. A onda su nam oni ostavili svoj nakot, a kao što znaš kamenjar se teško isteruje iz genetike.

Па докле више о одавно покојном злочинцу Брозу - какве везе то има са пдф Политика - ИДИТЕ НА ИСТОРИЈУ ПА ОНАНИШИТЕ....... *ебо вас он..........

Датум рођења‎: ‎7. мај 1892
Датум смрти‎: ‎4. мај 1980. (87 год.)

40 година је прошло од смрти - стварно је Д О С Т А балављења о њему.........

Jedno je kad drzavu vodi vojska a drugo kad je vode demokrate. Prvo je normalno, drugo je razvratno.
Молим те, 'амзо, подсети нас на неки пример (осим Чилеа где је уведен капитализам али без људских права и држава које имају нафту) да је војна хунта била успешна у владању.

Back