Ana Ivanovic vs. Jelena Jankovic

• Začetnik teme Začetnik teme San-1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Urose ti pripazi, da ne prodjes ovako... :hahaha:

polarnimedved.jpg

Prerana eliminacija sa Rolan Garosa koštaće Anu Ivanović položaja na listi najuspešnijih. Ona će pasti na 13. mesto VTA liste, plaćajući neuspeh u Parizu ispadanjem iz top 10 ženskog tenisa posle dve godine! Bivša braniteljka titule istakla je da joj je žao što nije uspela da pobedi u četvrtom kolu, jer se od početka turnira u Parizu dobro osećala na terenu.
- I pored toga što sam rano eliminisana, zadovoljna sam onim što sam postigla tokom prve nedelje turnira. Došla sam sa malo odigranih mečeva na šljaci i bez velikog samopouzdanja, zato smatram da sam dosta uradila - izjavila je Ana, koja je u nedelju poražena od Viktorije Azarenke (2:6, 3:6), a nakon meča je objasnila da je bila malaksala i da joj se mutilo pred očima.

Ako je za utehu, gotovo u istim momentima od pariske krune se opraštao i Rafael Nadal. Upitana šta misli o tome što dva branioca titule istog dana napuštaju turnir Srpkinja je rekla:

- Da, prilično je teško. Nikada nije lako kada izgubite, posebno što sam dobro osećala svoju igru. Tako da sam prilično razočarana. Teško je, ali protivnici su jednostavno bili bolji.

Na mestu na kojem je juna 2008. poletela do zvezda, Ana je pokazala da još nije izašla iz krize u koju je upala nedugo po osvajanju jedine grend slem titule. U poslednjoj godini ima tek jednu titulu (Linc) i jedno finale (Indijen Vels), samo šest puta na 16 turnira uspela je da veže dve ili više pobeda... Ali srpska teniserka konstantno daje spokojne izjave da joj renking nije bitan. Tako je bilo i na poslednjoj konferenciji u Parizu kada su je pitali koje su joj bile ambicije kada je došla na Rolan Garos kao braniteljka titule.
- Moj cilj je bio da pokušam da uživam u meču. Nisam očekivala nikakav konkretan ishod, niti sam gledala mnogo unapred. Samo sam želela da uživam. Bila sam veoma ponosna na ono što sam uradila prošle nedelje. Dobro sam se osećala na terenu - odgovorila je Ana Ivanović

Back