Analiza filma ili sta sam video u filmu

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.081
To ne moze biti kao po Srpskom receptu , pogledas i onda svi jednako vide i znaju..
Ili se vidjenje razlikuje samo zbog stavova prema nekim ljudskim vrednostima.
To su nebuloze Srpskog podneblja.

Naravno postoje druge razlike, npr analiza filmskih profesionalaca, gde se gleda ne film kao proizvod nego film kao radni proizvod, to su sasvim drugacije analize , sta kadar radi, sta je super odradjeno , koji scenarijski alat, koji trik, zaplet..

Ali ako se gleda film kao proizvod, ne dobija se cista slika evo uzmite sa police kutiju praska i recite da li mislite da dobro pere ili lepo mirise...
I to nece biti kao sto se ljudi nadaju, razlike zbog uslova zivota i iskustva u zivotu...
Nego u mnogo vaznijim faktorima...

Zato su apsurdni pokusaji analize filma ili sta vidite u filmu ili sta je dobar film a da je kategorija ljudi prekobrojna...presirokih sloboda u faktorima percepcija inteligencija, svest , dok zacudo , godine ne smatram faktorom koji ogranicava....naprotiv...obojenje godinama se leci upravo mesavinom sa ogromnim razlikama u godinama...

Javna scena takodje utice na slobodu izrazavanja i na to ko ce najvise da laje....pa zato ova tema i nema nekog smisla na srpskom jeziku, ali je interesantno kad se ista tema na razlicitim forumima pokrene na razlicitim jezicima sta se dobija...

Kad smo kod trilera, ja pitao ljude koji su gledali BASIC instinct ko je ubica...
Pa onda zasto je ubica....

90% sigurno nije uopste bilo zainteresovano da prati te detalje...njima je bio od interesa film i da, glavni glumac je odlucio ovo i onda to sprovodi i to je to...

Tako da obratite paznju sta su mi konkretno rekli.....znaci uopste ne ukljucuju analizu nego cekaju sta ce da odluci glavni ili neki glumac i to dalje prate...
I ko tu ocekuje analizu..

Mozda kao kuriozitet, film koji kod mene nosi titulu najduze analize je groundhog day, Dan mrmota...Jer tu moze da se film analizira iz bar 6,7,8 uglova totalno nepovezanih, i ne iz ugla likova nego tema, pitanja, hipoteza, teza....i to minimum tih 8, a moze i mozda do 20

Ako se ne uživiš u dramaturgiju od starta , gluma u klipovima je očajno loša .
Za takve stvari ja bih preporucio mjuzikl moulen rouge, onog australijskog rezisera , legenda covek...
Tu ima vise klipova, tj zaokruzenih scena, iako radnja traje celim filmom, ali glavni udari su upravo u klipovima i scenama....
Tako da postoje i filmovi , po mom misljenju , koji sadrzajno a ne tehnicki samo , vrede i preko svojih klipova...
Mozda nije dobro poredjenje jer su klipovi popularni iz drugog razloga, ali smisljenog, drugi primer za to je ko to tamo peva....gde ipak nije klipovni film , ali osnova poruke je bas u klipovima....i tata bi sine.......u dabogda crko............nisam pope ja odavno jeo sa ljudima, plase se ljudi ..........ja da se pitam ja bih proterao ovuda.............zna se ko ovde od nas moze da krade......itd itd...

Back